Egyéb kereső programok

november 1, 2004

Érdekes általános és speciális célú keresők

Az alábbi szabadszavas keresők valamilyen szempontból még érdekesek lehetnek a Fontos keresők mellett, ezért nem teljesen haszontalan megemlíteni őket, illetve nem teljesen időpocséklás olvasni róluk.

B kategóriás nemzetközi keresők

Az angol nyelvű források a három nagy nemzetközi keresővel egy lapon szokták emlegetni az Ask.com keresőjét, azonban mivel egyáltalán nem fókuszál a magyar nyelvű keresésre, ezért magyar weblapokkal kapcsolatban nem különösebben fontos, hasonlóan az egy fokkal kisebb Gigablasthoz.

Metakeresők

A több kereső találatait valamilyen rendszer alapján együtt megjelenítő metakeresők használati értéke általában elmarad az eredeti adatbázisból dolgozó keresőktől, azonban egyes funcióik miatt mégis említésre érdemesek, mint pl. a Clusty a Klaszterezés, a Kartoo.com az egyedi vizualizáció, a PolyMeta a Szótövezés miaatt.

Feltörekvő magyar fejlesztésű keresők

A fontos magyar nyelvű Szabadszavas keresők mellett léteznek még további, kisebb használati értékkel bíró keresők is, mint a kurzor.hu, SZTAKI Kereső, a heureka.hu, a zoohoo.hu vagy a lapozz.hu kereső.

Speciális keresőoldalak

Az általános célú keresők mellett léteznek Speciális kereső oldalak is, mely vagy a felhasználók egy szűkebb, jól behatárolható körére koncentrál, mint például a gyermekek számára készített Kacifánt, vagy pedig a weboldalaknak csak egy típusát feltérképező fórumkereső.hu vagy a különféle Blogkeresők.

A „Egyéb kereső programok” című bejegyzést 2004. 11. 01. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 10. 06., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Netkezdő – címkék + szabadszavas kereső

2007. 11. 14. 06:00 · OldalGazda →

http://www.netkezdo.hu/

Keresőrobotja segítségével feltérképezi a weboldalakat, majd egy algoritmus segítségével kivon belőle kulcsszavakat, majd ezzel felcímkézi a kivonatokat, amit a nyitóoldalon címkeleves formájában is megjelenít, így hát nem csak a már megszokott keresőmezővel, hanem címkék segítégével is kereshetünk.

Pozitív, hogy pl. ez a webhely is szerepel már az adatbázisban

Negatív, hogy az alábbi címkékkel: adsense bevezetés front page google hirdetések honlap információkeresés innen internetes keresĂŠs keresés keresőoptimalizĂĄlĂĄs keresőoptimalizálás kinek lĂĄtogatĂł látogató latogatottsag növelése oldal optimalizálás pĂŠnzkeresĂŠs pénzkeresés szól webni webni!

Látszik, hogy nehezen boldogul a rendszer az UTF-8-cal, ami pedig angol gagyi meta keresők sajátossága volt csak eddig. Más oldalaknál gyakran lehet látni egy-két betűs címkéket, ami nyilvánvalóan haszontlan.

netkezdo

2007. 11. 14. 06:30 · Névtelen hozzászóló →

Az én oldalamnak szeptemberi változata szerepel benne.Mi lehet vajon a rangsorolás alapja? Egyes szavakra, teljesen rossz és irreleváns oldal van ráadásul az első helyen, ami a google-ban talán 8-9. LAPON ha van.

netkezdo (a fejlesztő mondja 🙂

2007. 11. 14. 12:34 · Névtelen hozzászóló →

A szeptemberi állapotnak az az oka, hogy elég rég leállítottam a crawlert a publikus netkezdo.hu. Az új crawler szépen fut, és már az UTF-8-cal is nagyon szépen boldogul, sőt a hibásan, egy html-en belüli különböző kódolásokkal is. Az új oldal indítása jövő hétre van ütemezve. Amin már nem csak a nyitólapokon lehet keresni…, rangsorolási algoritmus is sokat fejlődött. nagyon ki leszek váncsi a véleményetekre, üdv AlBrown

netkezdo (a fejlesztő mondja 🙂

2007. 11. 14. 12:40 · OldalGazda →

Szuper, szólj, ha indulófélben van a szájt, és akkor írunk itt róla egy egész új bejegyzést!

WYW kereső

2007. 11. 18. 09:29 · JazzBery →

Sziasztok!

Huh, már jó régen írtam. (sajnos alig van időm…)Józsi írta a wyw oldalakról: „Ha keresésről van szó, akkor nem annyira egyértelmű az oldal koncepciója, azonban jó tempóban visszajeleznek a linkajánláskor” Hát, jelentem ez most változott. 🙂 Béta üzemmódban, már régóta üzemelt a wyw saját keresője, (ugyan még most is béta), de pár hónapja, komolyabbra vettük a figurát, nagy hangsúlyt helyezünk a keresőre és annak a wyw oldalaktól függetlenül működő katalógusára. (erre a keresőbe regisztráció miatt is szükség volt, illetve egy újabb lehetőség webmestereknek visszlink szerzésére 🙂 ). utf-8-al egyenlőre mi is küszködünk, mivel keresőnket „sphider” motor módosított változata hajtja, és ők nemigazán fektettek hangsúlyt a speciális karakterekre. Most jutottunk el odáig, hogy a mostanában változtatásokon átment wyw oldalak mindegyike a saját keresőnket használja, ill. néhány kezelésünkben lévő katalógus is: hun-web, magyar-honlap … A crawlert szabadjára engedjük (bizonyos mélységig) a wyw oldalakon, így a regisztrált oldalak, amennyiben átjárhatóak, bekerülnek a keresőbe, de szívesen fogadjuk a kereső katalógusába is a regisztrációt, mivel az, mint már írtam, függetlenül működik a wyw katalógusoktól. Tehát a regisztáció keresőbe, katalógusba regisztrálás is egyben.Regisztráció ezen a linken lehetséges: http://kereso.wyw.hu/addurl.phpPersze nem próbálunk konkurálni semelyik hazai és külföldi keresőmogullal sem, de oldalainknak szüksége van egy saját átfogó kereső szolgáltatásra és ha már így esett, megpróbáljuk lehetőségeinkhez mérten jól csinálni. Jelenleg az oldalak újraindexelése folyik, ami azért hosszab folyamat, mert minden oldalt manuálisan is ellenőrzünk mivel a regisztrációs lapon írottak kitételeinek meg kell felelnie minden beregisztrált oldalnak, ill. szűrőfeltételeket is megadunk indexelésnél (ha szükséges). Hát, majd igyekszem hírt adni minden jelentősebb változásról, változtatásról ezen az oldalon. (Javaslatokat, kritikákat szívesen fogadok… 🙂 )

A Google legyen veletek!

Üdv.: jazz

beszólás

2010. 01. 14. 11:41 · Névtelen hozzászóló →

nagyon szar