AdSense Arbitrázs

szeptember 5, 2007

Látogató olcsón, kattintás drágán

Az AdSense arbitrázs lényege egy mondatban, hogy a weboldal üzemeltetője AdWords segítségével olcsóbban szerezzen látogatottságot („olcsóbb kulcsszavakat” használva), mint amekkora AdSense bevételt ez a látogatottság generálni képes („drágább kulcsszavakon” alapuló hirdetésekre kattintva).

A „AdSense Arbitrázs” című bejegyzést 2007. 09. 05. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 07. 16., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

adsense – adwords

2007. 09. 04. 11:35 · Névtelen hozzászóló →

Ha adwords-szel hirdeted az oldalad, amin adsense is van, akkor lehet azért csaptak ki.

Re: adsense – adwords

2007. 09. 04. 14:14 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Hogy mondod?Ezt nem szabad?Azonnal leállíton az AdWords fiókom.

Rengeteg oldal hirdet adwordsben és van rajtuk adsense.

W.T

Re: adsense – adwords

2007. 09. 05. 01:41 · Névtelen hozzászóló →

Hol van az leirvan, hogy ezt nem lehet. A googlenak miert lenne erdeke, hogy ne a sajat rendszeren keresztul hirdess, hanem egy konkurencia hirdetes rendszeret vegyed igenybe? Ha valakinek nincs tartalom az oldalan, akkor azt azert kell kicsapni a rendszerbol, es nem azert mert az oldalat igy is nepszerusiti.

Re: adsense – adwords

2007. 09. 05. 10:55 · Névtelen hozzászóló →

A Google Arbitrage miatt. Nézz utána, összevetik az adwords és adsense adatokat.Ha neked van pl egy fizetett hirdetésed, ami 5 centet ér, tehát 5 centért vettél látogatót, meg van egy adsense hirdetés az oldaladon ami ér mondjuk 1 dollárt, és a látogató így megy el az oldaladról, akkor ez a google-nek nem nyereség, tehát szó nélkül kivághatnak.

2007. 09. 05. 13:48 · Névtelen hozzászóló →

Jézusom ilyen hülyeségeket régen olvastam. Hogy a fenébe ne lenne a Google-nek nyeresége az Adsense Arbitrage-ból? Részesedik minden kattintásért fizetett pénzből. Már csak azért is hülyeség démonizálni az Adsense arbitrage-t, mivel az Adwordsben ‘vásárolt’ látogató, nem egy véletlenül az oldalra tévedt emberke, hanem keres valamit, mert teszem azt meg szeretne vásárolni egy terméket/szolgáltatást, ergo ez a látogató értékes látogató, aki nagy valószínűséggel nem csak a vakvilágba kattintgat, hanem célirányosan mozog. Más kérdés, hogy a Google nem szereti az MFA oldalakat -amiket gyakran használnak arbitragehoz-, mivel egyre nagyobb részét teszik ki a webszpemnek, és az Adsense júzereket nem az arbitrage miatt, hanem az ocsmányul kinéző, értékes tartalom nélküli MFA oldalak használata miatt vágják ki. Megint más kérdés, hogy az okosan felállított több ezer oldalas MFA farmok (nem jut eszembe jobb magyar kifejezés) szép pénzt tudnak hozni arbitrage nélkül is, csak ahogy előbb említettem az MFA oldalakért bármikor zárolhatják a számlát és akkor viszlát napi 400-500+ dollár bevétel. Szerény véleményem szerint hülyeség értékes tartalommal felvértezett honlapok esetén egy bevételi forrásra támaszkodni, mert ahogy azt a Google már számtalanszor bebizonyította, elég egy túlbuzgó ‘barát’ aki kattintgat az oldaladon látható Adsense hirdetésekre és máris zárolják a számládat, fellebbezni lehet, de nincs értelme, egyébként meg a Google minden mondata szentírás, azt megszegni hatalmas bűn, amelyért örök ban jár. Zárásnak tökéletes volt ez a barokkos körmondat, egyébként regisztrálva vagyok itt, de most névtelenül szeretnék hozzászólni.

Ui: Minek beszéltek olyan dolgokról amit még nem próbáltatok ki, vagy csak halvány sejtésetek van róla mi is valójában…

Ui2: Igen, néha arrogáns vagyok, de nem szeretem amikor nagy meggyőződéssel hülyeségeket mondanak az emberek.

Ui3: Kérdésre előre válaszolva: igen, használtam az Adsense arbitrage technikát, annak módosított változatait is, és még mindig nem zárolták a számlámat.

Ui4: Kérdésre ismét csak előre válaszolva: Nem, nem mutatom meg a honlapjaimat, nehogy valami jófej ember megajándékozzon 1000 kattintással és a 2005 óta használt Adsense számlám menjen a kukába.

Ui5: Röhejes ez a fene nagy félelem is a Google-től…legyetek kreatívak és használjatok más eszközöket is a pénzkeresésre, így legalább kisebbet koppantok, ha zárolják a számlátokat.

Ui6: Na jólvan, abbahagyom mostmár. 🙂

ehh

2007. 09. 05. 14:13 · btamas →

Így lehet jó hosszan írni a semmiről.

2007. 09. 05. 14:44 · Névtelen hozzászóló →

Talán néhány ember felfogta végre, hogy nem veszélyes, meg illegális meg franc tudja még micsoda az Adsense arbitrage.

Re: ehh

2007. 09. 05. 15:00 · Névtelen hozzászóló →

Nekem tetszik a stílusa…

Arbi

2007. 09. 05. 15:49 · Névtelen hozzászóló →

Soha nem használtam (csak akrtam) az arbitrázs módszert, de valójában még is azt csinálom. Nincsen MFA farmom, csak egy fáradságos munkával megépített oldalam, van rajta tartalom, jól elhelyezett hirdetésekkel. Legnehezebb látogatót szerezni, de ha eléggé „netfüggő” vagy és ismered, mi hogy működik, pénzt fogsz keresni. Én nem állítom, hogy naponta a százas nagyságrendekben mozgok, bőven nem, de már elhagytam azt a korszakot, amikor csak piti kis összegek voltak a napi bevételeim. És senkit nem kell megkérnem hogy „kattincsámá”. Ma úgy gondolom, hogy az első csekkemhez a minimum elérése felesleges fáradozás volt. DE! Tanul az ember. A magas(!) adsense kereset (adsense csalás nélkül, igen!) a magas látogatószámban, és a jól elhelyezett hirdetéseken múlik, na meg persze ismerjük be, a valamennyire „hülye” emberekben, akik nem tudják, hogy ezek fizetett hirdetések.

Napi egy tank benzin ára nem rossz, én úgy gondolom. Megélni nem ebből kell (blogból? ugyan..) erre ne tegyetek fel semmit, engem is bármikor kizárhatnak, bár úgy gondolom, nem fognak, hiszen nem követek el szabálysértést.

Továbbra is: őrült sok látogató kell, és kész.

Re: adsense – adwords

2007. 09. 05. 15:55 · Névtelen hozzászóló →

SziaSztok!

Úgy látom új szó cikk lett nekije.Akkor kikapcsoltam a AdWords-ot AdSenses oldalaimra.Ha ez ilyen bizonytalan akkor nem kell az pár látogató.

W.T.

Na

2007. 09. 05. 16:33 · Névtelen hozzászóló →

Akkor lehet róla szó hogy ilyen módszerek miatt tiltanak, ha emelett még olyan weblapon jeleníted meg az adsense hirdetéseket, amik nem érnek semmit. Vagyis alig van tartalom, vagy ha van az sem eredeti és tele van viszont hirdetésekkel. Ha emelett arbitrázsolsz, szinte biztos hogy idő kérdése a kizárás. Bár ez utóbbi miatt önmagában is tilthatnak, arbiizé nélkül is.

2007. 09. 05. 16:40 · Névtelen hozzászóló →

Összevetik az adatokat, tehát mivel mindkét oldalát használod a rendszernek, biztosan ellenőrizni fognak. Ha úgy gondolod, minden rendben, hirdess továbbra is. Én írtam email ezügyben az üfsz-nek, és azt válaszolták, hogy az adott oldalmat hirdethetem, ám én nem adom meg az esélyét sem.3000 forintom ott csücsül az AdWords számlán. De nem baj, ott lesz az még a jövőben is, majd ellövöm valamire.

Így van

2007. 09. 06. 00:42 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Én ugyan nem írtam, és az oldal nem az AdSense -nek készült, de van rajta. Ezért nem hirdetek most már az oldalra inkább az tűnik biztosnak.

W.T.

Infó kérés

2009. 07. 16. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

Üdv !

Tudna valaki segíteni olyan ügyben hogy hol kell beállítani azt, hogy az adsense bevételből szeretném ha vonnák az adwords-öt.Szóval állítólag az adwords fióknál lehet ezt beállítani, de valószínűleg vak vagyok.