Domainnév és URL

május 10, 2011

Egy domainnév értékét gyakorlatilag két szempont szerint lehet meghatározni: egyrészt az emberek szemében mennyire tűnik értékesnek, másrészt pedig, hogy a keresők mennyire tartják értékesnek a domainnevet.

Altémák

Domainnév elsődleges értékei

május 10, 2011 · Az oldalgazdák számára egy domainnév akkor lehet önmagában értékes, ha egyezik egy-egy egyszerű és gyakran használt kulcsszóval vagy pedig egy offline világban már bevezetett márkanévvel, brand-el; vagy pedig nagyon hasonlít rá.

Domainnév értéke a keresők szemében

május 10, 2011 · A domainnevek sokak számára nyilvánvaló értékein túl rendelkeznek még néhány olyan tulajdonsággal, melyek alapján a keresők számára kifejezetten értékesnek vagy éppen teljességgel értéktelennek tűnhetnek.

Beszédes URL

július 7, 2010 · Beszédes URL-nek nevezzük azokat az elérési útvonalakat, melyek elsősorban a felhasználók számára értelmezhetőek, másodsorban pedig a keresők számára, azáltal, hogy számunkra fontos kulcsszavakat tartalmaznak.

Keresőoptimalizált URL

július 7, 2010 · Túl azon, hogy olyan elérési útvonalakat hozunk létre, melyeket akár a felhasználók, akár a keresők "el tudják olvasni", létezik még néhány szempont, amit ezen túlmenően érdemes lehet figyelembe venni a weboldalak keresőoptimalizálása során.

www aldomain

február 23, 2011 · A www. előtagot másképp használják a különböző látogatók és webmesterek, továbbá másképp tekintenek rá a keresők. A Google például könnyen külön oldalnak tekintheti a www.enoldalam.hu-t és az enoldalam.hu-t, számos bonyodalmat okozva ezzel a helyezések javítására irányuló törekvéseink során.

Egy vagy több domainnév?

április 13, 2011 · Gyakran felmerülő kérdés, hogy egy adott cég termékeit, szolgáltatásait egy vagy több (al)domainen jelenítse meg. Noha általános érvényű, mindenkire vonatkozó válasz nem létezik, érdemes számba venni a megfelelő döntés meghozatalához szükséges főbb szempontokat.

Kulcsszavak a domainnévben

augusztus 22, 2011 · Domainnév-választás esetén az egyik leggyakoribb dilemma, hogy érdemes-e kulcsszavakat szerepeltetni egy domainnévben még akkor is, ha ezáltal hosszabbá és a látogatók számára nehezebben megjegyezhetővé válik. Noha a választ minden weboldalra egyformán érvényes egyszerű szabályokkal megfogalmazni nem lehet, azonban érdemes áttekinteni néhány fontosabb tényezőt.