AdSense és AdWords rendszerek összefüggései

március 15, 2007

A kereslet és a kínálat összefüggései

A „AdSense és AdWords rendszerek összefüggései” című bejegyzést 2007. 03. 15. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 15., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Adwords reklámozás téma

2007. 03. 13. 08:42 · Névtelen hozzászóló →

Hihetetlen, hogy mennyire toljuk a Google szekerét! :DPersze mondhatja a Google, hogy nem önzetlenül tesszük, mert cserébe mi is jobb pénzhez jutunk a reklámbevételek után, de ezzel kapcsolatban egy érdekes dolog.(Akinek ismerős a dolog, attól bocs a részletességért!) Vannak Adwords hirdetéseim. Ez úgy néz ki, hogyha Adwords-ön keresztül el szeretnék indítani egy kampányt, akkor meghatározom a kulcsszavakat, hogy melyekre jelenjen meg a hirdetésem. Megajánlok kulcsszavanként egy bizonyos összeget, hogyha megjelenik a hirdetésem és rákattintanak, akkor ennyi meg ennyi összeget fizetek érte a Google-nak.Namármost én ezt a megajánlást 20 forintnál szoktam kezdeni kulcsszavanként. Általában ezzel el lehet indulni, de egy-két nap hirdetés után egyszer csak a kulcsszavaim nagy része inaktívvá válik a hirdetési kampányban, mert a Googe megemeli a díját a megajánlásom 3-4 x-esére. Addig nem jeleníti meg újra, amíg el nem fogadom, hogy azért a kulcsszóért a jövőben már a nagyobb összeget fizessem.OK!, mondom, elfogadom, mert tegyük fel, hogy még belefér. Ez így megy is 2-3 napig, amíg egy újabb emelés nem következik be a Google részéről.Elkezdtem figyelni ezt a történetet Adsense szempontból, ugyanis van olyan kulcsszó, amiért tőlem már egy kattintásért 1, vagy 2 ezer forintot is levenne, ha hajlandó volnék megfizetni.A részleteit nem írnám le, hogy hogyan jöttem rá, de úgy néz ki, hogy egy ilyen 1000 forintos rákattintásért akár ***** is hajlandó volt fizetni a Google a hirdető oldalnak.Ha 200 forintot számolok egy dollárért az egyszerűség kedvéért, akkor az ***** forint, amit a hirdetés megjelenítő kapott ezért.Mennyi is a kettő között a különbség? Hm….Szóval most szívesen ideszúrnám újra az első mondatomat! 😀

Elégedett használó

2007. 03. 13. 09:04 · Névtelen hozzászóló →

Felőlem a Google egy klikkért 5ezer forintot is zsebre tehet, ha az, amit nekem ad belőle, nekem megfelel.

És nekem megfelel. Bőségesen megfelel. Megsúgom. Ennek a jutaléknak a feléért is csinálnám, mert még az is több, mint amit egy szakmunkásnak valaha is fizetnének a cégek „kint az életben”.

Ja, és +, ez nem is kötelező. Akkoriban TSZ-be lépni kötelező volt.Ez nem az.