Konkurens hirdetés szűrő

március 15, 2007

Lehetőség a bizonyos hirdetések kiszűrésére

Az „AdSense Beállítás” aloldalon a „Konkurens hirdetés szűrő” (a súgóban még Versenytárs hirdetés szűrőként is említik) az oldalon megjelenő egyes hirdetések letiltására szolgál, a hirdetések [Érkezési oldal]inak URL-je megadásával.

Elsősorban a konkurens hirdetők, a Konkurencia hirdetéseinek kiszűrésére találták ki ezt a lehetőséget: például ha OldalGazda azt szeretné, hogy ne jelenjen meg semmilyen olyan hirdetés sem, amivel weboldal-optimalizálást, keresőmarketing szolgáltatásokat reklámoznak, akkor megtehetné.

Ezt a szűrőt sokan a vélelmezhetően rosszul teljesíthető reklámok (csengőhangok, stb.) kiszűrésére is szokták használni. Érdemes megemlíteni, hogy az AdSense rendszerét arra is optimalizálták, hogy a lehető legnagyobb bevételt hozza a megjelenítőknek, úgyhogy könnyen lehet, hogy a legrosszabb hirdetések kiszűrésével nem lesz mit megjeleníteni, csak Közhasznú hirdetéseket.

A letiltott hirdetések nem azonnal tűnnek el, mindez beletelhet pár órába.

Fontos, hogy a kérdéses hirdetések címeit ne rákattintással, hanem az AdSense Preview Tool segítségével határozd meg.

További részletek az AdSense súgóban

A „Konkurens hirdetés szűrő” című bejegyzést 2007. 03. 15. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 11. 14., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Hírdetés szűrő

2006. 08. 26. 17:59 · Névtelen hozzászóló →

Lehet valahogy állítani, hogy nem magyar domainu hirdetesek meg se jelenjenek az oldalon? Nalam egyfolytabanjonnek akulfoldi domain regisztralasra buzdito reklamok.Egyenkent nem tudom meddig tartana es ha lehet kikerulnem egy csak HU hirdetseket beengedo hirdetesekre szuressel.

Ha nincs ilyen megoldas, ti mennyit vacakoltatok a szurok kizarasaval? Van esetleg valaki aki el tudna kuldeni a jo szurolistat ami csak a kulfoldieket szuri ki. Lehet es tudom, hogy minden oldal mas hirdetest hoz fel, de itt csak a kulfoldieket akarom szurni.

koszi elore is az epto jellegu tanacsot

Re: Hírdetés szűrő

2006. 08. 27. 02:33 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nem lehet csak a .hu végződésű hirdetésekre szűrni, egész egyszerűen azért, mert ezt az lehetőséget nem erre találták ki. Különben meg gondolj abba bele, hogy vélhetően a tartalmadhoz passzítható hirdetések közül a kijelzett hirdetések tulajdonosai fizetnek a legtöbbet az átkattintásért (ami azt is jelenti, hogy magyar nyelvű hirdető nem sok van, aki az oldalad témájával kapcsolatban szeretne hirdetni.) Szóval ha valahogy ki is szűrnéd ezeket a „nemkívánatos hirdetéseket”, akkor valószínű, hogy csak még rosszabb reklámok jelennének meg, vagy egyáltalán nem is jelennének meg reklámok oldaladon.

Üdv: OldalGazda

szures

2006. 11. 07. 10:00 · Névtelen hozzászóló →

Tapasztalatok szerint milyen hirdeteseket erdemes kiszurni amik keveset fizetnek?

Re:szures

2006. 11. 07. 10:07 · OldalGazda →

Semmilyet szerintem: ez arra van kitalálva, hogy a Te konkurensed akarna esetleg hirdetni ezen az úton az oldaladon, akkor kizárhasd. A rendszer maga gondoskodik arról, hogy oldaladon mindig az épp elérhető, legtöbbet fizető hirdetések jelenjenek meg. Ha tehát letakarítod, ami szerinted nem jó, akkor marad a még rosszabb…

szűrő

2006. 11. 07. 10:16 · Névtelen hozzászóló →

Nekem más a véleményem csöppet, de alapjában véve egyetértek az oldalgazdával. Az én oldalamon kezdetben csak „mobiltelcsis, csengőhangos” hirdetések voltak heteken keresztül, ezeket kiszűrtem, mert szerintem a hócipője tele van mindenkinek a crazy froggal és társaival és nem is kattintottak rájuk. Eltartott egy darabig, de szerintem megérte, mert a mostani hirdetésekre vannak kattintások.

Re: szűrő

2006. 11. 07. 10:43 · OldalGazda →

Igaz, igaz, a konkurencia-szűrő ezen kívül még használható az ízlés, politikai és világnézet szerinti szűrésre, hogy amit Te, mint az oldalad gazdája nem tartasz kívánatosnak az oldaladon, azt leszedd. De ez azért nem bevételnövelő technika szerintem 🙂

Re: szűrő

2006. 11. 08. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

Ez erdekes mert jo darabig en is szurtem a csengohangos, haterkepes hirdeteseket, majd kb egy hete toroltem minden szurot, azota ugyanolyan kattintas mellett kb felere esett az atlagos kifizetes click-enkent. Most ismet szurom ezeket kivancsi leszek az eredmenyre..

Keveset fizető hirdetések szűrése

2006. 11. 09. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Azért általánosságban véve azt is érdemes figyelembevenni, hogy a bevétel összegét a kattintásokért fizetett díj ÉS a kattintások száma határozza meg.

Lehet, hogy egy hirdetés keveset fizet, de sokan kattintanak rá, egy másik meg fordítva.

Ha pl. választanom kéne: „Válaszolj három kérdésre és ingyen mp3-lejátszót kapsz!” szövegű hirdetés 2 centért, vagy „Nagy teljesítményű üveggyári hengerelőgépek közvetlenül a gyártótól” szövegű 1 dollárért, nem biztos, hogy ki akarnám szűrni a 2 centes hirdetést…