Google Analytics

november 14, 2005

A Webstatisztika non plus ultra-ja?

http://www.google.com/analytics/

Egy JavaScript kód beszúrásával, mindenféle számláló megjelenítése nélkül, rendkívül részletes statisztikai adatokat nyerhethetünk weboldalunk forgalmáról. Az ingyenes szolgáltatások között eddig nem létezett ilyen színvonalú elemzéseket nyújtó rendszer.

A Google Inc. 2005. november 14-én indította el ingyenes formában a korábban Urchin néven futó, és a http://www.urchin.com címen havi kétszáz dollárért kínált szolgáltatását.

A szolgáltatás indulása után a rendszer túlterheltsége miatt korlátozásokat vezettek be, azonban 2006. augusztusára már újból lehetővé tették az azonnali, mindenféle meghívó nélküli regisztrációt.

A „Google Analytics” című bejegyzést 2005. 11. 14. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 07. 16., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Átmenetileg szünetel az új felhasználók regisztrációja

2005. 11. 22. 02:52 · Névtelen hozzászóló →

Egy héttel a szolgáltatás indulása után már korlátozni kényszerültek a felhasználókat: Jelenleg nem lehetséges új tagok regisztrációja, és a már regisztrált webmesterek sem hozhatnak létre új profilokat a különböző webhelyeik számára.

Idézet az oldalról: A Google Analytics rendkívül nagy terhelés alá került, és ennek folyományaként ideiglenesen limitáltuk az új regisztrációk számát, a kapacitás növeléséig. Addig is légy szíves add meg a neved és e-mail címedet, és értesíteni fogunk, mihelyt készen állunk új regisztrációk létrehozásáraa. Köszönjük

Tegnap még több napos lemaradásban volt a rendszer az adatok feldolgozását illetően, de mára már láthatóvá váltak a hétvégi látogatottság adatai.

invitacio

2006. 02. 10. 03:48 · Névtelen hozzászóló →

az Analytics-be mas is tud kuldeni invitaciot mint pld a gmail eseteben, vagy csak a google kuldozgeti? Ma jartam az analytics weben, es lattam,hogy beadhato az invitacios kod… koszi. klatuu

invitacio

2006. 02. 10. 03:58 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem még egyáltalán nem működik, ugyanis még a régi tagok se tudnak újabb oldalt mérni, csak a meglévőeket.

invitacio

2006. 02. 10. 05:14 · kaixo →

Hát igen. Saját személyes tapasztalataim szerint a helyzet most az alábbi:

  • Tudok újabb oldalakat hozzáadni, de számuk 5-ben limitált
  • Még a legelején megadtam az egyik e-mail címem, de azóta sem kaptam választ. Pár héttel ezelőtt megismételtem a mókát egy .com-os címmel is kíváncsiságból, de arra sem kaptam semmilyen kódot vagy értesítést.

Szóval ide ők invitálnak csak, ez nem olyan mint a Gmail esetében volt.

Üdv: JJózsef

invitacio

2006. 02. 10. 05:20 · Névtelen hozzászóló →

Nekem már az is jó lenne, ha 5 oldalt tudnék mérni.Hol tudsz újabbat hozzáadni?

invitacio

2006. 02. 10. 05:31 · kaixo →

Valahol a fejléc alatt volt, elég szembeötlő helyen. Ki is írta, hogy jelenleg x-et használok az ötből, ha jól emlékszem. Mivel már elértem a limitet, nekem már nem írja ki, hogy adjak csak hozzá még egy weboldalt (profile-t). 🙁

lassú

2006. 03. 09. 09:20 · Névtelen hozzászóló →

Csak nálam okoz ma gondot az analytics?

Ha bent van a forrásban, akkor az utána következő részek csak kb. 30mp után töltődnek be. Ez így nagyon gáz.

re: lassú

2006. 03. 09. 09:52 · kaixo →

Hát igen, az elején úgy volt, hogy a HEAD-ba kellett valahova rakni a kódot, aztán változtattak az ajánláson, és egy idő után azt mondták, hogy a BODY-ban ennek a szkriptnek kell lennie az utolsónak. Neked ezek szerint nem így van, javaslom, hogy tedd leghátulra, mert olykor tényleg nem olyan gyorsan jönnek be az ilyesmik.

JJózsef

invitacio 2

2006. 04. 05. 01:47 · Névtelen hozzászóló →

ma megkaptam az invitacios kodot a googletol 🙂 klatuu

Én most kaptam invitálót

2006. 04. 05. 01:48 · Névtelen hozzászóló →

Én kaptam ma egy levelet, egy invitáló kóddal, meg leírással hogy hogy hozzak étre accountot. Lehet hogy valamikor, talán egy-két hónapja jelentkeztem, de már azt is elfelejtettem hogy mi ez egyáltalán.

Hova kell berakni a kódot?

2006. 04. 05. 01:53 · Névtelen hozzászóló →

Joomla portálom van 2 sablonnal, mindkéttőbe be kell illesztenem a kódot? – npan

re: invitacio 2 + re:Hova kell berakni a kódot?

2006. 04. 05. 02:18 · OldalGazda →

klatuu: Hallottam mástól is, hogy megkapta, olyanok is, akik csak pár hete regisztráltak. Én meg közben nem kaptam még egyet (egy másik e-mail címemre..) Nincs igazság!

npan: nem tudom, mire szolgál az általad említett két sablon, de értelemszerűen a rendszer csak az alapján méri a látogatottságot, hogy hányan töltötték le a beszúrt JavaScript-et. Tehát pl. ha az egyik sablon az admin oldalakért felelős, akkor abba én nem szúrnám be, de ha mindkettő sablon a látogatók által letölthető oldalakat generálja, akkor mindkettőbe beraknám.

Üdv: JJózsef

re: invitacio 2

2006. 04. 05. 07:32 · Névtelen hozzászóló →

nekem 2 meghivo jott szinte egyszerre, ha jol emlekszem par nap elteressel regisztraltam mar regebben 2 kulonbozo emailcimre. nem lehetseges,h szamodra megszunt az 5 oldal limitacio? en pld nem lattam sehol,h limitalva lennek.

ami a joomla-t illeti, ha a felhasznalok tudnak templatet valtani akkor szerintem tedd be mindkettobe. elmeletileg nem fogsz vele elrontani semmit.

mas. a google analytics-ben be lehet allitani,h engem – a web gazdajat ne szamoljon bele a statisztikakba? a statcounter.com-on ezt ugyesen meg lehetett oldani blokkolo cookie-val. klatuu

invitacio 2.5

2006. 04. 05. 08:06 · Névtelen hozzászóló →

megiscsak ott van az az 5 drb profile limitacio. eddig valahogy nem lattam 🙂 klatuu

re: re: invitacio 2

2006. 04. 06. 08:31 · OldalGazda →

Lehet itt is szűrni, igaz csak domainnév és ip cím alapján, nem pedig a böngésződ által eltárolt kuki segítségéve. A filterek között keresd egyébként: https://www.google.com/support/analytics/bin/answer.py?answer=26798&hl=en_US(bejelentkezés után a jobb alsó keret)

Üdv: JJózsef

kód

2006. 06. 01. 02:07 · Névtelen hozzászóló →

Ma kaptam meg a goggle analytics emailt. Beszúrtam a kódot a lap forrásába, viszont azt a hibaüzenetet adja, hogy tracking not installed. Mit rontottam el?

re: kód

2006. 06. 01. 03:44 · OldalGazda →

A megadott weboldal nyitólapjának forráskódjába szúrtad be? Különösen a dinamikus weboldalaknál kérdéses, hogy jó helyre szúrtad-e be?: Töltsd le az oldalt, és nyisd meg a böngésződdel a forrását, és ellenőrizd le, hogy ott van-e a kód, pont a per body tag előtt. Ha minden stimmel, akor vagy várj egy pár órát és nézd meg újra, vagy pedig mondd meg, hogy melyik oldalról van szó, hogy megnézhessem.Üdv: JJózsef

kód

2006. 06. 01. 03:46 · Névtelen hozzászóló →

Tényleg csak a nyitóoldalba (index.html) kell betenni a kódot?Én azt hittem, hogy az összes aloldalba…

kód2

2006. 06. 01. 04:17 · Névtelen hozzászóló →

Biztos jó helyen van. Az index.html-be raktam bele. Megnéztem a webni.innen.hu forrását és összehasonlítottam az enyémmel. Ugyanott helyeztem el én is, ahol te. Várok kicsit, hátha csak a rendszer lassú. Habár, amikor a check status-ra kattintok, percre pontos eredményt dob ki. (időzóna eltolódással)

re: kód

2006. 06. 01. 04:24 · OldalGazda →

Bocs, azt akartam mondani, hogy az ellenőrzéshez mindenképpen benne kell szerepelnie a nyitóoldal kódjában, de persze az összes többi oldal kódjában is, amit mérni szeretnél, csak annak nincs szerepe az ellenőrzésben.Régebben úgy emlékszem, előfordult némi csúszás a check status frissülésében, de pl. pár nappal ezelőtt egyből visszajelzett, hogy ok. Ja, van még két ötletem: Frame-s az oldal (Ingyenes webtárhely?) vagy pedig rosszul adtad meg a domainnevet. (www-nélkül?)

kód3

2006. 06. 02. 01:54 · Névtelen hozzászóló →

Ezek szerint én is elkaptam egy ilyen lassulást. Ma reggel már működik. Eszméletlen részletességgel mutat mindent. Elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyen sokrétű. Igaz legnagyobb részére soha nem lesz szükségem.

új felhasználó

2006. 08. 11. 15:24 · Névtelen hozzászóló →

Én is kitöltöttem a Google-n a meghívót. Mikor küldik a kódot?

Meghívó

2006. 08. 12. 01:51 · Névtelen hozzászóló →

Egy-másfél hónapja jelezték az Analytics-osok, hogy „utolérték magukat”, és attól kezdve elég hamar fogják küldeni a meghívót. Hogy ez mit jelent, azt nem tudom, de van rá esély, hogy néhány napon belül.

Ha megkapod, írd meg, mikor.

mar nem kell meghivo.

2006. 08. 16. 07:40 · Névtelen hozzászóló →

http://analytics.blogspot.com/2006/08/were-open-instant-access-now-available_15.html

klatuu

RE: mar nem kell meghivo.

2006. 08. 17. 02:18 · OldalGazda →

Köszi a hírt!

Adatok nyilvánossá tétele

2006. 08. 29. 06:38 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Mostani állapotában tökéletes számomra az Analytics egyetlen dolgot kivéve, ez pedig nem más, mint a statisztikai adatok nyilvánossá tétele. Erre feltétlen szükségem lenne, ám nem tudom jól megoldani.Ha egy google account-al rendelkező e-mail címet és jelszót nyilvánosságra hozok és csak a statisztikához adok hozzáférést neki az már félmegoldás lenne, ha nem állna fenn annak a veszélye, hogy valaki módosítja a jelszót.Valakinek sikerült azt a problémát megoldania?

Másik kérdés, hogy miként tudom a két meglévő google analytics accountomat összevonni úgy, hogy az adatok is megmaradjanak?

Köszi.harzol

Adatok nyilvánossá tétele

2006. 08. 29. 07:27 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Javaslom, hogy regisztrálj a http://statgep.hu/ oldalon, szerintem kiváló arra, ha statisztikád egészét vagy csak egy részét nyilvánossá szeretnéd tenni, mellesleg statisztikának sem olyan rossz. Ha jól láttam, most épp enged új felhasználókat regisztrálni.

Másik kérdésedre nem tudom a választ, de a „nem lehet” választ tartom leginkább valószínűnek.Üdv: JJózsef

ismertető, leírás

2006. 08. 30. 00:48 · Névtelen hozzászóló →

Van valahol az Analyticshez magyar nyelvű leírás? Tudom nem egy bonyolult dolog, és rengeteg dolgot ki tudok nénzni, de azért egy csomó minden nem teljesen tiszta elöttem. Vagy ha valaki maganban tud nekem segiteni, akkor az is szoljon es irom a cimem. Cserebe keszitek egy osszefoglalot es megirom ide is, hogy masoknak is jo legyen es ha az Oldalgazda is engedi.Kezdeskent lehet valahogy olyat csinalni, hogy a surun nezett adatokat egy helyre osszegyujtom?

Re: ismertető, leírás

2006. 08. 30. 01:29 · Névtelen hozzászóló →

Tavaly, amikor indult ez a szolgáltatás, akkor gondoltam, hogy kellene írni valami használati utasítást magyarul, de aztán lekorlátozták a jelentkezést, ezért nem tűnt annyira közérdekűnek a dolog. Most meg rengeteg munkám van, és ez a feladat hátracsúszott valahova nagyon hátra, úgyhogy szívesen veszek minden effajta hozzájárulást. Különbenis minden hozzászólást köszönök, (kb. 1% a kivétel). Itt mindent szabad, csak van pár dolog, amit ki szoktam törölni, mint pl. az oldal témájához nem illő hozzászólások, komment spam, csalással kapcsolatos kérdések/tanácsok, AdSense programszabályzat megszegése.Üdv: OldalGazda

Egyébként én leggyakrabban a következőket szoktam nézni:

  • Visitor Segment Performance / Referring source
  • Search Engine Marketing / Overall Keyword Conversion

Néha még a Content Performance / Top content és a Navigational Analysis / Initial Navigation opciókat. Mindezt a Date range változtatásával fűszerezve.

segítségkérérs

2006. 11. 28. 11:49 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Abban szeretném valakinek a segítségét kérni, hogy az első félévben regisztrálam a GoogleAnalytics oldalon. Akkor semmi nem történt. Már mint semmilyen e-mailt vagy értesítést nem kaptam. Most megpróbáltam újra a regisztrációval belépni és sikerrel jártam. Bemásoltam a body zárótag elé a javascript kódot. A statisztikának a nyitóoldala meg is jelenik, de a további baloldali menübe sehová nem tudok belépni. Kérlek segítsetek ennek mi lehet az oka. Előre is köszi!

Re:segítségkérérs

2006. 11. 28. 16:52 · OldalGazda →

Írd le légyszíves, hogy miután beléptél, mit láttál, mire kattintottál ilyesmi. Lehet, egyébként, hogy csak várnod kellene egy-két napot, amíg megfelelő mennyiségű adat gyűlik össze, van ugyanis némi késleltetés a rendszerben.Üdv: JJózsef

Re:segítségkérérs

2006. 11. 29. 05:03 · Névtelen hozzászóló →

Szia Józsi!Megpróbálom leírni. A jelszavas beléptetés után a „Website Profiles”-ban a „Wiew Reports”-ra kattintok. Ekkor beadja az „Executive Overview” oldalt. Az ezalatt lévő három menüt ezidáig egyszer sikerült megnyitni, ezenkívül soha. Az ablak balalsó sarkában megjelenik a „kész” felirat mellett a sárga háromszögben felkiálltójel. Ez ugye azt jelenti, hogy hibás a betöltött oldal. Az ezalatt lévő „All Reports” menükből pedig semmit nem tudok megnyitni. Köszi az eddigi segítséget is.

Re:segítségkérérs

2006. 11. 29. 05:38 · OldalGazda →

Szia!

Szerintem ez valami böngészővel kapcsolatos probléma lehet. A sárga háromszöges történetből arra gondolnék, hogy Internet Explorert használhatsz, feltehetőleg valami özönvíz előtti 3-mas, 4-es, 5-ös verziót? Kérlek, töltsd le a Firefox-ot http://mozilla.fsf.hu/firefox.html oldalról, és próbáld ki azzal is. Remélhetőleg úgy már menni fog.JJózsef

Re:segítségkérérs

2006. 11. 29. 09:19 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a segítséget. a böngészőm IE 6-os de fent van a Firefox is de csak a arra szoktam használni, hogy lássam a weboldalam hogy jelenik meg. Most már kipróbálom erre is.

Re:segítségkérérs

2006. 11. 30. 10:07 · Névtelen hozzászóló →

Köszi valóban firefox-al működik. Nem tudtok a használathoz magyarnyelvű segítséget?

segítségkérés II.

2006. 12. 10. 17:59 · Névtelen hozzászóló →

Ha nem tud senki magyarnyelvű segítséget, akkor annyit szeretnék kérni, hogy ha atöbbi oldalamról is szeretnék információt, akkor minden oldalamra másoljam be a kódot vagy pedig minden oldalamat különregisztráltassam és az így kapott kódokat másoljam be az oldalaimra?

segítségkérés II.

2006. 12. 11. 09:12 · Névtelen hozzászóló →

Akkor új website profile-t kell hozzáadjál a következőképpen:

  1. Táblázat szürke fejlécében +Add Website Profile feliratra kattints
  2. „Add a Profile for a new domain”-t válaszd, ha más domainnéven levő oldalt regisztrálnál
  3. Add meg a weboldal címét, az országot, meg az időzónát, majd Finish.

Ekkor fogsz kapni egy új kódot, és azt kell beszúrjad az új oldalaidba. Ugyanaz a kód vélhetőleg nem fog működni más domainnéven.

Kerdes

2006. 12. 14. 09:46 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok,

Mar tobb mint 2hete hozzadtam a Google Analytics-hoz az odalam es meg mindig csak: „Analytics has been successfully installed and data is being gathered now.”

Valaki segitsen mert mar kezd az oruletbe kergetni a dolog.

KosziChris

Kerdes

2006. 12. 15. 03:00 · Névtelen hozzászóló →

Szia!Hm… ez furcsa, én nem nagyon láttam még ilyet. Mindezek ellenére mutat valamilyen statisztikát? Próbáltál már tesztcélból más oldalt hozzáadni? Esetleg ugyanarra az oldalra létrehozni egy profilt? Lehet, hogy ez valami programhiba talán?

2006. 12. 15. 16:35 · Névtelen hozzászóló →

Hello,

mar van regisztralt oldalam avval semmi gond nincsen, csak ezzel. Toroltem profilt, ujat hoztam letre, 2 napja meg mindig ugyanaz a problema.

analytics

2006. 07. 02. 16:16 · Névtelen hozzászóló →

Bocs, lehet nem a legjobb helyre irok, de nem találok megfelelő helyet. A google analyticsről lenne szó. Mit jelent pld. a G1, vagy simán ezek a Goal dolgok? Mire használható pontosan? Köszi

Re: analytics

2006. 07. 03. 07:04 · OldalGazda →

Ha van példdául egy weboldalad, ahol mondjuk valamilyen terméket árulsz, akkor meghatározhatsz egy URL-t, ami mondjuk például az az oldal, ahol maga a tranzakció lebonyolódik, tehát olyan URL, amit akkor ér el a látogatód, ha az általad kívánatosnak tartott akciót végrehajtja (letölti az általad kínált szoftvert, elküldi a megrendelőlapot, stb.) Miután beállítottad ezt a célt, utána vizsgálhatod ezeket az értékeket: a látogatóid mekkora hányada érte el a kívánatos oldalt, stb. Bővebb infó angolul meg egy másik pár világnyelven: http://www.google.com/support/analytics/bin/answer.py?answer=26910&topic=7118

Üdv: JJózsef

Freeweb-re csak nekem nem működik?

2007. 01. 01. 00:41 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Beregisztráltam a freeweb-es oldalamat, és nem működik.Másnak sem vagy csak nekem? Egyébként a forrást megnézve látszik, hogy frame-be hozatják be a honlapot, de ugye mégis lefut az oldal, megjelenik minden, mégsem számol, check-eltem, hogy látja-e a forrásban a JavaScript-et, de nem működik.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget!

Re: Freeweb-re csak nekem nem működik?

2007. 01. 02. 16:12 · OldalGazda →

Kérlek, olvasd el az Ingyenes webtárhely című bejegyzést, hátha választ találsz a kérdésedre ott. Egyébként meg mit jelent pontosan, hogy „nem működik”, mi a hibajelenség?

Teljes hivatkozó URL-ek kijelzése

2007. 01. 16. 08:27 · OldalGazda →

Bár a Referring Source menüpontban kijelzett hivatkozó URL-ek listája csak a domainnevet mutatja, mód van arra, hogy a fájlnévig bezárólag kiderítsük a hivatkozó URL-t, ha rákattintunk a lista elején, a sorszámok előtt megjelenő, vöröses-barnás, kettős felfelemutató nyilat befoglaló körre, majd a Cross Segment Performance feliratra klikkelve kiválasztjuk a legördülő listából a Content menüpontot.

A gond csak az, hogy ebben a – nehezen elérhető – listában sem jelennek meg az URL paraméterei (tehát minden, ami a kérdőjel után jön), ezért például nem lehet kideríteni, hogy egy fórum melyik témájából linkelték az oldalt, hiszen csak olyasmi látszik, hgy pl. valami.hu/viewtopic.php

Az alábbi oldalon egy trükk leírása található, mely megoldást jelenthet erre a problémára:

http://www.reubenyau.com/google-analytics-hack-obtaining-full-referring-url/

Megújult az Analytics kezelőfelülete

2007. 05. 10. 03:51 · OldalGazda →

Teljesen átdolgozták az Analytics meglehetősen lassan töltődő és nehézkesen használható felületét, pár új funkciót is hozzáadva. Ígéretük szerint folyamatosan egyre több Analytics felhasználó számára vezetik be az új felületet, az átmeneti időszakban a régi elérhetőségét is megtartva. Oldalgazdának már megjelent az új felület, még szokni kell, de elsőre is sokkal jobbnak tűnik, és van benne egy-két érdekes felhasználói felületekkel kapcsolatos újítás, mint pl. a Sparklines (Szikravonalak?) használata.

Megújult az Analytics kezelőfelülete

2007. 05. 11. 04:07 · Sajt →

Az adsense is nemsokára megújjul külalakban – ezt onnan sejtem, hogy 2× – 3× már egy egészen más adsense fogadott, gondolom tesztelnek véletlenszerűen, hogy milyen a hatása az újdonsának, mielőtt beüzemelnék.

Megújult az Analytics kezelőfelülete

2007. 05. 11. 04:41 · OldalGazda →

Hm… Ez érdekes. De van itt még más is: Új AdSense nyitólap

Megújult az Analytics kezelőfelülete

2007. 05. 11. 11:49 · Sajt →

Igen, ez lenne az.

Nem működik

2007. 05. 12. 04:20 · Tom →

Sziasztok!Tudnátok segítei? Az analytics-szel szeretném mérni a honlapomat, de nem működik (raros.mindenkilapja.hu) Bementem minden oldalon a szerkesztésen belül a forráskódba, a legutolsó jel után beillesztettem a script kódot, és nem történik semmi. A check status azt írja, hogy Profile Name: www.raros.mindenkilapja.hu/ Website URL: www.raros.mindenkilapja.hu/

Tracking Not Installed (Last checked: 2007-05-12 1:00 AM PST.) The Google Analytics tracking code has not been detected on your website’s home page. For Analytics to function, you or your web administrator must add the code to each page of your website.

Instructions for adding trackingCopy the following code block into every webpage you want to track. Click in the box below to select all code. Copy and paste the code segment into the bottom of your content, immediately before the tag of each page you are planning to track. If you use a common include or template, you can enter it there. See Example

Mit csináltam rosszul?Köszi

Nem működik

2007. 05. 12. 04:51 · Longhand →

Szia!

Nem illesztetted be a forrásba a kódot amit be kell ahhoz hogy működjön.

Nem működik

2007. 05. 12. 07:14 · Tom →

helló!Köszi. De akkok azt kérdezem, hogy hogy kell beilleszteni a kódot a forrásba. Az egyes oldalakon a szerkesztésen belül kijelöltem a forráskódot, ekkor csak kódokat látok és a legvégére beillesztettem és elmentettem. Nem így kell?

Nem működik

2007. 05. 14. 13:44 · OldalGazda →

Oldalad Frames szerkezetű, és történetesen valóban beillesztetted a kódot, csak éppen a Frame belébe, nem pedig a Frame keretébe. Sajnos amikor megnézi a domainneved alapértelmezett dokumentumát az Analytics, akkor csak a Frame keretét hívja le, és ha abban nem találja a kért kódot, akkor az nincs, és technikai értelemben teljesen igaza is van a rendszernek. Mégha bele is illesztenéd a Frame keretébe az analytics kódot, akkor sem működne a dolog tökéletesen, a technikai korlátokból kifolyólag. Ne használj frémeket, ha javasolhatom.

Analitycs

2007. 05. 17. 02:49 · mag13 →

Sziasztok!

  1. hete használom a Google analytics programját és egyre jobban tetszik.Már csak egy problémám van vele:Adott napra mutat 239 látogatót, míg a már régebb óta müködő awstatom 107-et. Hol az igazság? (egyik sem lapletöltés…)

Köszi

Analitycs

2007. 05. 17. 11:22 · OldalGazda →

Általában pont fordítva szokott lenni: ti. hogy a szerver oldali statisztikák több látogatót mutatnak (minden látogató, akinél nincs JavaScript, klasszikusan Keresőrobotok, Spambotok, egyéb emberi böngészők, azokat nem „látja” az Analytics). Passz. Valami esetleg az AwStats konfigjában lett módosítva? Melyik domainnevet figyelje, ilyesmik ???

Analitycs

2007. 05. 17. 12:07 · hunvista →

A lapletöltésnél biztos azt tapasztalod te is, amit Józsi leírt. A saját statod biztos szigorúbban veszi az egyedi látogató számlálást és az eltérést már a visszatérő látogatókhoz ítja. Configban állítsd be, hogy 30 perc elteltével ugyanazt a látogatót ismét egyedinek számolja és akkor már közelíteni fog a kettő.

Advanced use of Google Analytics and the new interface

2007. 06. 12. 06:23 · OldalGazda →

http://www.blogstorm.co.uk/blog/advanced-google-analytics/

Néhány ötlet, hogyan lehet pár, első látásra nem triviális paramétert mérni a Google Analytics-szel

kereső – analytics

2007. 06. 13. 16:05 · ManiAc →

http://www.seonewsblog.com/seo-proves-that-google-is-using-extensive-user-behavioral-data-as-website-ranking-criteria

Ezt érdemes elolvasni, aki ért angolul.

Az van benn, hogy a google kereső felhasználja az analytics által gyűjtött info-kat a keresőben is.

Csináltak egy tesztet, az analytics -et használó minta 80 helyet jött előre a másikhoz képest.Viszont a tartalom nélküli oldalak /néha a tartalmasok is:)/, az analytics használatával visszaeshetnek, vagy akár ki is tilthatják magukat… szal elképzelhető, hogy az analytics -et lehet használi a jobb helyezés érdekében…?

2007. 06. 13. 16:16 · Longhand →

Olvastam én is a cikket, azt írják, ők úgy gondolják árthat is meg használhat is az adsense bizonyos esetekben, függően attól, hogy milyen Bounce Rate-el rendelkezik az oldal. Az eddig sem volt titok, hogy a google minden lehetséges eszközzel méri mennyire találják a látogatók hasznosnak az oldalt, mennyit tartózkodnak rajta, hogyan barangolnak a belső oldalakon, hányan bookmarkolják, kereső találataiból milyen gyakran választják ki többi oldallal szemben.

2007. 06. 13. 16:17 · Longhand →

adsense -> analytics, bocsánat(egyébként adsense alapján is mérnek dolgokat..)

analytics/helyezések – próba

2007. 06. 14. 03:13 · ManiAc →

Kipróbálom/tam. Két oldalon.

Az egyik egy magyar kulcsszóra négy nap alatt visszaesett 3 helyezést. Nos innen leveszem az analytics -et, de azonnal, megelőzve a nagyobb bajt… a cikkben is ezt javasolják:))

Egy másik oldal, ott a Bounce rate nagyon jó, egy angol nyelvű keresőszóra máris előrejött 8! helyet, pedig az analytics még velem nem is közölte az eredményeket:) (Waiting for Data…) Ez azért érdekes, hogy az analytics előbb elküldi az adatokat a google keresőnek, mint az oldal tulajdonosának:)))

Persze ez pár hét után lesz érdekes szerintem, de itt bíztatónak látom a dolgot.

Ha érdekel valakit majd megírom mi lett a vége.

Re: kereső – analytics

2007. 06. 15. 12:00 · OldalGazda →

sok érdekes dologról írnak az idézett cikkben, azonban a tényként közölt megállapításokat szerintem nem árt szkeptikusan olvasni: Ha azt írták volna, hogy ezt a kísérletet (több)száz oldalból álló mintán végezték el, és statisztikailag kimutathatóak lettek volna az eredmények, akkor talán nem kellene kétkedéssel fogadni a bizonyítékként tálalt dolgokat. Tegyük fel, hogy használják a Google-nél az Analytics adatokat a Rangsorolásnál is, azonban annyi bizonyos, hogy ez csak egy faktor a többszáz, talán többezer rangsorolásnál figyelembe vett szempontból.

Eddigi eredmények

2007. 07. 01. 04:59 · ManiAc →

Kövezzetek meg, akasszatok fel, vagy mindkettőt, de az eddigi eredmények alapján igencsak igaza van az általam korábban említett cikk írójának.

Ahogy elnézem ez nem csak valami elvont majomkodás, hogy minden hatással van a helyezésre, meg soha se lehet tudni, stb. én konkrét helyezések beli változásokat észleltem.

Én két oldalon próbáltam ki, és mióta analytics -et használtam, szépen elkezdtek lefele csúszni a találatok között. Ez 10-15-20 helyezést jelentett. Miután töröltem az oldalakat az analytics account-ról, az oldalak szépen (lassabban mint lefele) elkezdtek felfele kúszni.

Mondjuk egyet nem értek azóta se, az egyik oldalon inkább előrelépést vártam volna, mert az oldal szolgáltatásának mibenléténél fogva a felhasználók általában órákat töltenek az oldalon, szal, jó bounce rate -ra számítottam, ehhez képest lett 83% körül, hogy hogyan jött ez ki nem tudom, de én ebben látom a fent említett visszaesés okait.

Jajj

2007. 07. 02. 15:01 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Kezdek Én is paranoiás lenni.Én egy régi google fiókba költöztettem vissza az oldalaimat.És esten 4-ről a hatodikra.Várok egy hétvégét és vissza viszem.Kiváncsi vagyok.

Jajj_2!

2007. 07. 04. 11:41 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Ezt sajnos Én már nem hiszem el.Nem vártam egy hetet, hanem visszaraktam a statisztikákat még az előző hozzászólásom után.És láss csodát most délután megint 4.-ik vagyok, és másfél hónapig így is maradhatna.

Ha most tényleg valami nagy titkot árultam-el akkor nyugodtan törölhető/szerkeszthető ez a hozzászólásom! 🙂

Nektek mér?

2007. 07. 30. 16:01 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nekem a tegnapi napomat nem mérte.Állt a szolgáltatás, vagy a kezdődik valami?

hmm…

2007. 07. 30. 17:34 · praad →

Én azt wettem észre, hogy a a google analytics kevesebb találatot mutat sokkal mint a webstat rendszer a tárhelyszolgáltatómnál! Ez miért lehet melyik az igazi?

Nem mér

2007. 07. 31. 08:16 · Névtelen hozzászóló →

Igen, az analytics néhány napja nem nagyon működik. A tegnapelőtti napot se mérte sokáig, de végül jókora késéssel felkerült. A tegnapi napra is a látogatók töredéket mutatja csak, de nagy késéssel, gondolom, ez is felkerül. Nem tudom, mi lehet az oka. Mindenesetre vicces, hogy egy ekkora cégnek, mint a Google-nek, napok óta nincs pénze kijavítani népszerű statisztikai rendszerének a hibáját.

Nem mér

2007. 07. 31. 08:40 · btamas →

Hát azt meg honnan veszed, hogy nincs pénze?

Nem mér

2007. 07. 31. 10:29 · Névtelen hozzászóló →

Természetesen ironikusan értettem. 🙂 Elég sok pénze, és embere van.

statisztika, igaz nem analytics

2007. 07. 31. 15:58 · CsillagPor →

Az analytixről írottak közben gondoltam megírom, hogy én kb. egy hónapja egy ír stat oldalt számlálóját használom. Ingyenes, nem kell semmit megjeleníteni az oldalon, 500 bejegyzésig tárolja az adatokat, ha ingyenesen használod és olyanokat tud mint pl: hát le se írom… mindent, csak a sok helyen hiányzók közül: egy látogató meddig volt az oldaladon, mennyi oldalt nézett meg, kicsoda, milyen IP-ről, melyik városból milyen kereső szóval, melyik oldalra talált rá… stb. Szerintem érdemes megnézni.. és természetesen ez reklám, de nem az enyém, hanem a sok gagyi idétlenség mellett ez tényleg jó. Ha valaki fizet is érte, akkor szerintem azt is megmondja milyen volt a haja színe a látogatóidnak. A link ha lehet…: http://statcounter.com/

ja és

2007. 07. 31. 16:00 · CsillagPor →

ja és IP tiltás…

ja és

2007. 08. 01. 03:48 · ManiAc →

Egész jónak tűnik, egy próbát megér, bár sokminden csak a fizetős részlegben lenne elérhető.

Nem tudom mint ip tiltás mire gondoltál, de ez itt „csak” arra van, hogy a „tiltott” ip-ket (saját, munkatársak, stb.) nem számolja a statisztikába.

ip

2007. 08. 01. 04:23 · CsillagPor →

Ja persze, arra gondoltam.

Én már nem használom…miért?

2007. 08. 13. 08:42 · Névtelen hozzászóló →

Mióta nem használom az Analiticset 15 helyet ugrottam fel a találati listában a google.hu-n, egy bizonyos kulcsszóra :)Az Analitics és a Google tényleg összejátszik.Használjatok más statisztikát, vagy sajátot.

statisztika, igaz nem analytics

2007. 08. 30. 08:32 · Névtelen hozzászóló →

Az a baj, hogy 500 bejegyzés az igen kevés…:(

statisztika, igaz nem analytics

2007. 08. 30. 10:03 · CsillagPor →

A konkrét adatokat őrzi meg csak 500-ig, tehát számol, megnézheted a kulcsszó, rendszer stb. tendenciákat folyamatosan. Szóval működik egyfolytában, csak pl. 3 hónapra visszamenőleg nem tudod megnézni, hogy délben mennyi visszatérő volt … stb.Azaz nem ment 500 felett, az 500 mindig a legfrissebb 500.

Google Analytics az Adoba AIR platformra

2008. 03. 06. 07:17 · OldalGazda →

http://www.aboutnico.be/index.php/google-analytics-air-beta-sign-up/

Az Adobe AIR technológiájára (http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_AIR ) alapuló felhasználói felület, néhány plusz funkcióval.

teljes kavarodás

2008. 06. 30. 18:43 · Névtelen hozzászóló →

Tegnap néztem az analytics-et, ahogyan ezt szoktam majd minden nap és akkor látom, hogy egy másik webhely aloldalait tartalmazza a statisztika!!! Aztán visszanézve láttam, hogy az idegen aloldalak megjelenése-jelenség 3 napja kezdődött, és konkrétan nem értem. A másik domain aloldalai nincsenek meg az én tárhelyemen, az analytics mégis így jelöli. Ahhoz az oldalhoz semmi közöm, életemben most láttam először. Gondoltam egy tárhelyszolgáltatónál vagyunk a másik honlappal és valami kavarodás van, de nem. Gondoltam a másik oldal analytics kódja véletlen ugyan az, mint az enyém, de ez sem. Írtam egyből Google supportnak, hogy mi lehet ez, majd válaszolnak. Ma este meg még furcsább lett a dolog, mert hozta a szokásos statisztikát a program, majd lenullázta és újra engedte menni 15-ig, aztán megint nullázta engedte 11-ig, atán nullázta és 12-ig. És ez lett az egész napi teljesítménye az oldalnak. Szóval nekem ötletem sincsen, hogy ez mi lehet. Valaki esetleg?

Aznap ez volt

2008. 07. 02. 11:06 · Névtelen hozzászóló →

Aznap ugyanilyen kavarodás volt nálam is..

hogy számol ez?!

2008. 07. 16. 03:50 · Névtelen hozzászóló →

A tegnapi napra minden tekintetben majdnem a felét mutatja nekem az analytics, mint a valós érték. A szerveren lévő és egy másik statisztikai programmal mérve teljesen más az eredmény, és az adsense is jóval magasabb oldalmegjelenítést mutat.Ráadásul az éjfél utáni és a reggeli érték is jócskán eltér, de még mindig nem az igazi. A mai értékek se igazán stimmelnek eddig… Mi lehet ezzel? Be ne sz*rjon nekem!Ezt azért írom, mert pár hónapja a webalizer is ue. csinálta, folyamatosan csökkent a látogatottság, de drasztikusan.Írtam a tárhelyszolgáltatónak, megnézték, azt mondták valóban érdekes, azóta egy másik szoftver méri remekül.

Hát ennyi… van valami ötlet?

szasztok

hogy számol ez?!

2008. 07. 16. 05:17 · Névtelen hozzászóló →

Nálam ugyanez… Kb. 25-30%-kal kisebb látogatottságot mutat a szokásosnál a tegnapi napra.

hogy számol ez?!

2008. 07. 16. 05:46 · OldalGazda →

Olykor előfordul, hogy némi lemaradásban van a Google rendszere az adatok feldolgozásával. Ilyenkor úgy fél-egy nap múlva egyszer csak azt látod, hogy a tegnapi számokhoz még hozzáadódott valami. (Ugyanakkor ha a naptárban az épp aktuális napot, vagyis a kérdéses nap utánit nézed, akkor meg azt látod, hogy ott is megjelentek már számok, tehát a rendszer mér, csak nem minden adatot dolgoz fel időben.) Ma például klasszikusan egy ilyen nap: több, nagyobb napi többezres látogatóval rendelkező szájton látok konzisztens esést a tegnapi adatokban.