Domainnév

október 30, 2004

Domainnév mint látogatottság-növelő tényező

A Keresőoptimalizálást akkor szolgálja közvetlenül a domainnév, ha tartalmazza a fontos Kulcsszavak valamelyikét, akár ékezet nélküli formában is. Közvetve akkor is elősegíti a keresők felől jövő forgalom növelését, ha kifejező az oldal neve és hozzájárul a Listamegjelenés-optimalizálásához. A Google kereső ugyanis képes az Elérési útvonalakkal kapcsolatban valamiféle szótövezéshez hasonlító elemzésre: ha a keresett kulcsszó csak a domainnév töredéke, akkor is figyelembe vételre kerül, vélhetőleg nagyobb súllyal, mint ha az Elérési útvonalban máshol szerepelne. A domainnevet ugyanis nem változtathatgatja az ember olyan egyszerűen, mint az elérési útvonal többi részét, tehát nehezebb Web spammelésre használni.

A közhiedelemmel ellentétben nem növeli a keresők felől jövő forgalmat, ha minél több domainnév hivatkozik ugyanarra a webhelyre.

A domain érték!

A jó domain név fontos lehet a keresõptimalizálás szempontjából, ám sok esetben nem kulcsfontosságú. Például ennek az oldalnak az elődje, a kaixo.objectis.net is általában a 5-7. helyezett volt egykoron a „google” kulcsszóra a magyar lapok között, annak ellenére, hogy egyrészt a domainnév se jól megjegyezhető nem volt, ráadásul nem is tartalmazta a kulcsszót.

A domainnév egy idő után értéket képviselhet önmagában is, de ez az egykor rajta megjelent tartalomból ered. Ha megszűnik egy oldal, akkor a domainnévhez tartozó PageRank érték nem fog feltétlenül azonnal lenullázódni, hiszen hosszú ideig lehetnek még Külső hivatkozások, melyek még mindig a megszűnt oldal címére mutatnak (Sok hivatkozó weboldalt akár évekig nem frissítenek). Emiatt vásárolnak gyakran Lejárt domainneveket az Nagyipari keresőoptimalizáláshoz.

Doménnevek végződése

Különböző végződésű lehet domainnevünk, nem feltétlenül muszáj a .hu végződést választani. Rengeteg lehetőség létezik, számtalan ccTLD és gTLD (WikiPedia:TLD) választható: értelmes, vicces vagy érdekes domainnév képezhető segítségükkel. Ha az általunk kitalált nevet már regisztrálták a .hu domain alatt, akkor is érdemes elgondolkozni más, nemzetközi végződéseken: .com, .net, stb.

 • Bizonyos szolgáltatások hajlamosak abból kiindulni, hogy a magyar nyelvű oldalak a domainneve .hu-ra végződik, ezért megfontolandó, hogy milyen ccTLD alá jegyeztessük be az oldalunkat. (Ilyen pl. a SZTAKI kereső, de ki tudja milyen jövőbeni, ill. jelenlegi szolgáltatás él még ezzel az „előítélettel”.)
 • Egyes keresőknél pedig valamilyen szinten prioritást élveznek a nemzetközi végződésű oldalak (Ilyen például a Yahoo! kereső. Lásd: Keresőoldalak összehasonlítása (2005. február))
 • Van továbbá a domainnév-végződéseknek még egy emocionális, irracionális vetülete: például sok amerikai számára egy olyan cím, ami nem .com-ra végződik, az hibásnak tűnik. Hasonlóképpen a magyar felhasználók hajlamosak azt gondolni egyes esetekben, hogy a megadott domainnév vagy e-mail cím .hu-ra végződik, hiszen használója magyar…

Szabályok

Nem utolsó szempont, ha egy domainnév könnyen megjegyezhető és lehetőleg ékezetek nélkül is értelmes. A domainnévnek nem feltétlenül kell azonban normálisnak, könnyen megjegyezhetőnek lennie. Dönthetünk akár [Érdekes domain név] mellett is, azonban mindenképpen be kell tartani a domain névválasztás technikai szabályait:

 • a .hu ccTLD alá bejegyzett domain név legalább 2 és legfeljebb 24 karakterből állhat.
 • tartalmazhat ékezet nélküli kisbetűt (a-z), numerikus karaktereket (0-9) és kötőjelet
 • kötőjel nem állhat a domainnév elején és végén, illetve nem lehet két egymás utáni kötőjelet használni.

Be lehet jegyezni ékezetes domain neveket is, azonban az ezt kezelő böngészők köre még igen szűk, ezért használatuk csak kiegészítő jelleggel ajánlott.

Szabad-e még?

Ha megvan a jól csengő domainnév, és azt a böngészőbe beírva semmilyen oldal nem jelenik meg, akkor az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kérdéses domain név még szabad. Erről az hivatalos .hu domain regisztráció oldalán győződhetünk meg:

http://www.domain.hu/domain/domainsearch/

Ékezetes domainnevek

Az ékezetes domainnevek használata több kérdést is felvet. A legnagyobb probléma, hogy a Böngészők közül a legelterjedtebb, az Internet Explorer (6-os verzióig) nem támogatja még az ékezetes domainnév használatát, konkrétan hibaüzenetet jelez ki: ez elzárja az webhelyet a potenciális látogatók kb. 90%-a elől. A legújabb Mozilla Firefox (1.5) és Opera (8.5) böngészők jól kezelik az ékezetes doménneveket: elérhető az oldal, és nem változik meg a beírt ékezetes domain sem. (Pl. a Mozilla Firefox régebbi verzióival a címsorban egy rendkívül furcsa kódolású címre írta át az oldalt: a tangó.hu címet http://xn--tang-tqa.hu/ formában jelenítve meg.) További probléma lehet, hogy nem minden Tartalomkezelő rendszer, illetve a webcímeket valamilyen formában kezelő egyéb szoftver van felkészítve az ékezetes doménnevek használatára (többek között jelen webhely tartalomkezelő rendszere sem.)

Mindezek miatt a legtöbb ékezetes doménnév leginkább csak egy másik domainnévre irányít át, és inkább csak a jövendőbeli értéke miatt foglalták le.

Nem konvencionális domainnevek

Nem muszáj normális domainnevet használni: Például telezsúfolhatjuk kulcsszavakkal, akár az Aldomain, akár a Domainnévfelhízlalásával; vagy kötőjellel elválasztva a szavakat, vagy a WikiSzavak-nak megfelelően minden szó kezdőbetűjét nagybetűvel írva.

Hosszú domainnevek

A hosszú domainnévre jó példa a http://www.johnkerryisadouchebagbutimvotingforhimanyway.com
Sokkal olvashatóbb, ha ugyanezt az oldalt WikiSzavak mintájára írjuk:http://www.JohnKerryIsADoucheBagButImVotingForHimAnyway.com

Az extrém domain név hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az oldal a Google kereső által generált Találati rangsorban az ötödik helyezést érte el John Kerry-re keresve. Valószínű, hogy mind a kulcsszavakat tartalmazó domainnév, mind a név különlegessége miatti Külső hivatkozások is hozzájárultak az oldal sikeréhez.

Sajnos a .hu végződés alá bejegyezhető leghosszabb domain név maximum 24 karakterből állhat, míg technikailag a 63 karakter a limit, a domainnév egészére nézve. (Tehát pl. a .hu végződés esetén 60 karakter állhatna még rendelkezésünkre.)

Játék a végződésekkel (Domain hack)

Egyik kedvencem a http://erdely.ma portál (tehát marokkói domainnév :), de tovább is lehet aldomainekkel csavarni a dolgot olyan domainneveket létrehozva, mint például a del.icio.us. További példák a http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_hack oldalon olvashatóak. Másik edvencem, a butáni sajnos csak butáni székhelyű cégek számára érhető el, szóval még várni kell a csaladi.bt, dugi.bt meg az adocsalo.bt jellegű domainnevek felbukkanására.

Furcsa domain nevek

El lehet még játszani a betűk geometriai tulajdonságaival is, mint pl.

 • l-l-l.hu
 • lololol.hu
 • lll.hu
 • l-o-l.hu

Domainnevek megváltoztatása

Ha új domainnév alá kerül egy oldal, akkor a PageRank értéket még örökölheti is néhány hónap elteltével ha állandó átirányítást alkalmazol (301 redirect, ez a legtisztább) vagy a régi oldaladon egyetlen linket hagysz: az új oldal címét. A költözéssel azért pár egyéb „pluszpont” elveszik, mint pl. a domainnév korából származó pluszpontok, és így tovább.

Altémák:

A „Domainnév” című bejegyzést 2004. 10. 30. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 02. 04., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Kombinált domainnév-kereső

2005. 08. 09. 09:44 · kaixo →

http://prohost.hu/domaincheck/

A domain.hu adatbázisában kereső rendszer két megadott szólista elemeit párosítva keres domainneveket a .hu TLD alatt. Ha már létezik a domainnév kombináció, akkkor közvetlen elérést jelez ki az domainnév adataihoz és az oldal megnyitásához.

Instant domainnév-keresés

2005. 11. 14. 07:07 · Névtelen hozzászóló →

http://instantdomainsearch.com/

Az Instant Domain Name Search: ha elkezdünk begépelni valamit, akkor azonnal megjelenik az információ, hogy foglalt-e már a név a .com és a .net gTLD alatt. Leggyorsabb.

Domain abc

2005. 12. 07. 03:41 · kaixo →

http://domainabc.hu

Doménnevekkel kapcsolatos hírek, szolgáltatások.

Több domain egy oldalra

2006. 03. 06. 03:37 · Névtelen hozzászóló →

Szia Józsi!Nem értem pontosan, ezt a domain kérdést.Ha pl. van egy olyan domainom ami egyben kulcsszó is és az az oldalam elérhetősége. Ugyanakkor két a témába vágó másik kulcsszóra is vettem domainokat amik csak az oldalra mutatnak, akkor azt a google hogyan fogadja?

ÜdvJános

Több domain egy oldalra

2006. 03. 06. 04:08 · kaixo →

Szia János!

Vegyünk példának két domaint: Az egyik legyen mondjuk a keresőmarketing.hu, a másik pedig a kereső-marketing.hu.

Ha ezek közül csak az egyikre mutatnak Külső hivatkozások, akkor a Google kereső -ha tudomást szerez egyáltalán a két különböző domainnévről- egy idő után azt a domainnevet (illetve az alatta levő weblapokat), melyre nem mutat [Bejövő hivatkozás], vagy egyáltalán nem fogja megjeleníteni, vagy pedig csak a Kiegészítő találatok között fogja kilistázni, valahol nagyon hátul.

Ha mind a keresőomarketing.hu, mind a kereső-marketing.hu oldalakra mutat külső hivatkozás, noha mindkét domainnév alatt ugyanaz a tartalom található, akkor ez leginkább azt jelenti, hogy a PageRank értéket, és a Linkre rakott kulcsszavakat nem megfelelően összpontosítod, nem megfelelően fókuszálod.

Szóval én azt javasolnám, hogy nézd meg a Google találatai között, hogy ő melyik domainnevet tekinti elsődlegesnek, aztán fogd a másikat, és ne használd soha, vagy gondolkozz el rajta, hogy milyen egyedi tartalommal tudnád feltölteni. Szerinem csak akkor érdemes külön domainnevet használni, ha mindegyikre tudsz egyedi tartalmat tenni:

 • Például ha a keresőmarketing.hu és a keresőoptimalizálás.hu oldalak felett rendelkeznél és úgy döntenél, hogy a marketingesebb dolgokat az előbbire, a technikaibb jellegű dolgokat pedig az utóbbira összpontosítanád, akkor lehet, hogy érdemes lenne két különböző domainnevet használni.
 • Másik gyakori eset, hogy például van angol és magyar nyelvű tartalom is, és rendelkezel a keresőoptimalizálás.com és a keresőoptimalizálás.hu domainnevekkel: ebben az esetben is megfontolásra érdemes az egyes nyelvi verziókat külön-kölön domainnévre tenni.

Üdv: JJózsef

tobb domain

2006. 03. 06. 05:59 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem janos valami olyasmire gondolt, hogy teszem azt van egy vallalkozasa ami pld auto tuning-al foglalkozik, van egy primer weboldala, pld www.auto-tuning.hu, de ezenkivul beregisztralhat meg x domaint pld www.skoda-auto-tuning.hu , mercedes-auto-tuning.hu amelyek alatt lehet pld ugyanaz a tartalom mint az auto-tuning.hu/skoda/ vagy auto-tuning.hu/mercedes/

lehet,hogy ilyen esetben elokelobb helyezese lenne a googliban mint ha az auto-tuning domain valamelyik al oldalan lenne a web…hisz a domain nevben nagyobb sullyal szamitanak a kulcsszavak. vagy tevedek? 🙂

re: tobb domain

2006. 03. 06. 12:43 · Névtelen hozzászóló →

Ez pont nem jó taktika szerintem. Gondolj arra, hogy szeretnél mondjuk virágokat termeszteni (weblapokat üzemeltetni), de csak meghatározott mennyiségű locsolóvíz (külső link) áll rendelkezésére: Melyik a jobb: elosztani a vizet két ágyás között átlagos virágokat termesztve, vagy csak egy virágágyásra koncentrálod az összes vizet, és ezzel olyan virágokat csinálsz, ami sokkal szebb és ezért több ember fog felfigyelni rá? (A domainnévben szereplő kulcsszó azért nem jelent annyi plusz locsolóvizet, ezért nem érne el törvényszerűen jobb helyezést az oldal. Van még egy csomó más tényező, ami összességében szerintem fontosabb. Ilyen pl. az egyedi, Értékes tartalom) Mindent összevéve ez egy rendkívül egyszerűen kiszűrhető optimalizálási próbálkozás, és pont ezért kerülendő.

Szerintem 🙂 JJózsef

A jó domain megválasztásának titkai I.

2006. 04. 19. 11:18 · OldalGazda →

http://www.domainabc.hu/domainabc.php?f=1&a=1&hir=772

A domainabc.hu cikke a megfelelő domainnév kiválasztásáról.

Összes .hu alá bejegyzett domainnév listája

2006. 10. 30. 07:29 · OldalGazda →

A www.kutato.hu/fullist.php cím alatt megtalálható az összes, .hu ccTLD alá bejegyzett (jelenleg 221578 darab) domainnév listája, aktív linkekkel. A lista sokmindenre felhasználható: sajnos arra is jó, hogy a keresők így szépen feltérképezzék azokat a domainneveket, melyeket nem használnak, csak azért foglalták le őket, hogy a domainnév elírása (elhallása) esetén az azt beíró látogatót átirányítsa a „jó” domainnévre. Ezzel pedig lehet némi problémát okozni, ha a Google például tartalom-duplikációt detektál (mivel ugyanarra a tartalomra több domainnév fog mutatni.)

Re: Összes.hu alá bejegyzett domainnév listája

2006. 10. 30. 09:30 · Névtelen hozzászóló →

Az is tartalom duplikálás, ha két domainnév esetén a tartalom konkrétan csak az egyik alatt szerepel, a másik pedig un. alias domain, csak az a szerepe, hogy átirányítson az elsődleges domainre? (egyébként benne van a listában)Eddig azt hittem, csak az számít duplikálásnak, ha a két különböző domainnév alatt valóban külön-külön is megtalálható ugyanaz a tartalom.

Re: Összes.hu alá bejegyzett domainnév listája

2006. 11. 01. 08:41 · OldalGazda →

Igen, valamilyen szinten igen. Bár ahogy a mostani tapasztalataim mutatják, egy alias domain hirtelen felbukkanása (tehát, hogy egyszercsak megjelenik egy alias domainra mutató hivatkozás a neten) csak bő egy hétig tette „büntibe” az oldalt. Ez nem nagy gond, ha a saját oldalaidról van szó, viszont, ha egy megbízónak kell elmagyarázni a történteket, akkor már korántsem ilyen egyszerű… Valószínű, hogy detektálta, hogy a két domain teljesen ugyanazt jelenti, és kiszűrte, ebben már évekkel ezelőtt is „nagyon ügyes” volt a Google.

Tud valaki jó domainnév regisztrátort ajánlani?

2006. 11. 06. 05:03 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Eddig a c3 nál regisztráltattam évek óta a domainneveket, és élveztem a webes kezelőfelületet, ahol a névszervereket tudtam magam beállítani. Azt vettem észre azonban, hogy az évek alatt egyre drágább lett ez a szolgáltatás a többiekhez képest, úgyhogy most keresek egy új domainregisztrátort a .hu végződéshez, aki olcsó, és tudom magam állítani a névszervereit.

Köszi!

domain

2006. 11. 06. 05:13 · Névtelen hozzászóló →

Nézd meg a www.lanten.hu-t

DOMAIN KÉRDÉS?

2006. 11. 06. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Valaki tudna nekem arra választ adni, hogy mi ez a domain név regisztráció díj emelkedés? Miért lesz egyre drágább?Amikor én regisztráltam egy éve akkor volt 3000 pénz, és megkaptam a domaint és működöt meg minden….Most meg már 5000 pénz, és ami újitást észrevettem, hogy pl ahol én regisztráltam, ott nem volt de most már van domain Domain fenttartási díj- 500/hó – ez pl. mi és eddig miért nem volt?Elnézést a sok kérdésért, de tényleg nem tudom és érdekelne ez a domain név körüli váltózások.Aki tud a kérdéseimre választ azt kérem írja le.Köszönöm a segítséget!

Re: DOMAIN KÉRDÉS?

2006. 11. 06. 06:46 · OldalGazda →

Melyik cég csinálta ezt veled? Ez egy kicsit átverésszagúnak tűnik…

Re: DOMAIN KÉRDÉS?

2006. 11. 06. 06:51 · Névtelen hozzászóló →

az eddig befizetett domainra nem kell fizetnem fentartási díjat…De mondjuk, ha új domaint regisztrálnék, akkor már annak ez is lenne, ez miért van, ez máshol nincs?Mennyi idő után tudsz elvesziteni egy domain, ha pl nem fizetsz, van valamilyen határidő miután már szabad lesz más részére, az a domain, vagy ilyen nincs, ha már egyszer tiád lett az a domain,és nem is fizetsz akkor nem szünik meg…köszönöm a segítséget!

Re: DOMAIN KÉRDÉS?

2006. 11. 06. 06:54 · OldalGazda →

A domainregisztráció ára a .hu oldalak esetében általában egy egyszeri regisztrációs díjból és évenkénti fenttartási díjból szokott állni. Van olyan szolgáltató, aki az első éves fenntartási díjhoz csapja hozzá a regisztrációs többletdíjat, van aki az első két éveshez, és így adja meg árait. A regisztráció mellett a elsődleges és a másodlagos DNS szolgáltatása akár külön szolgáltatásként is felfogható, de túl sok értelme nincsen ennek, ezért korrekt cégnél ez benne van az árban, tehát ingyenes.

Re. domain

2006. 11. 06. 06:56 · Névtelen hozzászóló →

Köszi, de én azon kevesek közé tartozom, akinek nem kell tárhely a domainnév mellé. Szóval tud valaki olcsó önmagában csak domainnév-regisztrációról szóló szolgáltatást online névszerver menedzsmentet biztosító felülettel?

Több domain név egy oldalhoz

2006. 11. 14. 09:26 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudom, hogy a google szempontjából mennyit számít, ha egy oldalnak több neve is van. Pl. elérhető a www.sajatdomain.hu es a sajatdomain.hu címen is? Vagy a www.sajat-domain.hu és a sajat-domain.hu cím is egyazon oldalra mutat.

A googléba beírva a sajatdomain és a sajat-domain kulcsszavakra furcsa dolgokat tapasztalok: A találati lista úgy néz ki, mintha a google robot minden egyes elérési út esetén más aloldalakra jutott volna csak el. Egy adott kulcsszót beírva pedig véletlenszerű, hogy a 4 oldalnév közül épp melyiket dobja ki találatnak.

Az lenne a legjobb, ha a google minden esetben a www.sajatdomain.hu oldalról adná a találatokat. A „sajat-domain” kulcsszóra való kereséskor viszont jó lenne, ha mint találatot kiadná a www.sajat-domain.hu oldalt (főoldal), és nem pl sajat-domain.hu oldal egyik aloldalát.

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az oldal ezenoptimalizálásához milyen nyomon induljak el? Én a robots.txt fájl helyes megírásában gondolkodom, de egyenlőre a problémához hasonlót sem találtam optimalizálás kérdésben, ezért nem jutok előrébb.

Több domain név egy oldalhoz

2006. 11. 15. 05:38 · OldalGazda →

Két dologot fontos ebben a kérdésben szem előtt tartani.

 1. Az egyes Aldomainokat a Google külön webhelynek kezeli. Elméletileg a www is egy aldomainja a www nélküli webhelynek, noha ez egy speciális eset, amit a Google már egyre jobban képes kezelni. Ettől függetlenül ügyelni kell arra, hogy vagy a www nélküli, vagy a www-s változatot használd csak, az oldalra. További részletek: www
 2. Az addig rendben van, hogy az ember lefoglal egy pár domainnevet, de csak úgy van értelme ezt a keresők tudomására hozni, hogyha a két különböző domainnéven különböző tartalom található. A Google úgyis csak az egyiket fogja normális helyeken megjeleníteni: azt az oldalt fogja választani, amelyik pl. több bejövő linkkel rendelkezik és/vagy amiről régebbóta tudomása van.

Szóval csak egy fajta variánsra mutassanak külső és belső linkek (pl. www.sajatdomain.hu ), és ahonnan más variánsra is mutatnak linkek, ott érd el, hogy az általad preferált címre hivatkozzanak.robots.txt fájllal ebben az esetben csak akkor tudsz operálni, ha a különböző domainnevekhez, különböző tárhelyek tartoznak, nemcsak egyből átirányítanak az elsődleges domainra, vagy ha a két domainnév nem ugyanarra a tárhelyre hivatkozik.

Re: több domain név

2006. 11. 17. 04:17 · Névtelen hozzászóló →

Köszi szépen. A Google webmaster tool a www előtag problémát megoldotta.

domain-csűrés

2007. 01. 22. 02:47 · Névtelen hozzászóló →

Régi vágyam a

si.hu.hu (al)domain lenne…

Csak sajnos a fő domain már foglalt, én meg nem vagyok gőzmozdony, hogy elperelhessem. 😀

érdekes címek

2007. 02. 06. 07:00 · Névtelen hozzászóló →

Ma böngésztem a bejegyzésre váró domainok listáját, mert az enyém is várakozik még. Mit ne monndjak, elég érdekes címek is várakoznak:

szolgáltatáséstermékkeresőportál.huSzerintetek lesz ember, aki ezt a címet meg tudja jegyezni?

themosttalentedmodelsofhungary.huA szőke modell csajok az életben nem találnak rá, de az ügynökségek sem.

victoriadonteshozonoknek.huNem is tudom.

wheelchairtravelhungary.huPróbáld meg elsőre helyesen olvasni.

beresegeszseghungarikumprogram.huMeg akarják dönteni a leghosszabb domainnév rekordot?

Ez tetszett a legjobban:avevonekmindigigazavan.hu

Szép napot mindenkinek!

Re: érdekes címek

2007. 02. 06. 08:26 · OldalGazda →

Köszi ezt a szórakoztató hozzászólást! Biztos űberfontos, űberkeresett kulcsszavak vannak a domainnévben és ez volt csak a lényeg 🙂

kérdés

2007. 02. 07. 10:29 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

A webni.innen.hu-n találtam az emailcímed. Segítséged szeretnémkérni. Még idén igényeltem egy domaint egy media centern. cégnél. A domain „elkészült”, most tárhelyet kénne vennem…Tudnál segíteni hol fizzesek? Egy fotós oldalt szeretnék alkotni, kisflash-el, kis képekkel…Válaszod előre is köszönöm!Üdv

Dániel

RE: kérdés

2007. 02. 07. 10:38 · OldalGazda →

Előszöris el kell döntsed, hogy milyen Tartalomkezelő rendszert szeretnél használni. (Komoly oldalt manapság már sokan csinálnak az alapoktól.) Ha ez megvan, akkor ennek megfelelően kell válassz egy olyan szolgáltatót, ami lehetővé teszi a tárhelyen az adott tartalomkezelő futtatását, és a Fizetős webtárhely című oldalon pozitívan nyilatkoztak róla az emberek, ráadásul még nem is drága :).

Én virtuális szervert használok (lásd oldal alja), részemről ezt ajánlani tudom, viszont ehhez valamilyen szinten tisztában kell legyél az UNIX-szerű operációs rendszerek parancssorral történő rugdosásával. Lehet, hogy ágyuval verébre lőnél különben egy ilyen megoldással, nem tudom, mekkora lenne az oldal.

Aldomain

2007. 03. 10. 11:33 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!Nekem nem teljesen világos még ez az aldomain téma, tehát ha az aldomain-t a fő domain-ra irányítom, akkor azt a Google rossz szemmel fogja nézni? Pontosabban a fő domain címet szeretném egy aldomain címre irányítani, pl. kulcsszó, vagy hangzás miatt.

Aldomain

2007. 03. 10. 11:54 · OldalGazda →

Egész egyszerűen az alábbiakra kell odafigyeljél:

 • minden egyes aldomain (plusz ha nincs aldomain) külön webhelynek számít
 • egy webhelyen egyfajta tartalom legyen, egyfajta tartalom csak egy webhelyen legyen.
 • ha szaporítod a külső linkek számát, akkor – ha mégis több címen elérhető egy adott tartalom – akkor egyszerre csak az egyik címet nyomjad (jegyeztesd be a [Tematikus katalógus]okba, stb.)

Ha egyfajta tartalomra kétféle címen hivatkoznak külső oldalakról, az nem jó, bár a Google előbb-utóbb kitalálja, hogy melyik az elsődleges cím (bejövő linkek száma, az oldal beindexelésének ideje, stb. alapján.), és a másodlagos címet kisebb eséllyel fogja megjeleníteni a találatok között (esetleg csak a Kiegészítő találatok között).

Régi domainnév

2007. 03. 19. 09:33 · harzol →

Annak utána lehet nézni valahol, hogy egy domainnév volt-e valaha már regisztrálva?Vagy ha rákeresek a domain.hu-n akkor írná, hogy „lejárt regisztráció”?

Re: Régi domainnév

2007. 03. 19. 11:37 · Névtelen hozzászóló →

Ha a domain.hu-n rákeresel, ugyanazt írja ki a régebben már bejegyzett, aztán lejárt és szabaddá vált, illetve a még soha be nem jegyzett domainnevekre („még nincs regisztrálva”). Talán az archive.org-on rákeresve lehet megtudni, hogy volt-e korábban használatban az adott domainnév.

Re: Régi domainnév

2007. 03. 19. 11:44 · harzol →

Köszi. archive.org-on megtaláltam. Ahogy sejtettem régebben volt már regisztrálva.

?

2007. 02. 21. 02:35 · Névtelen hozzászóló →

Ez a kéd dátum domain bejegyzésnél mitt jelent?Az érthető, hogy regisztrálási dátum, viszont a módosítás alatt mit kell érteni?

Ez az egyregisztrálva: 2006-02-14 módosítva: 2006-02-14

regisztrálva: 2006-03-08 módosítva: 2006-05-19

Köszi a segitséget!

Re:?

2007. 02. 21. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Pont azt kell érteni alatta, amit ír, nevezetesen, hogy a részletes domainkereséskor kilistázott adatokban (tulajdonos, tech-kontakt, stb. adatai) változás történt. Ilyen eset pl. amikor más lesz a tulajdonos, vagy a domain-fenntartó cég…

Domain parkolás – Your Soft

2007. 03. 24. 11:03 · OldalGazda →

Például a legleg.hu egy, a Your Soft által parkoltatott domain, amely lehetőséget ad a domain gazdájával való kapcsolatfelvételre, AdSense reklámokat jelenít meg, továbbá RSS hírcsatornáknak az oldalba illesztésével gondolja biztosítani azt, hogy a Google kereső működő, élő, változó webhelynek higgye a domainnéven elérhető odlalt. A szolgáltatás lényege az, hogy csak a domain fenntartását kell fizetni, cserében viszont valamilyen szinten élőnek tűnhet az oldal a keresők számára (a kérdés csak az, hogy mennyire számít az a pár, változó hír az oldal alján) . Mivel azonban fizetni valamennyit kell, ezért ez csak olyan domain-ek számára lehet vonzó, melyekre egyébként se elírással, se pedig régebbről származó linkekkel sem érkezik senki, tehát a reklámbevételek nem fedeznék a domain fenntartását. Ötletes az is, hogy megtekinthetjük a cég által jelenleg parkoltatott összes megvételre vagy bérletre felajánlott domainnevet is.

Érdekes nevek vol. 2.

2007. 05. 30. 10:00 · Zsolti →

Így a munkaidő végén, újra a bejegyzésre váró domainek közt lapozgattam és ismét érdekes webcímeket leltem.Csak az m-ig jutottam, de gyanítom a további betűknél is vannak érdekességek. A gyöngyszemeket megosztom:

aleghosszabbdomainamitbelehetjegyeztetni.huEz még közel sem a leghosszabb.

bukkkapujatarsashaz.huNekem a japán eredetű…hogy is mondjam finoman, á mindegy, a bukkake jutott eszembe.

citroenertekesitesiverseny.huNem lesz könnyű, akárcsak a keresőoptimalizáló verseny sem. 

computercleaner.huMosok, főzök, takarítok.

csulok-soft.hu512 Mb RAM-ot kérek! Egybe, vagy szeletelve?

dugulaselharitas-korrektmester.huMario és Luigi céges honlapja.

epitsenaszakertelemre.huMindenképpen!

eumicrocirculation.huHarmadszorra sikerült elolvasnom.

felejtsdelahideghivast.hu4 féle kötöjeles változatban is várakozik.

globusmustar.huEszembe juthatott volna, talán most jól fizetne érte az Unilever

gtcrenaissanceplaza.huInkább feladom

hungarianrealestatedatabase.huDe tényleg.

microsoftsurface.huŐ mi lesz?

Ui: Oldalgazda! Ezentúl már csak névvel lehet hozzászólni az oldalhoz? Mert az utóbbi időben nagyon nagy a csönd itt…

domain parkolás

2007. 05. 31. 03:17 · ManiAc →

Nemhiába, még látszik rajtunk a 200 éves lemaradás…

Az, hogy tesznek egy rss-t az oldalra, meg egy linket az oldal gazdához, azért nem is olyan nagy teljesítmény…ezt én ingyen megcsinálom bárkinek, csak az AdSense reklámokért:))

Itt van ugyanez ingyenesen /na és ha van bevétel ők fizetnek, ami nem mindegy/:

http://www.namedrive.comhttp://www.sedopartner.com

Re: Érdekes nevek vol. 2.

2007. 05. 31. 16:18 · OldalGazda →

Köszi az érdekes listát, jót szórakoztam rajta, és gondolom mások is: ez a microsoft surface dolog egy eléggé érdekes cucc lesz, lásd: www.microsoft.com/surface/

Igen, kicsit nagy volt a csönd mostanában errefelé, újból lehetővé tettem a névtelen hozzászólást.

Re: Érdekes nevek vol. 2.

2007. 06. 01. 02:13 · Zsolti →

Örülök, ha tetszett, én is jót derültem rajtuk. Ezt a surface izét nem igazán vágom, mire lesz jó?

Látom, már az első névtelenül, betűket firkáló is megjelent. Remélem csak egyedi lesz. Én úgy vettem észre, hogy nagyobb volt a szakmai nyüzsgés, amikor mindenki anonim volt. De én már megszoktam a bejelentkezést. Még az lenne jó, ha azt be lehetne állítani, hogy mennyi ideig maradjon bent a felhasználó, akkor nem kéne mindig loginolni egy-egy hozzászóláshoz.

Re: Érdekes nevek vol. 2.

2007. 06. 03. 12:45 · OldalGazda →

Ahogy néztem, ez a surface dolog olyasmi lesz, mint egy óriási iPhone kezelőfelület: ezt is arra találták ki, hogy a kezeid, az ujjaid legyenek a beviteli eszközök.

Nem az első spammelő, aki értelmetlen, vagy netán értelmes ártalmatlannak tűnő bejegyzésekkel teszteli, hogy hogyan lehet itt spammelni, csak azót első, hogy visszaállítottam a lehetőséget. Egyébként mostanában egy kicsit ritkábban próbálkoznak a spammelők, óránként csak olyan 8-10 alkalommal. Beállítottam egyébként, hogy mostmár egy cookie-ban letárolja a rendszer a bejelentkezésedet, és ez 30 napig él. Mostanában nekem is rengeteg egyéb dolgom van, úgyhogy a nyüzsgés alábbhagyásának ez is lehet az oka…

.US Domain

2007. 06. 05. 16:05 · Névtelen hozzászóló →

Egy 2005-ös Index.hu cikkben azt olvastam hogy a .us domain bejegyzőjének még mindig amerikai állampolgárnak kell lennie, vagy Amerikában bejegyzett céggel kell rendelkeznie, illetve „más közvetlen kapcsolatban” kell állnia az Egyesült Államokkal. Az lenne a kérdésem hogy ez változott-e azóta, mert szeretnék regelni egyet,frissebb infót nem találtam sehol erről.

.US Domain

2007. 06. 10. 04:43 · OldalGazda →

keress rá az „us domainnév regisztráció” kifejezésre, és válassz egyet az ott megjelenő magyar domain regisztrátor szolgáltatókból. Gondolom, ők tudják, mi az .us alá regisztrálás feltétele.

.US Domain

2007. 06. 10. 13:00 · Névtelen hozzászóló →

Rákerestem millió helyen,de nem igen láttam semmi hasznosat,a legtöbb magyar szolgáltató regel ilyen domaint, szval valószínű akkor nincs akadálya,azért köszi!

2 kötőjeles domain x–x.com pl.

2007. 09. 27. 16:49 · Névtelen hozzászóló →

Helló!Fennt olvastam, hogy nem lehet 2(kettő) kötőjel a dom.name-ben egymás után,mivel én a godaddy-nél szoktam vásárolni, így ott kerestem rá egy ilyenre,és lelehet regisztrálni!Vagy csak én nem értettem meg,csak a .hu sokban nem lehet 2 kötőjel?

Buisness

2007. 09. 27. 16:53 · Névtelen hozzászóló →

Én ezekben a 2 kötőjeles nevekben látom a hasznot!Többet is találtam már, csak, sajnos egy kis tőke hiányzik és akkor megveszem majd a google.com-ot!Most komolyan, hátrányom származik abból, ha — ez lesz a névben?Üdv

Domain parkolás

2007. 09. 27. 16:56 · Névtelen hozzászóló →

Ide a meglévő, optimalizált weblapot is be lehet helyezni http : // sedo. com az eladott domain 3%-áért adnak kódot!

re: 2 kötőjeles domain x–x.com pl.

2007. 09. 28. 03:00 · OldalGazda →

A magyar szabályozás több ponton szigorúbb a .com-osnál. Bemásolom ide a pontos kritériumokat:

 • 2.1. A domain névre vonatkozó formai követelmények
 • 2.1.1 A domain név legalább 2 és legfeljebb 40 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)
 • 2.1.2 A domain névben használható karakterek

a) a latin abc ékezet nélküli kisbetűi (a-z), továbbá

b) a magyar ékezetes kisbetűk (á,é,í,ó,ö,ő,ú,ü,ű), továbbá

c) a numerikus karakterek (0-9), továbbá

d) a kötőjel (-)

 • 2.1.3 A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet.
 • 2.1.4 A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség a domain-használót terheli.

re: 2 kötőjeles domain x–x.com pl.

2007. 10. 10. 15:07 · Névtelen hozzászóló →

Köszöm szépen!Tehát én szabadom regelhetem a „–” tartalmú neveket, mivel nem áll szándékomban .hu domaineket regisztrálni, mert, tudtommal, sok vele a Hercze-Hurcza!A SEO-t pedig ráhagyom a tulajdonosra! ?

Jó URL, rossz URL

2007. 11. 29. 15:55 · OldalGazda →

http://goodurlbadurl.com/

Példák az utcáról a jó és a rossz url-ekre.

2008. 01. 21. 10:05 · Névtelen hozzászóló →

Heló!Mi a www|computerhouse|co|yu és a shop|computerhouse|co|yu domain név közötti külömbség jelentősége? Természetesen a vonal helyett pontot kell képzelni. Sürgösen szükségem lenne ezen információra. Előre is köszönöm!

re:

2008. 01. 21. 10:23 · OldalGazda →

Zdravo! szóval, visszafelé kezdeném, hátulról:

 • .yu ez az országnak megfelelő top-level domain
 • .co. ez azt jelenti, hogy üzleti célú a domainnév (néhány országban ez a rendje, hogy üzleti domainnév csak .co. alatt lehet, )
 • computerhouse – na ez az a domainnév, amit tulajdonképpen regisztrál az ember
 • www és shop – ezek már aldomainek, amit a domainnév tulajdonosa saját berkein belül állít be.

A www-ről külön bejegyzés is van az oldalon, de annyit kell tudni róla, hogy a hagyomány szerint a www aldomainnal ellátott címeket használták régebben world wide web szolgáltatásra. Régebben volt még pl. gopher szolgáltatás is. Manapság a web annyira elsődrangú felhasználási terület lett, úgyhogy sokan elhagyják. Az nagyon ritka, hogy a www-s és a www nélküli webcím ne ugyanarra oldjon fel (a példádban mondjuk pont ez történik), úgyhogy ezt veheted úgy, hogy a főoldal, a shop aldomainneves cím pedig a webshopnak megfelelő aloldal.

2008. 01. 21. 11:24 · Névtelen hozzászóló →

Maradjunk csak a hagyományos magyar üdvözlési formánál. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm az infót.Üdv!

Ékezetes domain

2008. 02. 08. 10:24 · Névtelen hozzászóló →

A frissítések óta megy ám az ékezetes domain az Exploreren is már! Fél éve még az egyik hoszting cég ügyfélszolgálatán jóindulatból azt mondták nekem, hogy szerintük nincs értelme ékezetest rendelni, most meg egyre többen jönnek a lapomra úgy, hogy ékezettel gépelik be a címet, pedig mindenhol ékezet nélkül van a hivatkozás…(Egyébként próbáltam névvel hozzászólni, de a lap nem enged belépni, mindenféle kuki engedélyezését kéri. Már teljesen védtelenné tettem a gépem, de továbbra sem jutok semmire…) KozSzolga

Ékezetes domain

2008. 02. 10. 05:05 · OldalGazda →

Igen, az általad írt frissítés azt jelenti, hogy aki frissített az Internet Explorer 6-ról a 7-re, az tudja használni rendesen az ékezetes domainneveket. Azért kövesd a statisztikáidban, vagy mások statisztikáiban, hogy mennyien használnak még IE6-ost, és ha látod az arányukat, akkor gondolj arra, hogy ők csak korlátozottan tudják használni az ékezetes címeket. Nem tudom, mi okozhatta a problémát a belépésnél, de való igaz, hogy jó, ha engedélyezve vannak a kukik meg a JavaScript. Az előbbiek pl. azért, mert így nem kell minden egyes alkalommal belépjél ugyanazzal a böngészővel asszem egy hónapig, vagy ilyesmi, már nem emlékszem mit állítottam be.

Ékezetes domain

2008. 02. 10. 14:03 · Névtelen hozzászóló →

Igen, mindkét név az oldalra mutat, az ékezetes és az ékezet nélküli is. Az az érdekes, hogy sokan eleve az ékezetest írják be, pedig csak néhány hete vettem meg és működtetem, korábban csak az ékezet nélküli működött… KozSzolga

Ékezetes domain átirányítás

2008. 02. 23. 09:56 · Névtelen hozzászóló →

Hali!

Közeljövőben tervezem, hogy megveszem a jelenlegi domain-em ékezetes változatát is. Nyugodtabban alszom, ha tudom, hogy másé már nem lehet 🙂 És ma már domaint nevetséges áron lehet kapni. A kérdésem a következő lenne. Melyik megoldás a jobb?

-Az ékezetes domain meta taggal átirányítom a nem ékezetesre. ( < META HTTP-EQUIV=”Refresh” CONTENT=”0; URL = … )-Elhelyezek egyetlen linket, ami az ékezet nélküli domainre mutat.-Vagy dns rekord átirányítással, vagy hogy van ez. Ezt sajnos nem tudom, hogy megy, de létezik valami hasonló 😀

Esetleg van még más variáció? Melyik az, ami árt, semlese, esetleg van-e olyan módszer, amiből még előnyhöz is tudok jutni?

A válaszokat előre is köszönöm..

Üdv.

Ékezetes domain átirányítás

2008. 02. 23. 10:02 · OldalGazda →

Ha nem használod a linket, csak arra használod, hogy másé ne lehessen, akkor tökmindegy mit csinálsz vele, hogyan irányítod át: erről a domainról ugyanis ebben az esetben a Google akár nem is fog tudni. Az átirányítás mikéntjének csak akkor van szerepe, ha külső linkek is mutatnak arra az ékezetes domainra: ebben az esetben szerver oldali átirányítást használj, csakúgy, mint a www aldomain esetében.

Ékezetes domain átirányítás

2008. 02. 24. 08:55 · djarni →

Köszönöm a választ, és a segítséget. Üdv.

lemásolta az oldalam

2008. 03. 15. 04:24 · djarni →

Szerintetek mi a teendő akkor, ha valaki lemásolta az oldalam? Egy az egyben, ugyanaz a dizájn, meg a szöveg is. Persze kibővítette további dolgokkal, de a teljes szöveget, meg dizájnot lemásolta. A bibí az, hogy az én oldalami ingyenes tárhelyen van, valami.extra.hu Ő viszont megvette a domaint, valami.hu-t Én első helyen vagyok az oldalammal, ő 2 napja regisztrálta a domaint, és már most a második helyen van. Van valami hivatalos módja, hogy ezt jelentsem pl a google-nak? Vagy van valami nem hivatalos módja, hogyan tegyem tönkre a honlapját? 😀 Mert nagyon ideges lettem, én dolgoztam vele, az első helyen vagyok, és lemásolta az oldalam.

re: lemásolta az oldalam

2008. 03. 15. 06:26 · CsillagPor →

Ha hirdetések vannak nálad és nála is, akkor jelezd a Google-nek! Előtte vele is vedd fel valahogy a kapcsolatot, ez valószínűleg megkerülhetetlen. Ha a domain olyan, hogy egyértelműen erre a dologra utal, és te mondjuk évek óta csinálod ezt, akkor a helyedben én elsírnám a bánatom valahol… ezekből kiindulva:http://www.infomediator.huhttp://www.internetombudsman.huhttp://www.domain.hu

…de mondjuk neked is meg kellett volna próbálni regisztrálnod.

Abban azonban biztosnak kell lenned, hogy teljes joggal véded a tartalmad, tehát valóban a tiéd!

Például csinálhatod azt is, hogy ide írod, ez az én oldalam és ezt lopta az a galád. El fogják páran olvasni.Meg kell nézned pl. a rá mutató linkeket is, és írni azoknak az oldalaknak legalább, ahol mindketten szerepeltek. De máshová is írhatsz ahol ő szerepel, miközben épp bekéred magad. Visszamutató linkek nélkül semmire sem fog menni. A dolog akkor lesz durva, ha te fejleszted az oldalad, és ő követi ezt.

De mint írtam, a delikvens felkeresése elkerülhetetlen.

re: lemásolta az oldalam

2008. 03. 15. 06:44 · Névtelen hozzászóló →

Érdekes ez az élből feljelentős hozzáállás!Miért nem írsz neki egy levelet, hogy mi a helyzet?Lehet hogy el lehet intézni békésen is.Ha nem megy békésen persze jelentsd fel valahol, de az hogy meg sem próbálod azt nem értem.

re: lemásolta az oldalam

2008. 03. 15. 07:07 · djarni →

Mindenképpen hasonló dolgokra gondoltam én is, csak vártam pár öetletet másoktól is. Persze, beszélni fogok vele. Az, hogy nem regisztráltam le a domaint, az természetesen az én bajom, és hibám, magamra vessek. De, ha már vette a fáradtságot, hogy ő regisztrálta meg, csináljon saját tartalmat. Mivel én ingyenes tárhelyen vagyok, valószinűleg az ő lapját ugyis többen néznék, szoval megérte volna saját tartalom, na mindegy.Köszönöm az ötleteket, ha még van valakinek nyugodtan írhat.. 🙂 Üdv.

mindig ez a feljelentés!

2008. 03. 15. 07:56 · CsillagPor →

Nem értem miért használja mindig, mindenki a feljelentés kifejezést. Ezek nem hatóságok. Ez bejelentés, sőt a legtöbb felsorolt esetben maximum tanácsot, állásfoglalást kapsz amivel szintén csak te tudsz valamit kezdeni. Igen, felkeresni az illetőt! Vagy akkor ez is feljelentés volt már itt? :-)Tehát mindenképpen mél neki, és az is a legnagyobb udvariassággal, mert a cél a fontos, nem a felelősségrevonás.

Ja…

2008. 03. 15. 07:59 · CsillagPor →

Juteszembe! Lehet, hogy azt akarja, hogy megvedd a domaint tőle!

megbeszélni? mit?

2008. 03. 16. 07:46 · Névtelen hozzászóló →

A megkeresésnek szerintetek mi értelme? Nyilván nem valami figyelmetlenség következménye ugyanaz a dizájn és tartalom, amiért majd bocsánatot kér…Bár az utóbbi hozzászólónak igaza lehet. Lehet a domain nevet akarja eladni. Még lehet azzal jársz a legjobban. Nemhiszem, hogy mást tudnál tenni, amitől változik a helyzet. Jó nagy szemétség!

megbeszélni? mit?

2008. 03. 16. 14:39 · djarni →

Nem akarja ő eladni ezt a domaint, szépen kihasználja. De tényleg szemétség, hogy nem talál ki új tartalmat és dizájnt. Egyébként valószinüleg elolvasta már a levelem, de nem válaszolt. A felső logón „picit” módosított, a többi dizájn ugyanaz (beleértve a szineket, hátteret, táblázatos formát, mindent), és még annyit változtatot, hogy a főoldal, az index file angolul jelenik meg. Tehát tény, hogy változtatott, de ha magyarra állítom, akkor ugyanaz a szöveg ismét 😀 Az a baj, hogy látom, tudja mit csinál. Kénytelen vagyok felvenni vele a harcot, hogy maradjak első helyen, és ő a második. Nem tudom, mennyire sikerül az ingyenes tárhellyel. De hogy lehet az, hogy 13-án regisztrálta a domaint (a domain.hu oldal szerint), és 13-án megindexelte a google 😀 Egyből második pozicióba. Egyelőre persze nem látok külsö hivatkozást az oldalhoz, ami viszont nekem azért van már.. Na majd meglátjuk, mi lesz, sajnos ott rontottam el, hogy nem vettem meg a domaint, de annyira nem nagy fontosságú az oldalt, hogy ezt megtegyem, de igy azért most eléggé idegesítő, ha tudom, megveszem. Na üdv.

megbeszélni? mit?

2008. 03. 16. 14:43 · djarni →

Ja, és még valami. Van neki meg nekem is egy mystat az oldalon. És hiába van ő a második helyen, én az elsőn, már most látogatottabb az oldala, mint az enyém holom 13. óta él a domain. Ennyit ér a nem ingyenes tárhely. Aki nem ért hozzá, az is inkább azt nézi..

megbeszélni? mit?

2008. 03. 16. 15:51 · Névtelen hozzászóló →

„sajnos ott rontottam el, hogy nem vettem meg a domaint, de annyira nem nagy fontosságú az oldalt, hogy ezt megtegyem”

Ha neked nem ér háromezret akkor ne kelljen már olvasgatni a nyavalygásod…

megbeszélni? mit?

2008. 03. 17. 04:58 · djarni →

Ne érts félre, hogyne érne.. Buta voltam, hogy nem néztem a domain után, ennyi.. Mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat..

és engem bűntet a google

2008. 03. 21. 14:37 · Névtelen hozzászóló →

Új fejlemények. Engem bűntet a google. Leghátul vagyok, a domain-es meg legelöl. Szóval remek. Az én oldalam másolták le, és engem bűntet..

na

2008. 03. 21. 15:55 · Névtelen hozzászóló →

Na most kell írni nekik!

101 %

2008. 03. 22. 03:53 · Névtelen hozzászóló →

101%, hogy még csak nem is válaszolnak. Nem olyan fából faragták őket.

A legjobb domain keresi gazdáját 🙂

2008. 04. 01. 13:25 · AzIgen →

Üdvözlök minden olvasót!

Hazai webre igen jól optimalizálható és hangzatos domain keresi hozzáértő és gondoskodó gazdáját.A szóban forgó domain www.legjobb.info névre hallgat és potenciális eszköze lehet a „legjobb” cégeknek és/vagy vállalkozásoknak.Ennek megfelelően várom a legjobb ajánlatot HUF / EUR formájában.Közvetítők jelentkezését is várom.

Zoli

MUHAHA

2008. 04. 02. 17:12 · Névtelen hozzászóló →

Te tényleg ennyire hülyének nézed az ide látogatókat? 🙂

gazdi

2008. 04. 02. 17:29 · Névtelen hozzászóló →

ez a domain kb annyit ér amennyiért regelted,már bocs (kb 8USD), de ha már domainekben utazol,akkor szívesen vennék bármilyen külföldi 2 vagy 3 karakternél nem hosszabb domaint../már ha találsz:)/

gazdi

2008. 04. 02. 23:34 · Névtelen hozzászóló →

Valami elerhetoseget ha tudnal adni…

🙂

2008. 04. 04. 04:45 · Névtelen hozzászóló →

a legjobb.org is szabad

ja

2008. 04. 04. 05:07 · Névtelen hozzászóló →

…csak gondolom az kevesen keresik, mármint a legjobb orgot a keresőkben. A legjobb infót se sokan szerintem. Ez olyasmi lenne mintha egy magyar domain nevében a .hu jól jönne mondjuk az uhu linuxnak, vagy mittudomén … mondjuk a joghu Rt. regisztrálná a jog.hu-t… tehát a kiterjesztés szerintem semmiben nem számit.Mellesleg ha keresem a legjobb cipőt (bár nem tudom milyen kritériumok alapján lehet egy cipő általánosan a legjobb), és a legjobb.info legjobb cuccok laphálózatának leendő tulajdonosa még nem jutott el a cipős oldal elkészítéséig, akkor nagyon fogok örülni a legjobb szoknya oldalnak, csupán a legjobb szó alapján, mert ugye az info már kilőve. Egyébként ha van két azonos korú azonosan optimalizált és azonos tartalmú (nyilván hülyeség :-)) oldal, akkor számíthat egy picit a domain. Amúgy csaknem mindegy.

De azért annyire nem érdekel, hogy ennyit írjak róla .. jaj !

Ja, ha esetleg meg nem a SEO miatt gondolja az illető, hogy hasznos, akkor miért itt van? Bár lehet…

101 %

2008. 04. 29. 12:24 · djarni →

Már kb 1.5 honajpa bünteti a google az oldalam 🙁 Egyszer talán 1 napra felkerült előre, aztán azzal a lendületre újra a legvégén van. Számíthatok még arra szerintetek, hogy ujra elöl leszek, ha már egy nap visszaugrott? a 1.5 2 honap alatt a lopott oldalhoz semmilyen külső link nincs, én meg gyártom azokat, mégis semmi reakció a google részéről. Már nem tudom, mi tévő legyek.. Szerencsére van egy fórumom az sg.hu-n, amin el kezdtem tárgyalni ugyanazt a témát, és legalább az a második helyen van ő után. De ha google levenné a büntetést, legelölre kerülhetne az oldalam. Na jovan, befejeztem a nyavajgást 😀 Bár, mivel itt alul azt írja, hozzászólásommal örömet szerzek, ezzel is növeltem a tartalmat 🙂

Üdv.

második szintű közdomainek

2008. 05. 17. 06:00 · polo88 →

Ha tárhelyemet nem az enoldalam.hu-ra hanem az enoldalam.info.hu-ra regelem, az jelent vmilyen hátrányt? (Azon kívül, hogy a látogatóknak kicsit hosszabb domaint kell megjegyezniük?) Vagy jobb összehasonlítás képp, jobb-e az enoldalaminfo.hu az enoldalam.info.hu helyett?

második szintű közdomainek

2008. 05. 17. 06:08 · polo88 →

Ha tárhelyemet nem az enoldalam.hu-ra hanem az enoldalam.info.hu-ra regelem, az jelent vmilyen hátrányt? (Azon kívül, hogy a látogatóknak kicsit hosszabb domaint kell megjegyezniük?) Vagy jobb összehasonlítás képp, jobb-e az enoldalaminfo.hu az enoldalam.info.hu helyett?

második szintű közdomainek

2008. 05. 19. 08:12 · OldalGazda →

A Google szempontjából gyakorlatilag mindegy, melyik verziót választod. Leendő olvasóid szempontjából valószínű, egyik se jó: én a helyedben ötletelnék valami eredetibb domainnév irányában, mert azzal, hogy be akarod venni az info szót a domainnévbe, én nagyon azt gyanítom, hogy egy nehezen megjegyezhető de mással könnyen összetéveszthető domaint készülsz regisztrálni 😉

aldomain

2008. 09. 03. 20:39 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes-e egy weblap különböző oldalait (melyek a cég különféle szolgáltatásait tartalmazzák) külön aldomainre tenni (az adott aldomain a szolgáltatás neve lenne),hiszen a kulcsszó a domain névben a legmeghatározóbb? Vagy ezek így már külön weblapnak számítanak, így a pagerank értékek nagyon megoszlanának?

aldomain

2008. 09. 04. 05:56 · Névtelen hozzászóló →

Tudni kellene, hogy milyen oldalakról lenne szó ahhoz, hogy a külön aldomain vagy nem típusú kérdésekre érdemben válaszolni lehessen.

linkstar

2008. 12. 16. 05:50 · Névtelen hozzászóló →

Nem találtam megfelelő topicot, ezért előre is sorry.Ma kaptam egy emailt a linkstar . co . uk-tól, hogy hirdetnének a weblapomon.Ismeri őket valaki, vagy bármilyen tapasztaalta van velük kapcsolatban? Mert én ma találkoztam először a nevükkel.

re:linkstar

2009. 01. 13. 05:06 · Névtelen hozzászóló →

Szia!Én is ugyanilyen mailt kaptam. Azóta Nálad van valamilyen előrelépés? Átutalták már az első összeget? :)Nálam voltak elég fura jelek: a levél címzettje az egyik ügyfelem neve, de az e-mailcím már természetesen az enyém, ráadásul a honlap egy kevésbé használt elérhetősége.Emellett ott van a megnevezésben a honlapom címe, ami bíztatóbb.üdv:L.

re:linkstar

2009. 01. 13. 05:11 · Névtelen hozzászóló →

Azóta semmi fejlemény. 🙁 Egy Anne Clark nevű hölgygel leveleztem tőlük. December 22-én írtam neki utoljára, azóta semmi válasz. Neked mennyi pénzt ajánlottak?Az a fura, hogy pont olyan domainemen akartak hirdetni, amin alig van „élet”.Külföldi topicokban olvastam róluk, hogy fizetnek. Sok vesztenivalóm nincsen, mert azt a domaint csak a domainnév miatt tartottam meg.

re:linkstar

2009. 01. 14. 13:26 · Névtelen hozzászóló →

Hát nálam azóta újabb furcsaság történt: eltűnt a linkstaros e-mail :))) Biztosan én töröltem, de így sors keze hangulata van a dolognak 🙂 Nem is tudom, hogyan törölhettem…Azt hiszem én is teszek próbát. Egyébként nálam semmiféle árról nem volt szó, ők kértek árajánlatot. Még semmit sem írtam. Egyszerű text hivatkozást akartak, nálunk ilyen még nem volta médiaajánlatban.üdv és köszi a választ.L.

re:linkstar

2009. 01. 14. 13:33 · Névtelen hozzászóló →

Egyébként a linkstar.com domaint már 95-ben bejegyezték és még nincs tele a net a figyelmeztetésekkel.

linkstar: mi fog ebből kisülni?

2009. 01. 21. 09:40 · Névtelen hozzászóló →

Nagy kihagyás után újra írt az „ügyintéző” hölgy. Most azt kéri, hogy annak a konkrét oldalamnak a szövegét fordítsam le neki angolra, ahol a szöveges linkjüket szeretné elhelyezni.Nem értem én ezt. Nem tudja, hogy miről szól az oldalam, bár a képek alapján 2 mp alatt rájöhet. Mégis hirdetni szeretne. Csak mi ketten vagyunk a fentebb hozzászóló kollégával, akiket megkeresett a linkstar?

linkstar: mi fog ebből kisülni?

2009. 02. 04. 10:45 · Névtelen hozzászóló →

Ma nekem is jott egy level toluk valaszoltam kivancsi vagyok mit irnak majd kifizeteseikrol.

2009. 02. 11. 09:00 · Névtelen hozzászóló →

Érdekes dologra lettem figyelmes. Ha a fordítás szóra keresek a gugliban, az 1-2. oldalon általában egymás után kidob két oldalt is ami láthatóan egy és ugyanazon Bt. szolgáltatásának reklámozását célozza. Az egyik ilyen oldal az angol-forditas[pont]hu, a masik a magyar-angol-forditas[pont]hu. A dolog azert erdekes, mert nagyjabol ugyanott hozza a szinte duplikalt tartalmu ket oldalt a gugli, úgy hogy az angol-forditas[pont]hu oldalnak van 3-4000 visszamutató hivatkozása, mig a magyar-angol-forditas[pont]hu oldalnak összesen 1 db visszamutató linkje van.

Miért lehet ez?

Re:

2009. 02. 14. 08:45 · Névtelen hozzászóló →

Én arra tippelnék, hogy mivel úgy nézem, annyira nem régi ez a magyar-angol-forditas.hu oldal, hogy a közelmúltban esetleg heves linképítést végeztek, aminek nem látszik még a teljes eredménye a Yahoo site explorerben. Például, amikor én néztem a linkek számát, akkor már nem egy volt, hanem 101. Szóval a látottak alapján tényleg furcsa ez a jelenség, de valószínű, hogy nem látunk még mindent 🙂

Re: linkstar

2009. 02. 16. 09:35 · Névtelen hozzászóló →

Engem is megkeresett a linkstar, gyorsan sikerült megegyezni, és meg is jött a pénz. Egy évre 50e huf-ért vettek az egyik aloldalamon egy bekezdés közepén lévő szóról szöveges linket.

Re: linkstar

2009. 02. 20. 07:01 · Névtelen hozzászóló →

Alakul a dolog… Ma kaptam meg a szöveget és a linket, amit be kell illesztenem a lapomba, megtettem, várom a további fejleményeket.

Re: linkstar

2009. 02. 25. 08:52 · Névtelen hozzászóló →

A lóvét (200 amcsi pénz) ma utalják paypalra. Remélem, minden ok lesz.

Re: linkstar

2009. 03. 05. 03:15 · Névtelen hozzászóló →

Nektek mennyi idő alatt került a számlátokra a linkstartól kapott pénz? Mi pontosan ez az e check, amit küldenek? A múltkor megérkezett a számlámra, el is fogadtam a kifizetést, de még mindig uncleared státuszban van.

Re: linkstar

2009. 03. 09. 15:00 · Névtelen hozzászóló →

Uncleared státusz megszűnt, a pénz a számlámra került. Thx linkstar!

slushy

2010. 03. 26. 18:06 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!Meg tudná mondani valaki, hogyan lehet megvenni vagy ajánlatot tenni egy regisztrált domainre?A nevemhez szeretnék egy .name domaint, ami foglalt, de át van irányítva a google.com-ra, tehát nem használják.

2010. 03. 29. 12:12 · Névtelen hozzászóló →

web: www.domain.hu/domain/domainsearch/ –> „Domain-igénylő vagy domain-használó” –> az ellenőrző kód után szerezhetsz néhány információt a domin tulajdonosáról. Elképzelhető, hogy csak a regisztrátoron keresztül.