Legjobban fizető kulcsszavak

március 16, 2007

Mely kulcsszavakra feladott hirdetés hozza a legtöbb bevételt?

Azt még valamennyire meg lehet határozni, hogy melyek a Legjövedelmezőbb témák az AdSense/AdWords rendszerekben, azonban azt már nagyon nehéz megmondani pontosan, hogy mely kulcsszavakat kell tartalmaznia oldalnak ahhoz, hogy jól fizető hirdetések jelenjenek meg rajta. Mindez azért is van így, mert nem érdeke a rendszer működtetőinek, hogy akár a hirdető fél, akár a hirdetés-megjelenítő fél erről több információt tudjon meg, mert ezzel torzíthatnák a bevételmaximalizáló rendszer működését.

A „Legjobban fizető kulcsszavak” című bejegyzést 2007. 03. 16. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 07. 11., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Noob vagyok még

2006. 06. 15. 07:09 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy milyen mód van arra, h lecheckoljam a legjobban fizető szavakat (van azért tippem mi fizethez jól, de hátha van erre vmi egzakt mód is)?

Köszi

Noob-nak keyword-ök

2006. 06. 17. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

Ha rákeresel a google-ben arra hogy high paying keywords vagy arra hogy top paying keywords akkor rengeteg oldalt találsz. Itt van egy kereső is, csak beírod a szót az meg kiírja hogy max mennyit fizetnek érte: http://www.iotaweb.org/Bár azt nem tudom, hogy mennyire valósak az adatok.

Tippet szeretnék kapni!

2008. 02. 04. 12:47 · Névtelen hozzászóló →

Szeretném megtudni hogyan tudnám növelni az Adsense hírdetésekből a bevételeimet.Még kezdő vagyok nagyon.Köszi

Tippet szeretnék kapni!

2008. 02. 04. 14:22 · Névtelen hozzászóló →

Oldalt ide!Amúgy pedig olvasgass itt, sok „tipp” van!

expressz

2008. 02. 13. 14:36 · Névtelen hozzászóló →

Az expressz hirdetőt néztem a neten. A terméklista közepe felé érdekes google hirdetésformátumot láttam.Nagyjábol az oldal feléig kell scrollozni, a termékek közt van.http://expressz.hu/epitoanyag/faanyag/index,,226,1.htmlEz valami egyedi megállapodás a google-val, hogy így néz ki a hirdetés? Mert én biztos kikapnék megtévesztő hirdetés-elhelyezés miatt. Sőt ez nem is szokványos formátum.

Re: expressz

2008. 02. 13. 16:37 · Névtelen hozzászóló →

Gyanús, hogy egyedi megállapodás. Ha megnézed, kattintható a reklám szövege is, ami a standard Adsense-hirdetésnél most már normál esetben nem kattintható.

Egyébként fején találtad a szöget. Az egyedi megállapodásokat (vagyis a kiemelt Adsense-hirdetőket) onnan lehet megismerni, hogy simán megtehetik azt, amiért téged indoklás nélkül kipenderítenének.

Formázhatják a hirdetést úgy, hogy teljesen beleolvadjon a tartalomba. Igazíthatják a hirdetés szövegének betűméretét a saját tartalomban használt betűmérethez. Különösen kedvenc spanok még a „Google hirdetések” szöveget is lecserélhetik „Szponzorált linkek”-re vagy hasonlóra. Sumákolhatnak, csalhatnak – nekik meg van engedve.

Ennyit a Google kétszínűségéről, patkány mentalitásáról.

Re: expressz

2008. 02. 14. 03:55 · OldalGazda →

A patkányt legközelebb ne, jó? Köszi!

karácsony

2008. 02. 14. 09:57 · Névtelen hozzászóló →

Áprilisi tréfát csinál a Google? A linkegységeim mára ilyenekkel lettek tele: Karácsonyi könyv, Karácsonyi akció, Karácsonyi díszek. Naná, hogy nincs rá kattintás. Egy deka karácsonyi tartalom sincs az oldalamon. Remélem hamar eltűnnek.

karácsony

2008. 02. 14. 10:04 · Névtelen hozzászóló →

karácsony

2008. 02. 14. 10:21 · CsillagPor →

Majd karácsonykor tűnnek el! 🙂

Kezdő

2009. 01. 13. 08:39 · Névtelen hozzászóló →

Üdv !

Először is azzal kezdeném, hogy nem biztos hogy jó menüpontban teszem fel a kérdést?!A dolog amivel kapcsolatban segítséget szeretnék kérni az, hogy az oldalam forrásánál a következő kulcsszavak lettek megadva : Ingatlan, Utazás, Film, Dvd stb.Állítólag ezek ( az 1. kettő biztos)a legjobbn fizető kulcsszavak ill. a „film,dvd” -vel kapcsolatban az a véleményem hogy sok embert érdekel a téma ?!Viszont a gugliból 5%talál csak rám.Az oldalam egy tematikus linkgyűjtemény, de 1 kategóriába csak a szerintem legjobb 10-12 linket vettem fel.A kérdésem az hogy ha most kicseréltetem a kulcsszavakat erre : Link, Linkek, Kezdőoldal stb. , akkor az fog történni , hogy a gugliból többen találnak majd rám , de viszont teljesen más hirdetéseket fog dobálni az adsense???Lehet, hogy nagy baromságot kérdeztem ?!Annyit a dologhoz tényként hogy nem tudom az adsense mi alapján dobálja a hirdetéseket, de amikor berakattam a webmesteremmel a „film” szót a title-be és a meta name-hez akkor 2 héten belül elkezdett ilyen hirdetéseket is dobálni az adsense.A segítséget előre is köszi !

„Kezdő”

Kezdő

2009. 01. 13. 08:48 · Névtelen hozzászóló →

Ingatlan, utzás, dvd. Az első két kategóriában vérremenő küzdelem folyik a guglis helyezésekért, elég profinak kell lenni, hogy ott eredményt érj el.Az adsense az oldal tartalma alapján „dobál” hirdetéseket. Ami az oldaladon szerepel, olyan hirdetéseket kapsz. A link, linkek, stb-re valószínűleg különböző linkgyűjteményeket és keresőoptimalizáló hirdetéseket fog adni.

Kezdő

2009. 01. 13. 10:51 · Névtelen hozzászóló →

„Az adsense az oldal tartalma alapján „dobál” hirdetéseket. Ami az oldaladon szerepel, olyan hirdetéseket kapsz. A link, linkek, stb-re valószínűleg különböző linkgyűjteményeket és keresőoptimalizáló hirdetéseket fog adni.”

Köszi az infót, de ez ellentmondásnak tűnik vagy rosszul értelmezem ?!

Most akkor az oldal tartalma számít vagy amit beírok az oldal forrásába?Bár gondolom optimális esetben a kettőnek egyeznie kellene?!Linkgyűjtemény lévén van vagy 70 kategória és szinte minden téma szerepel.Akkor most ennek ellenére változni fognak a hirdetések ha azt írom be, hogy Link, Linkek …És a lényeg : érdemes szerintetek kicserélnem a mostani kulcsszavakat vagy nem ?csak azért írom ide a linket, hogy hátha akkor jobban látszik miről van szó és mit kérdezek.(mindennapok.hu)

Köszi

Kezdő

2009. 01. 14. 10:22 · Névtelen hozzászóló →

Hello!

Tapasztalatom szerint nem a kulcsszavak alapján történik a hirdetésmegjelenés, hanem az oldal tartalma alapján. Szerintem cseréld ki a kulcsszavakat, de nem gondolom, hogy ez megváltoztatná a megjelenő hirdetéseket.

Kezdő

2009. 01. 14. 10:24 · Névtelen hozzászóló →

Két különböző dolog, hogy hányan jönnek az oldaladra a Google felől, illetve az AdSense milyen témákat detektál az oldaladon, és milyen relevánsnak gondolt hirdetéseket tesz rá.Ha jól veszem ki, akkor nálad minden egyetlen lapon van rajta, ahol millió témával foglalkozol. Az is egy járható út, hogy azt teszed ki az oldalad Title tagjába, ami a lehető legprecízebben, leíróbb módon jellemzi az oldaladat (ti. hogy ez egy kezdőlap, nyitólap) Nem tudom, hogy mennyien keresnek erre a kifejezésre, hogy találjanak a böngészőjüknek nyitólapot, de majd rájössz Te is erre hamarosan a statisztikák alapján, hogy megéri-e ez neked. Van még egy másik megoldás, amit a vatera.hu nyitólapján tudsz megtekinteni: amikor egy oldal annyiféle témával foglalkozik, amit lehetetlen értelmes módon besűríteni egy Title tagba, akkor — mint ahogy korábban is tetted, lehet betenni egyes népszerű, de az oldal egyik részével releváns kulcsszavakat a nyitólap Title tagjába.Véleményem szerint a másik dolog, hogy befolyásolja-e az oldalad Title tagja, hogy milyen témákkal kapcsolatban „érzi úgy” az AdSense algoritmusa, hogy releváns lehet az oldalad: szerintem nem, hiszen az általad megadott címnél sokkal többféle információja áll rendelkezésre oldaladról (például, hogy a DVD-kkel kapcsolatos hirdetéseknek magas volt-e az átkattintási aránya), mint a Title tag, meg mint általában gondolnád.