Yahoo! Site Explorer

január 31, 2007

Yahoo! szolgáltatásai webmestereknek

http://siteexplorer.search.yahoo.com/

A Yahoo! Inc. válasza a Google Webmaster Toolsra. Három fő funkciója van jelenleg:

Weboldalakra mutató linkek, és a beindexelt lapok kijelzése

Ha rendelkezünk Yahoo! azonosítóval és a fenti linkre kattintunk ellenkező esetben a sima Yahoo! keresőbe a site: vagy a linkdomain: Speciális kereső-kifejezéseket írjuk be, akkor a rendszer átirányít a kissé már keresőfelülettel rendelkező Site Explorer-re, ami a legjobb eszköz a keresőoptimalizálás érdekében végzett weboldal-elemzésekhez: itt megtudhatjuk tehát, hogy hogy áll a Yahoo! a weboldalunkkal a Felgöngyölítés tekintetében (hány weblapot tart nyilván a webhelyrünkről), és milyen Külső hivatkozásokat ismer, továbbá segítségével elemezhetjük a Konkurens webhelyekre mutató linkeket is.

Oldaltérképek feltöltése

Lehetséges feltölteni a Google Sitemaps szerinti formátumban oldaltérképeket, azonban gyakorlatilag – a Google Inc. hasonló szolgáltatásával ellentétben – ehhez nem kapcsolódik semmilyen plusz szolgáltatás

Site Explorer címke

https://siteexplorer.search.yahoo.com/badge

Ez egy JavaScript alapú kis címke (badge), ami a Site Explorer adatait lekérdezve jeleníti vagy az adott weblapra, vagy az adott webhely egészére mutató (külső és belső) linkek számát.

A „Yahoo! Site Explorer” című bejegyzést 2007. 01. 31. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 07. 01., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások