Engedélyezett webhelyek

szeptember 10, 2007

AdSense kódok megjeleníthetőségének korlátozása

A funkció lehetőséget az az AdSense megjelenítőknek arra, hogy megakadályozzák a hirdetési kódjukkal való esetleges visszaélést. Eddig ugyanis elméletben fennált a lehetőség, hogy egy rosszakaró olyan weboldalba szúrja be valakinek a hirdetési kódját, amelyik nem felel meg valamilyen módon az [AdSense Programszabályzat]ának, ezzel előidézve akár a szenvedő fél kizárását a hirdetési programból.

Az „AdSense beállítás” »» „Engedélyezett webhelyek” aloldalon két opció között választhatunk: vagy engedélyezzük a fiók hirdetéseinek megjelenését bármelyik webhelyen, vagy pedig csak az általunk megadott webhelyekre korlátozzuk a kódok megjeleníthetőségét. Amennyiben eztán olyan webhelyen jelenik meg az adott felhasználói fiókhoz tartozó hirdetési kód, ami nem szerepel az általunk megadott listában, a hirdetések továbbra is megjelennek (és bevételt termelnek a Google Inc.nek), viszont nem rögzítik a letöltések és a kattintások számát a fiókhoz tartozó számlán.

Ezt a funkciót először Kínában vezették be, 2007. június közepén ( http://blogoscoped.com/archive/2007-06-15-n42.html ), de csak most, majd’ negyed év múltán terjesztették ki a többi országra/nyelvre. Mivel ez a funkció a rendszer egészén belül könnyen okozhat több problémát (például új webhelyen helyezzük el a kódot, de elfelejtjük frissíteni az „Engedélyezett webhelyek” listáját), mint amekkora problémát kiküszöbölni próbál, ezért nyilván megvolt az indoka annak, hogy globálisan is bevezették.

Tapasztalt-e valaki közületek olyat, hogy a fiókotok hirdetési kódját más weboldalakon, a tudtotok nélkül jelenítették meg?

A „Engedélyezett webhelyek” című bejegyzést 2007. 09. 10. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 03. 09., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

navégre

2007. 09. 10. 04:29 · Névtelen hozzászóló →

Végre valami a webmesterek védelmében! Köszönjük néked ó Nagy Gooooogle! Reméljük még sok, minket, rendes weblap gazdákat védő dologgal ajándékozol meg bennünket! 🙂

miert nem csinaljak azt, hogy nem is jelenik meg semmi ott

2007. 09. 10. 04:38 · Névtelen hozzászóló →

Mondjuk az volna a jo, ha meg sem jelenne ott semmi, mert igy tenyleg el lehet felejteni, ha ugyan ugy mukodik, csak nem szamolodik.

google cache mint jogosulatlan webhely

2007. 09. 10. 07:16 · Névtelen hozzászóló →

Sziaszok,

Ilyen uzenet jelent meg ma az adsense – engedelyezett webhelyek oldalon:

„A múlt hét során jogosulatlan webhelyek jelenítettek meg hirdetéseket az Ön AdSense üzemeltetői azonosítójának használatával. Ezek megtekintéséhez kattintson ide .”

Kiadott nehany ipt, ami szerintem google cache ip. Ezeket most 1esevel vegyem fel? mas is jart igy?

RE: google cache mint jogosulatlan webhely

2007. 09. 10. 07:24 · Névtelen hozzászóló →

nálam is ez van, de a lényeg ez szerintem..:

Jogosulatlan webhelyek:

A következő webhelyek nem szerepelnek az Engedélyezett webhelyek listáján, de a múlt hét során az Ön AdSense üzemeltetői azonosítójának használatával jelenítettek meg hirdetéseket.

Ne feledje, hogy mivel ez a jelentés heti bontásban tartalmazza az adatokat, ezért olyan webhelyeket is tartalmazhat, amelyeket kevesebb mint egy héttel ezelőtt engedélyezett.

Google cache

2007. 09. 10. 07:39 · Névtelen hozzászóló →

Vedd fel az engedélyezett webhelyek közé. Így kaphatsz pénzt azért is, ha a cache-ben nézik meg az oldaladat, és ott kattintanak rá a hirdetésre. Ha jogosulatlan listán hagyod, ezt a pénzt – bár nyilván arányaiban nem túl nagy – elbukod.

Re:Google cache

2007. 09. 10. 08:52 · OldalGazda →

Hoppá, mennyire igazatok van: a Google cache-ben megjelenített weboldalakon feltűnő reklámokat majdnem, hogy biztos elbukja az, aki beállítja magának az engedélyezett webhelyeket. Vagy pedig lehet elkezdeni engedélyezni sorban különböző [Google Cache]-hoz tartozó IP címeket…

Re:Google cache

2007. 09. 10. 12:17 · Névtelen hozzászóló →

…Vagy pedig lehet elkezdeni engedélyezni sorban különböző [Google Cache]?-hoz tartozó IP címeket… Ez leírnád hogy néz ki pontosan a gyakorlatban,mert gondolom nem az IP címeket kell bemásolgatni az engedélyezett helyekhez,köszi!Amúgy megnéztem egy-két kesselt oldalam és nem jelennek meg a hirdetések,azok ellenére amit a google mond,vagy ha meg is jelenik,akkor például egy 4-es linkegység fele,szóval elég furcsa ez..

Re: Google cache

2007. 09. 10. 14:54 · Névtelen hozzászóló →

A gyakorlatban ez elég egyszerű: ha beállítod az engedélyezett webhelyek opciót, hamarosan megjelenik alul a jogosulatlan oldalak listája. Erről folyamatosan bemásolod a Google és Yahoo cache-ek URL-jeit az engedélyezett webhelyek közé.

Re: Google cache

2007. 09. 10. 15:22 · Névtelen hozzászóló →

Áh,köszi!Akkor ez tényleg elég gány meló lesz..

Gány meló

2007. 09. 10. 15:31 · Névtelen hozzászóló →

Nem vészes.

Jól működik ez?

2007. 09. 15. 12:30 · Névtelen hozzászóló →

Beállítottam én is a szűrést a saját webhelyeimre és pár nap múlva olyan hosszú listát kaptam azokról a helyekről, ahol állítólag jogosulatlanul használják az azonosítómat, hogy csak na! Kissé gyanús a dolog, vagy csak én vagyok túl naív nem tudom, de nem akarom elhinni, hogy a www.hotdog.hu, forum.sg.hu, www.allat-nevelde.hu, www.keszthelystart.hu, www.kiwiclub.hu, www.gportal.hu (és még sorolhatnám hosszasan) webhelyek mind az én kódommal jelenítenek meg hirdetéseket.

Ti tapasztaltatok ilyet?

Re: Jól működik ez?

2007. 09. 15. 15:03 · Névtelen hozzászóló →

Egy dolgot egészen konkrétan megtehetsz: leellenőrzöd az adott weblapokon, hogy milyen hirdető-azonosítóval közölnek AdSense-hirdetéseket.

Valószínű persze, hogy nem a te azonosítódat használják. Ez esetben elkönyveled: hibás a jogosulatlan helyek listája. Előfordult már párszor ilyesem a Google-lal kapcsolatban.

Re: Jól működik ez?

2007. 09. 15. 21:09 · Névtelen hozzászóló →

Megnéztem! Más a google hirdetés azonosítója, de a legszebb az egészben, hogy van olyan webhely, ahol egyáltalán nem is láttam google hirdetést! (Persze lehet, hogy az ezredik aloldalon van elrejtve) Szóval fura a dolog…

Re: Jól működik ez?

2007. 09. 16. 03:07 · Névtelen hozzászóló →

Én meg már a tizenötödik Google cache URL-t adom hozzá az engedélyezett webhelyekhez. Értelmesebb és egyszerűbb lenne, ha kipipálhatnánk egy „A megadott site-ok Google-ban tárolt változatain engedélyezem a hirdetésmegjelenítést” opciót.

2007. 09. 17. 16:52 · Névtelen hozzászóló →

wow, én ezen néztem meg őket, de weboldalt nem találtam..whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/lookup-results

Mi a sz*rért használja egy amerikai csög a hirdetéseimet????

Ti mivel kerestétek meg őket?

2007. 09. 17. 16:54 · Névtelen hozzászóló →

jaj és remek, hogy állítottam ezen ,ma csak 10 kattintást buktam rajta…

KIWICLUB.HU

2007. 10. 19. 19:23 · Névtelen hozzászóló →

NA AZ B*SZNA BE HA ÉN MÁS KÓDJÁT HEJEZNÉM EL A WEBOLDALAMON! NEM MENT EL A JÓZANESZEM. KI ÍRTA EZT AZ ESZEVESZETT BAROMSÁGOT????

KIWICLUB.HU

2007. 10. 19. 19:33 · Névtelen hozzászóló →

JA OK, LÁTOM VALAMI HIBA MIATT ÍRT KI ENGEM. AZÉRT MOST RÁMHOZTÁTOK A PARÁT, ÉS ÁTNÉZEM AZ ÖSSZES OLDALAM.. LEHET VALAKI MÁSNAK (IS) GYÜJTÖM A LÉT.:)

Maximum 100 sort lehet megadni

2009. 02. 04. 04:10 · Névtelen hozzászóló →

Valóban nagyon hiányzik ebből egy Google cache engedélyező opció, mint azt egy korábbi hozzászóló említette.

Ugyanis legfeljebb 100 címet adhatsz meg az Engedélyezett webhelyek között, márpedig a Google IP-címek – főleg az utóbbi időben – olyan ütemben szaporodnak, hogy csak ezek betöltik a 100 helyet.

Így pedig két választási lehetőség marad: mindenestől kikapcsolod ezt a funkciót, vagy elfogadod, hogy az újabb Google IP-címeken már nem kapsz kattintópénzt a tárolt változaton lévő hirdetések után.

Jó elgondolás ez a webhely-engedélyezés, csak kár, hogy ilyen balfaszul valósították meg.