Újraregisztrálás kizárás után?

március 15, 2007

Kizárt AdSense megjelenítők új számlával?

Az alábbi hozzászólások az egyszer már kizárt megjelenítők tapasztalatait foglalják össze:

A „Újraregisztrálás kizárás után?” című bejegyzést 2007. 03. 15. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 06. 25., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

re: valakinek fizetett…

2006. 10. 25. 14:50 · Névtelen hozzászóló →

Üdv a klubban. Sajna nemrég én is így jártam, ahogy te, egyik napról a másikra zárolták a számlámat. Az „adsense csalás” topicban írtam is róla. A fellebbezésnek semmi eredménye nem volt nálam sem. Szerintem 100%-ban ugyanazt a sablonlevelet kapja mindenki. Nekem annyiból volt szerencsém, hogy én megkaptam az első csekket a zárolás előtt.Csak egy érdekesség: azóta ugyanazon az oldalon adsenselek, mint rég, a tesóm nevére nem fogadták el az új regisztrációt, a barátnőmére viszont néhány nap alatt. Hihetetlen egy csapat ez a gugli, már olyan szinten figyelik az embereket, hogy bármelyik akár névrokon, vagy családtag is gyanús nekik?

Újra regisztrálás

2006. 11. 20. 15:11 · Névtelen hozzászóló →

Üdv mindenkinek.Próbáltam újra regisztrálni az oldalamat (www.jjmaxi.hu), de elutasították a következővel: Köszönjük a Google AdSense iránti érdeklődését. Jelentkezésénekáttekintése után szakembereink megállapították, hogy nem felel meg akövetelményeknek, ezért nem tudjuk elfogadni jelentkezését.

Vannak bizonyos szabályaink, amelyek biztosítják a Google hirdetésekhatékonyságát hirdetőinknek és megjelenítőinknek. Megvizsgálunk mindenjelentkezőt és fenntartjuk a jogot, hogy bármely jelentkezéstelutasítsunk. Ahogy programunk növekszik, lehetséges, hogy a jövőbenmajd szélesebb tartalmi körre is ki tudjuk terjeszteni programunkat.

Tájékoztatjuk, hogy nem biztos, hogy módunkban áll részletesfelvilágosítást nyújtani döntésünk okáról. Köszönjük megértését!Szal nem semmi. Mielőtt letiltották megfelelt :).Esetleg ha valaki hozzáértő guru elmondaná, hogy mi a tüdő baj van az oldalammal, vagy csak a nincsen rajtam sapka effektus játszik?

re: újrareg

2006. 11. 21. 02:12 · Névtelen hozzászóló →

A szokásos sablon szövegük…Szerintem van egy adatbázisuk, amiben a kitiltottak vannak bent, amolyan fekete könyv. Aztán abból kikerülni nem lehet, tök mindegy, hogy milyen tartalom van, vagy lesz a későbbiekben az oldalon.

Kezdem egyre inkább azt látni, hogy nem is annyira tökéletes rendszer ez az adsense. Nagyon is sebezhető. Ezeket a hibákat csak ilyen drasztikus lépésekkel (örökre kizárás, stb) próbálják megakadályozni, vagy inkább csak féken tartani.

Mesélek valamit: Engem is kizártak, ugyanazokat a leveleket kaptam, mint jjmaxi. Újraregeltem magam kamu adatokkal. Csináltam egy free oldalon egy lapot 1 index html-el, semmi mással (némi szöveggel, hogy ne közhasznú hirdetéseket kapjak).Elkezdtem kattintani minden nap, mint a gép (ami ugye szabályellenes), én voltam az egyetlen látogató jóformán, naponta 20-30 hirdetésre kattintottam. Tudjátok meddig csináltam? Majdnem 3 hónapon keresztül. Egész addig nem tűnt fel a guglinak (többszáz százalékos átkattintás minimális látogatottság mellett). Lassan megközelítettem a kifizetési limitet…és jött a kirúgásGyanítom, hogy a limit közelében jobban rálesnek az oldalakra.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kindenki kattintson bőszen a saját hirdetéseire, hanem azt, hogy bőven vannak hibák az adsense körül.

Ezt nem hiszem el

2006. 12. 08. 02:50 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Akkor folytatom a történenet.Most már komolyan el vagyok keseredve és nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet tenni vagy kihez lehet fordulni. Miután érvénytelen kattintások miatt letiltották az oldalam, és olvastam, hogy más is járt így és regisztrált újra, gondoltam én is megpróbálom. Semmi álnév, meg barátnő meg senki. Elfogadták a regisztrációt. Telepítettem direkt a firefoxba azt a modult ami figyeli, hogy mennyi a bevétel és ha hirtelen megugrik, akkor lehet következtetni, hogy valaki szórakozik és lehet értesíteni a google-t ahogy olvastam. Semmi ilyen nem történt, legalábbis én nem vettem észre. Így ment ez egy darabig, és amikor elértem kb 70 dollárt ma reggelre letiltották a számlámat megint. Mostarra hivatkozva, hogy már korábban egyszer kitiltottak. Szerintem engem itt a magyar adsense csapatban valaki szívat. Mert már első esetben sem válaszoltak normálisan hiába állítottam váltig, hogy nem csaltam, most meg külön figyeltem is. Ha valaki tudja, hogy hová lehet még fordulni az ügy kivizsgálásával kapcsolatban a magyar adsense csapaton kívül legyen szíves segítsen. Mert akkor minek fogadták el az újbóli regisztrációt?Előre is köszön a segítséget! JJmaxi!

engem is zároltak

2006. 12. 08. 03:29 · Névtelen hozzászóló →

bassza meg engem is zároltak reggel ugyan arra hivatkozva mint az előttem szóló! Ki a franc hülyéskedik???

hmmmm

2006. 12. 08. 04:01 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem fújhatod a fellebbezést.A múltkor bejelentettem nekik egy oldalt, ami tuti adsense szabályzat szegő, a nőinemiszervecsekepontefwéponthu oldalt. Fullon volt nyomva hirdetéssel, firefox, adsense gombokkal és társaival. Asszem a neve alapján is sejtitek, hogy miért nem felelt meg a szabályzatnak. 3 nap múlva kaptam tőlük egy választ, miszerint megvizsgálták az oldalt és nem találtak rajta adsense hirdetéseket!Azt hittem, rögtön dobok egy hátast…Erre csináltam 3 screenshotot és mellékelve elküldtem nekik, hogy ugyanmár, nézzék meg kicsit jobban, a hülye is látja a hirdetéseket, ők meg a sajátjaikat nem ismerik fel?Erre a levelemre a mai napig nem válaszoltak, igaz a hirdetések azért eltűntek az oldalról.Komolyan mondom, fogyatékosok ülnek az adsense csapat gépeinél?

2006. 12. 08. 04:14 · Névtelen hozzászóló →

Én nem mondom, hogy fogyatékosok, maximum nem elég körültekintőek. Engem a múltori letiltás utáni újraregisztráció miatt tiltottak el újra. Pedig teljesen ártatlan voltam a dologban. És az újrareg után nagyon figyeltem, hogy megugrik-e hirtelen az össze vagy sem, nehogy valami jóakaró szórakozzon és összevissza kattingasson. Mivel nem volt ilyen, nem is agódtam. Már több hete mentek az újrareg óta a hirdetések és most egyszercsak letiltották, arra hivatkozva, hogy már egyszer eltiltottak. De akkor miért vártak több hetet? Ráadásul az oldalaim normális weblapok , normális tartalommal és nem adsensre készített cucc. Már másra nem tudok gondolni, hogy valaki nagyon pikkelhet rám, mert ennél többet nem lehet tenni szerintem. Írtam fellebezést és írtam egy külön levelet az adsensnek is, de sajnos már nincsenek illúzióim. Arra gondoltam, hogy írok közvetlen a googlenak, hogy hátha ők kivizsgálnák tényleg az esetet, a történet teljes ismeretében. Én amiatt vagyok elkeseredve, hogy próbáltam 100%-ig megfelelni, normális tartalom, normálisan elhelyezett hirdetések, sőt még kevesebb volt mint amennyi lehetett volna és mégis ez történt. Iszonyatosan útálom az igazságtalanságot, és főleg azt, hogy tehetetlen vagyok. Én továbbra is arra kérném a fórumtársakat, hogy akinek van valami ötlete, hogy hova lehetne fordulni, vagy mit lehetne tenni az segítsen légyszives. Köszönettel: JJmaxi!

MI a legbosszantóbb

2006. 12. 08. 04:36 · Névtelen hozzászóló →

Számomra az, hogy a nyilvánosan direkt adsenre gyártott hulladés oldalakat hagyják, ami mögött meg tényleges tartalom van és az ember dolgozott vele egy csomót, azt letiltják. A mostnai dologban részben igazuk van, mert valóban eltiltottak a múltkor. De nem kamu adatokkal regisztráltam újra és ugyanazokon a weblapokon használtam a hirdetéseket, amelyeket bármikor bárki megnézhet, hogy normális weblapok. Sajnos a múltkor nem tudtam bebizonyítani az ártatlanságom, mert esélyt sem kaptam rá. És ahogy mondod mindenki ki van téve annak a veszélynek, hogy valami jóindulatú emberke rászáll és egyfolytában kattingat vagy a fene se tudja. Azzal sajnos nem megyünk semmire ha elmész tüntetni :). Viszont valami módot csak lehet arra találni, hogy igenis állítsák vissza az adatokat ha nem követtél el semmit. Sajnos egyenlőre nem tudok megoldást, talán közvetlen levél a google-nak, vagy ha annak lenne valami felülvizsgálati szerve. Mert azért az is szép, hogy x dollárok csak úgy zárolódnak. Ez világszinten óriási pénz lehet.

Adsense ellenőrzés

2006. 12. 18. 11:48 · Névtelen hozzászóló →

Abban mindenkinek igaza lehet, aki jogtalanul lett kitiltva, hogy ez igazságtalan. De azért gondoljunk bele, hogy több millió regisztrált adsense fiók lehet és ezeket nem lehet mindet egyesével átnézni. Tehát az újra eltiltás hosszabb időbe is telhet, amíg a scriptek átnézik az oldalakat. Érdemes abba belegondolni mennyi csaló is van köztünk, főleg itt Magyarországon divat, hogy már csak azért is megszegem az ilyen szabályokat a nagyobb bevétel reményében, valahol ez is oka lehet a drasztikusabb szankcióknak. Érdemes lenne egy belső önkontrollt gyakorló közösséget létrehozni, ezzel is növelni / ösztönözni a megbízható partnerek számát

Kirugtak!

2007. 04. 02. 10:54 · Névtelen hozzászóló →

Kirugtak, de előbb megvárták ig közeledik az első kifizetés. Többé nem próbálkozom velük.

Kirugtak!

2007. 04. 02. 10:58 · Névtelen hozzászóló →

„Többé nem próbálkozom velük.”

Ők is kb. ezt mondhatták amikor megtették

Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 03. 10:03 · haLad →

Üdv Mindenkinek!Sokáig gondolkodtam, hogy leírjam-e a véleményemet…lassan érik bennem, mert dühös vagyok.2005. márciusától voltam AdSense partner 2007 februárjáig. A végefelé(utolsó 5 hónap) már érdemesnek tartható eredménnyel.Naponta 2000 reklámblokk megjelenés és 5 – 6 %-os átkattintási arány.Aztán jött az értesítés, hogy érvénytelen kattintásokat regisztrál a rendszerük, ezért felülvizsgálják a kifizetéseket. Teljesen értetlenül fogadtam, amit jeleztem is feléjük, hiszen a mért eredmények nálam nem jeleztek kiugrást, én pedig nem kattintgattam. Tényleg betartva a szabályokat. Válaszukban természetesen jelezték felém, hogy azt az IP címet nem adhatják ki, ahonnan érzékelték a növekedést.megj.: ..ilyen erővel szándékosan bárkit ki lehet ejteni a rendszerükből, csak kattintgatni kell a lapoldalán megjelenő reklámokra… (lehet ez is magyar sajátosság)Pár nappal később azt fedeztem fel, hogy az oldalakon elhelyezett AdSense blokkok eltüntek…Gyors levélírás feléjük, kérdezve az okot.., majd a válasz 5 nap múlva. Idézem:”Szeretnénk felhívni rá a figyelmét, hogy mivel webhelye megsértette program irányelveinket, többé nem alkalmas az AdSense programban való részvételre.”megj.: ezen 5 nap alatt, míg vártam a választ azért még egy két érdekes dolog történt. Mig eddig a google keresőrobotok 35 000 oldalt indexeltek, hírtelen csak 1900-at. És azóta is csak egy részét, jelenleg 6500-at.Magyarúl kirúgtak, minden előzetes értesítés nélkül. Az elmúlt hónap végéig vártam, hogy a kifizetésben lessz-e változás. Gondolva arra, hogy az érvénytelen kattintások miatt visszavonnak-e valamit. Hát jelzem , semmi ilyen nem történt. Akkor meg hogy is van ez az érvénytelen kattintások miatti szerződésbontás?Zárszóként egy-két gondolat….1. A google autómatizmusa akkor vesztette el jellegzetességét, mikor létrehozta az országokba kihelyezett személyekhez köthető szervezeti bázisát. Mint pl. nálunk is. Innentől a rendszerbe biztosan bele lehet kézzel nyúlni.2… ááá , a többit már le sem írom, lehet nem sok embert érdekelne, hiszen mindenki úgy, de úgy odavan az AdSense-től. Vagy mégsem? Ja, és a Weboldal amiről beszéltem: www.halad.hu

Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 03. 11:01 · Longhand →

Jó lenne ezek után mostmár tényleg egy megnyugtató választ hallani az Adsense képviselőitől, hogy nem tudják rosszindulatúan mások olyan egyszerűen kipottyantani az embert, mert ha így van ahogy ezt páran leírták, akkor sajnos az azt jelenti, hogy Adsense-re üzleti stratégiát nem lehet alapozni hosszú távon.Én 2-3 hónapja kezdtem még csak, elég komoly tervekkel hogy minden oldalon Adsense-re alapoznám a bevételeimet, de így ..(?)

Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 03. 11:02 · Longhand →

jó egyébként az oldalad és látszik hogy munkád az volt vele bőven.

Rosszindulatú kattintás

2007. 04. 03. 11:35 · Névtelen hozzászóló →

A Google az Adsense hírdetések védelmére nem fektet hangsúlyt, és az ártatlanokat bünteti. Rosszindulatú kattintások léteznek, és hiába jelzi ezt bárki a Google felé, gyakorlatilag semmi segítséget nem kap, sőt még figyelmébe ajánlja, hogy ez nem mentesíti egy esetleges kizárástól.Olyan is előfordult már, hogy valaki tartalommásolással az adsense hírdetést is lemásolta egy oldalról, és azt a sajátján futtatta (valkószínüleg tudatlanságból).A pallós mindenki feje felett ott lóg.

Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 03. 13:50 · haLad →

Válasz Longhand-nak.Én is komoly tervekkel indítottam az együttműködést. Ám azóta elgondolkodtam. Megosztom veled és a többi olvasóval. Azt gondoltam, hogy a google nagyságából fakadó előnyök számomra nagyon megfelelnek. Rengeteg hírdető partnere van és talán nekem is csurran-cseppen valami. Egy nagyon fontosat azonban elfelejtettem. Elfelejtettem mit jelent lokálpatriótának lenni és ezt most Magyarország viszonylatában értem. Miért hízlaljak idegen céget, főleg a megtapasztaltak alapján.Sok pénz kivisz az országból, de mi jön vissza nekünk? …biztos nem látványos. Ha azt is nézem, hogy a Google Magyarország Kft. bejegyzése sem magyarországi, akkor szinte semmi. Max az ott dolgozó kollégák fizetése, amit itthon költenek el. Így kerestem egy magyarországi céget. Találtam is, nekem megfelelőt. Remélem ajánlhatom (eredmények még nincsenek) www.webreklám.huTényleg, mi lenne, ha egy csoportba tömörülve erősítenénk. Kell egyáltalán nekünk a google?Lassan én már a keresőjét sem tudom használni, annyira nem a keresésre válaszol.Mondok rá egy aktuális példát:Az egyik lapoldalam, mely az állófűtés beszerelés foglalkozó cégeket rögzíti: http://www.halad.hu/abc_aallofutes_beszereles.htm google PageRank értéke 3. Beírva a google keresőjébe: „állófűtés beszerelés”, csak a 38. találati helyen jelzi. Ellenben sok olyan oldalt hoz az elöttem lévő helyeken, melynek nincs is számszerűsíthető értéke. Akkor most hogy is van a PageRank szerinti megjelenítés? Vagy már itt is kézzel benyúlás esete forog fenn? Szerintem igen. Ez a PageRank egy világraszóló blöff lett mostanra. Már nem bírja a rendszerük feldolgozni a világháló adatnövekedését. Nagyon várom már, hogy a a Microsoft kereső rendszere beindúljon. Nem jó, ha valaki egyeduralkodó.Különben a leírtakat leellenőrizhetitek, tényleg így van. Szóval erősítsünk itthon, jobban megéri mindenkinek. Mindig, de sajna későn eszembe jut németországi ismerősöm, aki csak otthon a falujában tankol. Ha meg hosszabb távra megy, netán elhagyja az országot, hát kiszámolja holtankoljon otthon utoljára…nemááá külföldön. Elöbbre is tartanak.

Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 03. 14:26 · Longhand →

A PageRank-os dolog szerintem is egy idő után borulni fog és saját magát fogja tönkre tenni, az az érzésem.Az elején nagyon jó volt, de idővel saját magát temeti majd el. Persze azért nem féltem a Google-t sok okos embert alkalmaz, majd megentik a dolgot valahogy mielőtt borlna :)Indulatodat megértem, de azt azért nem szeretném, ha átmenne ilyen Google ellen összeesküvős dologba ez a történet. Nekem zerencsére nagyobb bosszúságom még nem volt a google-val, egy apróbbat leszámítva, hogy van egy oldalam amit érthetetlen módon nem hajlandóak indexelni tavaly november óta óta. Nem egy nagy durranás, de a témához kapcsolódó hirdetésekkel jól lehet keresni, megy is adsense, de bármit szenvedek vele bárhonnan linkelem, nem és nem, makacsul (mysheds.com)

Én is tervezem más reklámszolgáltatók kipróbálását, az általad ajánlottat is meg van még egy-két magyar. Azt egyébként soha nem tudhatod, hogy mi mennyire van „hazai” kézben amúgy sem, de egyébként valóban más népekben több a lokálpatriotizmus mint bennünk magyarokban 🙂

Kicsit távolságtartónak tűnik ez a hivatalos Adsense jelenlét is itt a fórumon egyelőre, persze nagy felelősséget jelent állást foglali egy-egy ügyben, mert az meg aztán nagy félreértéseket okozhat esetleg, ha nem jól jön át az üzenet az embereknek.

A lényeget a végére: legfontosabbnak azt tartanám, hogy elsősorban egymást segítsük, tényleg érzek egy bizalmtlanságot egymással a legtöbb ember részéről, sokan még a weboldalukat sem merik elárulni, hogy mi a címe, mert attól tartanak a másik majd ellopja az ideaát vagy „kattintgat” rá, ez abnormális.Összefogás emberek! 🙂

állófűtés

2007. 04. 04. 03:44 · Névtelen hozzászóló →

halad, az állófűtéses oldalad supplamenal results-ban van (kiegészítő találat), azért van annyira lent.

Re: Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 04. 03:51 · Névtelen hozzászóló →

Hasonló esetben (két hónapja működő honlapot nem akart beindexelni a Google) nekem segített, hogy AdWordsben meghirdettem. Még aznap bekerült a találatok közé.

Re: Nincs ebben semmi automatizmus

2007. 04. 04. 03:58 · Longhand →

Köszi, leht hogy kipróbálom, úgyse próbáltam dwordsöt még soha.

állófűtés – nek

2007. 04. 04. 15:28 · haLad →

Tudod én a halad-val úgy vagyok, hogy nem piszkálom az oldalakat… bevallva, nem is értenék hozzá. Tehát én csak regisztrálom a szerződött partnereket a sajátos logisztikám szerint.Azt írod, hogy az állófűtés oldalam ” supplamenal results-ban van (kiegészítő találat)”. Igazán elmagyarázhatnád! Talán megértem és alkalmazni tudom majd. Ám az is igaz, hogy a többi oldalt is ugyanúgy készítem, talán azok is ilyenek?Azt is elmondhatnád azonban, hogy a nevezett oldal majd egy évig a google talaálati listájában tartósan az első három pozició valamelyikét foglalta el. Egészen az AdSense kirugásáig. Na erre azért gombot varnék, ha valaki megmagyarázná nekem….Előre is köszönöm

Re: állófűtés – nek

2007. 04. 05. 03:54 · OldalGazda →

A Kiegészítő találatokról a Kiegészítő találatok című bejegyzésben olvahatsz többet 🙂

Újra?

2007. 11. 09. 10:30 · Névtelen hozzászóló →

Olyan kérdésem lenne, hogy újraregisztrálni érdemes-e egy másik családtag nevére? Ugyanazon település, ugyanazon házszám… Vagy ez túl feltűnő? Inkább menjen más nevére?

re: Újra?

2007. 11. 09. 10:59 · Névtelen hozzászóló →

Van, hogy engedik, aztán pár hónap múlva kizárnak, van, hogy nem is engedik, mert „kapcsolatba került egy korábban kitiltott számlával”. Mondjuk ha elfogadnak, fontos lenne, hogy legközelebb ne csalj..

2008. 04. 21. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

A Google Adsense ügyfélszolgálat egész egyszerűen nem válaszol. Irogathatsz amennyit akarsz.Ha a probléma nem kattintással kapcsolatos, hanem a szabályzattal kapcsolatos észrevétel a Google részéről, akkor is több probléma lehet.1. A figyelmeztető üzenet 72 órát ad a szabályzatsértő tartalom eltávolítására. Elképzelhetetlen hogy sok oldal (50000 pld.) esetén megtaláld a kifogásolt oldalt.2. Nem adják meg a kifogásolt oldal címét. Akkor hogyan távolítsd el?3. Ha olyan a tartalom módjában lenne a kifogásolt oldalon letiltani a hirdetéseket, de nem ezt teszi, hanem letilt mindent. Ez hatalmas tévedés. A publikált oldalak egy domain név alatt nem okvetlenül egyetlen webmester művei. Mi van ha sokan publikálnak?Ki tudhatná ki volt a vétkes?Ha nem tudom a címet mit tudok kezdeni az egésszel.

Kiszámoltam hogy ha 50000 oldalt kellene kézzel végignézni eltartana egy darabig akkor is ha percenként néznék meg egy oldalt. ez több mint egy hónap (34 nap) (éjjel nappal nézve).

Amit nem értek: komoly az a cég aki ilyeneket csinál? Miért jó ez a Google -nak?

2008. 04. 21. 10:19 · Névtelen hozzászóló →

A Google Adsense ügyfélszolgálat egész egyszerűen nem válaszol. Irogathatsz amennyit akarsz.Ha a probléma nem kattintással kapcsolatos, hanem a szabályzattal kapcsolatos észrevétel a Google részéről, akkor is több probléma lehet.1. A figyelmeztető üzenet 72 órát ad a szabályzatsértő tartalom eltávolítására. Elképzelhetetlen hogy sok oldal (50000 pld.) esetén megtaláld a kifogásolt oldalt.2. Nem adják meg a kifogásolt oldal címét. Akkor hogyan távolítsd el?3. Ha olyan a tartalom módjában lenne a kifogásolt oldalon letiltani a hirdetéseket, de nem ezt teszi, hanem letilt mindent. Ez hatalmas tévedés. A publikált oldalak egy domain név alatt nem okvetlenül egyetlen webmester művei. Mi van ha sokan publikálnak?Ki tudhatná ki volt a vétkes?Ha nem tudom a címet mit tudok kezdeni az egésszel.

Kiszámoltam hogy ha 50000 oldalt kellene kézzel végignézni eltartana egy darabig akkor is ha percenként néznék meg egy oldalt. ez több mint egy hónap (34 nap) (éjjel nappal nézve).

Amit nem értek: komoly az a cég aki ilyeneket csinál? Miért jó ez a Google -nak?

Engem is.

2008. 04. 21. 11:03 · Névtelen hozzászóló →

Pár hónapja engem is kiraktak. Először 4 domainemet tiltottak le, mai napig nem tudom miért, aztán a számlámat. A domain tiltást angol nyelvű levelen közölték. Konkrét hiba nem volt írva csak, hogy olvassam el a szabályzatot. Volt pár iframe -s tartalmam azokra gondoltam, gyorsan javítottam is. Aztán rá pár hétre megjött a számla zárolása is, máig nem tudom miért. Teljesen magyartalan, géplevél..Ezek szerint nem az iframe miatt…Meg sem kérdeztem tőlük, mert innen tudom, hogy nem válaszolnak úgysem.A meglepő, hogy a számlám lévő sok-sok dollár még megjött, még a múlt hóhónapban is kaptam csekket, a februári 2-3 hétről….. A saját véleményem az, hogy teljesen robotok végzik a levélküldéstől a zárolásig mindent, azért nem tudják ők sem.. Ennyire személytelen csak egy gép, egy program lehet…

Megerősíthetem

2008. 04. 21. 12:47 · hunvista →

Nekem is jött 72 órás email. Javítottam (töröltem) ami csak szóba jöhetett. Lesz*rták (elnézést Józsi), letiltották a domaint. Írtam nekik, válasz semmi. Később más ügyben végre levélváltás, gondoltam kihasználom az alkalmat és rákérdezek. Azóta válasz semmi. Nem mellesleg a bevételeim a domain letiltása óta harmadára-tízedére estek vissza. Sokáig le is vettem az Adsense hirdetéseket, majd nemrég visszatettem, de nevetséges összegek jönnek naponta, igazából nem is tudom miért nem veszem vissza le őket. Én egészem jól kihasználom az Etarget hirdetéseket és az Adnetworktől is több jön, mint a Guglitól. Érdekelne, hogy mások jártek e így? Mármint, hogy domain letiltás után a bevétel is visszaesett. Én arra gondolok, hogy ezek után problémás ügyfélnek tartanak és nem kirúgnak, hanem elveszik a kedvem az Adsense-től. Ha pedig mégsem megy el a kedvem, csak ők járnak jól, mert nem kell annyit fizetniük, mint másnak.

A stílus maga a rendszer

2008. 04. 21. 13:29 · Névtelen hozzászóló →

Ha hibázunk, semmi baj, vállaltuk hogy betartjuk a szabályzatot, jogos a reakciójuk.De a megoldás nem az amit csinálnak. A feléjük való bizalmat eljátszák ilyenekkel.A korrekt megoldásnak határozott menetrendje kellene hogy legyen.1 figyelmeztetés, url mellékelve, határidő az eltávolításra, és a figyelmeztető mail érkeztetése (mert ha nem is olvasom akkor hogyan tehetnék eleget).2. portál kategória bevezetése, mert a törvények sem tesznek már felelőssé azért amit más követ el, és képtelen a portál üzemeltetője ellenőrizni (fórumok, stb.)Ezért más hibaelhárítási lehetőséget kell adni, időt, pontos meghatározásokat.3. ha nem reagál az üzemeltető a megadott url-ek javításával, vagy többszörös visszaeső, akkor jogos a tiltás.4. a tiltás komoly károkat is okoz, mert nem csak a díjbevételtől esik el a portál, hanem a rengeteg befektetett munkája is kárbavész. Ez így lélektelen és inkorrekt.

Ha nyilvánosságra kerül egy ilyen típusú magatartás bármilyen üzletfélről akkor nagyon nagy kiszolgáltatottság kell ahoz hogy a kapcsolatot fenntartsa a gyengébbik fél. De szeretni nem fogja az erősebb partnert az biztos.

Semmivel nem kerülne többe egy korrekt rendszert kifejleszteniük, mert ez így elképesztő. Egyszerűen kitalálni sem tudnék ilyen dolgokat bármilyen üzleti kapcsolatot feltételezve.

Az automata üzenetek persze hasznosak egy határig, és tényleg van olyan probléma amit így is meg lehet oldani. De ez nem mentség az élőerős ügyfélszolgálat szükséges tevékenysége alól, és ezen költséget megtakarítani, nem korrekt.

Kár, a Goggle jobban indult, és egy remény volt más informatikai nagycégekkel szemben.Nem az…

Vállalati kultúra

2008. 04. 21. 15:18 · Névtelen hozzászóló →

Lényegében a Google vállalati kultúrájának, gondolkodásmódjának része, hogy megveti, lenézi azokat, akikből megél (Adwords-hirdetők és Adsense-hirdetéselhelyezők) – ez tükröződik vissza a segítő szándék szikráját is nélkülöző gépi e-mailekben, a válasz nélkül hagyott kérdésekben, az értelmetlen quality score-ban (Adwords), ami akár azt is kikalkulálja, hogy ha a saját honlapod nevére szeretnél hirdetni, akkor sem vagy elég releváns…

Viszont kivételt tesznek veled, ha egy bizonyos méretet, fontosságot elérsz – mert akkor viszont az eredeti alapelveikkel tökéletesen ellentétes dolgokat is engedélyeznek (csak hirdetéseket tartalmazó parkoltatott domain-ek, tartalomba olvadó hirdetésformátumok, bármilyen spammelés után két hét alatt az adatbázisba visszakerülő honlap stb.)

Úgy gondolják – és összességében igazuk is van -, hogy amíg adják az ingyen ezt meg ingyen azt, addig az internethasználó népesség 95%-a (akár itt, akár Amerikában vagy bárhol) fenntartás nélkül rajongani fog értük. És ez a rajongótábor előbb feltételez rosszat rólad vagy rólam, mint a Google-ról („Biztos megérdemelted, ha kizártak, megbüntettek stb.”).

Az az 5% pedig, aki üzleti kapcsolatban van velük, és pontosan ismeri a Google lélektelen, cinikus, pénzsóvár és kettős mércét alkalmazó arcát, a „cuki” imázs szempontjából kis tétel.

Vállalati kultúra

2008. 04. 21. 16:41 · Névtelen hozzászóló →

korrekt!

Az internet ereje nem lebecsülendő

2008. 04. 22. 02:14 · Névtelen hozzászóló →

Nem győzöm hangsúlyozni eleget, hogy jónak tartom a Google munkáját, fejlődését és szeretném ha a tevékenysége öszhangban lenne a jelenlegi súlyával. Drukkolok hogy emelje a színvonalát az ügyfélszolgálatnak.Ennek egy nagyon egyszerű folyamata van, aminek egy lépése ez a hely is.

Kivánatos, hogy1 legyen nyilvános minden ami történik, (ha tudom hogy ilyeneket csinál eszem ágában sincs vele dolgozni).

  1. legyen módja a tartalomszolgáltatónak hogy kivédje a kellemetlenségeket (belső ellenőrzés, jogi képviselet, olyan publikációs rendszer ami a tartalmat gyorsan tudja cserélni, és így a hirdetéseket is (az én rendszerem mondjuk 1000 url-en lévő hirdetések kódját kicseréli percek alatt bármilyen másik cég hirdetéseire)
  2. a csalások elleni védekezés is korrekt legyen, ha nem tehet róla a tartalomszolgáltató
  3. a hirdetések elhelyezése és cseréje adot esetben legyen normális (pld az Adsense reklámját érvénytelenítették nem régen, egy egyszerű mail útján (tehát vedd le pld. 1000 oldalról kézzel , egy egyszerű oldalnál ez kellemes időtöltés). A megoldás az lett volna, hogy helyette feltesznek egy másik hirdetést és kész, ilyen primitív megoldást alkalmazó informatikust vagy szakértőt meg kell róni. Kompenzáció persze semmi, a tartalomszolgáltató dolgozhat feleslegesen – eredmény: soha ilyen hirdetést fel nem teszek.

Szóval, ha lenne egy szervező erő, akkor szerintem egy tartalomszolgáltató ügynökséget kell alapítani, amelyik összefogja a magyar (esetleg egyéb) tartalomszolgáltatókat és képviseli a Google mint szerződő féllel való munkában. Nekem van amerikai cégem is, az ottani jogi képviseletet vállalom ha kell.

A többi már csak munka, egy mini stáb, amelyik összeszervezi a tartalomszolgáltatókat (megtalálhatóak a neten), és ha igénylik akkor szoftvert is ad a webfejlesztéshez. Ezzel a szoftverrel egy óra alatt a teljes hirdetési platformról le lehet szedni a nem kivánt hirdetési kódokat és kicserélni másra. Mivel ez egy óriási hirdetési felület lehetne, az egyéb ügynökségekkel szembeni tárgyalásnál is komoly tárgyalási pozíciót lehetne elérni.Mivel több tízévig informatikai nagycégekkel való tárgyalás volt a dolgom, tudom milyen eredményt lehet elérni.)))Ha valakit érdekel a dolog, csak nyogodtab írjon erre a címre (direkt freemail-t írok) cavalry_ranger@freemail.hu (nem csevegni szeretnék, ezért csak bejelentkezésnek veszem, választ azonnal ne várj)Előre mondom nem én akarok ebből üzletet magamnak, de szivesen résztveszek egy ügynökség munkájában mint ötletgazda, szakértő, és cégháttér. Részemről lehet non-profit a közreműködés 3 évig.

Ez egy nyított üzleti ajánlat, ami egy olyan közösség létrehozására irányul amelyiknek a célja a korrekt, becsületes tartalomszolgáltatás, és a résztvevők védelme minden olyan kellemetlenségtől ami az ő tevékenységüktől független.

RE: Vállalati kultúra

2008. 04. 22. 05:02 · OldalGazda →

Sok igazság van abban, amit leírtatok, úgyhogy csak néhány finomítás jellegű észrevétel: kicsit hajlamosak vagyunk egy ilyen nagy céget is olykor-olykor antropomorfként képzelni, és emberi viselkedésmintákkal leírni: a helyzet szerintem itt annyiban egyszerűbb, hogy egy profitorientált cégről van szó, ami nem átall olyan dolgokon is spórolni, ami esetleg az ügyfelei néhány százalékánál kiverheti a biztosítékot. Főképp az AdSense esetében nyilván Ti is észrevettétek, hogy minden lehetséges eszközzel próbálják minimalizálni a rendszer fenntartásához szükséges élőmunka igényt: régebben is minden válaszlevelük aljában ott voltak az önproblémamegoldást promótáló linkek és lehetőségek (súgók, stb.), most meg már nem is lehet közvetlenül e-mail címre írni, csak űrlapon át. Ebben valószínű igen nagy szerepet játszik pl. az is, hogy egy relatív kis bevételt produkáló piacot támogatnak egy relatív magasabb ár- és bérszínvonallal rendelkező országból (Írország). Az (magyarországi) Etargetnél például előfordul, hogy ők felhívnak telefonon, mindjárt a regisztráció után, hogy rákérdezzenek, nincs-e valami kérdésed, míg az AdWords-nél azért ugyanennek a bekövetkeztéhez jóval több időnek és pénznek kell eltelnie/elköltődnie.

Re: Az internet ereje nem lebecsülendő

2008. 04. 22. 05:06 · OldalGazda →

Hát igen, az ötleted jónak tűnik, kiváltképp, hogy a még gyerekcipőben járó hazai alternatív tartalomszolgáltatók előtt még igen sok bővülési lehetőség áll. Jönnek viszont a nagyok is erre a terepre, lásd [Google Ad Manager]. Mindenesetre szívesen adok helyt a kezdeményezésnek, keress majd meg, ha körvonalazódik valami konkrétum.

Re: antropomorf

2008. 04. 22. 05:32 · Névtelen hozzászóló →

Az a gond, hogy a Google tudatosan felépített egy „mi lazák, jófejek és baromi etikusak vagyunk; a világ jobbításán ügyködünk” imázst. Ezzel az imázzsal szembeállítva a rideg valóságot sokkal élesebb a kontraszt, mint egy átlag nagyvállalat esetében, amitől eleve nem vársz túl sokat.

Másrészt, persze spórolnak, de olyanon is, aminek tényleg nincs értelme. Ld. „A stílus maga a rendszer” hozzászólás: „Semmivel nem kerülne többe egy korrekt rendszert kifejleszteniük…” (pl. használható, konkrét hiba- és problémajelzések).

Minőségbiztosítás

2008. 04. 22. 06:33 · Névtelen hozzászóló →

Az informatikai rendszerek minőségbiztosításával foglalkozom (ha van megbízás) több módszertant is ismerek és használok. Nem tudom elképzelni azt a nagy vállalatot amelyik felépít egy rendszert és nem figyeli folyamatosan az észrevételeket. Olyan információt a rendszerről amelyek a hibákat mutatják meg, pontosan az észrevételekből lehet meríteni. Ezeket kiértékelve lehet a leggyorsabban javítani a minőséget. Ha az az érzése támad a partnernek (tartalomszolgáltató) hogy az észrevételét nem kezelik, automata válaszol, stb. akkor nincs értelme irogatni, elterjed erről a hozzáálásról az információ, és mindenki csak arra vár hová lehet elmenni innen.Ez a rendszer halála, mert hirtelen szabadul meg tőle mindenki, amikor jön egy lehetőség (Microsoft, stb.).

  1. A konkurenciának is nagy lehetőség hogy tanulmányozza a hibákat és ennél jobbat készítsen.

Egyébként is van lehetőség ennél a hirdetés kezelésnél sokkal jobbat csinálni más elvek alapján, de a dolgok tehetetlensége miatt és a gazdasági erő miatt nem könnyű az előrelépés.

Már van technikailag kidolgozott alkalmazásunk ami működik, csak ipari szintre kellene hozni, és elindítani a nagyobb területre való kiterjesztését. A fenti javaslatom („az internet ereje nem lebecsülendő”) csak arra vonatkozik, hogy viszonylag egyszerű módszerrel is lehetne eredményt elérni a helyzet javítása érdekében. Létrejönne a kényszer ami a változtatást elérné.Persze kérdés az is, minek segítsünk a Google-nak ha maga sem jön rá arra hogy valamit rosszul csinál.Ingyen ebéd nincs, – fizessen a tanácsért – de a saját érdekünk miatt ennek ellenére mégis lépni kellene.Teljesen mindegy hogy Google vagy más cég áll a másik oldalon, a tartalomszolgáltatók egy jól megfogható halmaz (kvázi kamarát kellene létrehozni) és a hirdetők is egy halmaz. A hirdetők kiszolgálása mint piac a tét. Nem is olyan kis dolog ez ha belegondolunk.

A jelenleg működő rendszerek csak a piac felszinén mozognak és tömeg módszerekkel próbálják a hirdetőnek az érdekeit kiszolgálni. Olyan ez mint az autópálya reklám, ha sokan autóznak el mellette néhány biztos van akit érdekel.

Ha hirdet valaki például láncfűrészt akkor egy óriás plakát kirakásával várhat 10000 autót mire egynek pont az kell amit hirdet. Ezzel ellentétben a láncfűrészt éppen (most) igénylők halmazát is el lehet érni, nagyobb hatékonysággal mint az óriásplakát.Ha az interneten ír valaki két mondatot a láncfűrészről, akkor már kitehetnek egy hirdetést aminek a hatékonysága (átkattintás) igen gyenge.

Nehéz a tengerészek élete…

2008. 04. 22. 10:14 · hunvista →

Először kicsit pontosítanék, ami kimaradt a vitaindító hozzászólásomból, de valószínűleg jól értelmeztétek, mert nem volt rákérdezés. Természetesen a számlám megmaradt és az egyéb domaineken csökkent a bevétel.

Egy biztos. Tudom, hogy kicsi piac vagyunk, egyenként pedig csepp a tengerben, tehát pusztán ezzel a ténnyel le lehet söpörni az asztalról az egész témát.

Tudom, hogy a magyar online hirdetési piac 90%-át el tudná vinni 10-12 portál, de a Google éppen azt mondta, hogy nekik mi is számítunk és a kisebb megjelenítőket is megbecsülik. Éppen ez hozta meg az Adsense sikerét és a bevételeik látványos növekedését. Viszont akkor jogosan várhatnánk, hogy megfelelő szinten törődjenek velünk. Mára már mi is elvárjuk a korrekt ügyfélszolgálatokat, mert egyre több helyen megkapjuk, sőt ahol nem onnan előbb vagy utóbb, de lekoccolunk. Tudom, hogy sok a csaló szélhámos és sok a kezdő ostoba kérdés amit lehetetlen megválaszolni, de lehetne a megjelenítőket osztályozni. Én 2005 májusában csatlakoztam és összesen talán háromszor váltottam velük emailt.

Értékelhették volna, hogy régi és probléma mentes ügyfél vagyok, aki csendesen termeli a pénzt. Ennek ismeretében feltételezhették volna, hogy nem szándékosan vétettem és elvártam volna, hogy ne egy olyan üzenetet kapjak, hogy valami nem jó és ha tudni akarod mi az, akkor olvasd el a szabályzatot. Mint írtam megértem, hogy nem tartanak minden kezdőnek egyéni Adsense tanfolyamot, de én elvártam volna némi konkretizálást. A nagy automatizálásban például elég lett volna egy screenshot oszt jónapot.

Tehát szerintem a megjelenítők osztályozása vagy minősítése után elvárható lenne egy „antropomorf” ügyfélszolgálat, hiszen egy profitorientált cégnek pontosan azzal kellene foglalkoznia amiből a profitja keletkezik. Ennek hiányában biztosra vehető, hogy egyre többen fogják keresni az alternatívákat. A marketing egyik alaptétele az ügyfelekkel való kapcsolattartás. Ami most egy vízcsepp az özönvízzé válhat egy hasonló kaliberű rendszer elindításával (utalva itt egy előző postra).

Érdekképviselet? Első ránézésre jó ötlet, de az energia java részét elvinné, hogy az egyes eseteket megvizsgáljuk vajon érdemes e a közösségnek képviselnie. Igazából csak kétszintű tagságot tudnék elképzelni. Egy alsó szint, ahol a kezdők lehetnének, mivel náluk nyilvánvalóan több probléma lesz. Itt elsősorban a segítségnyújtásra kellene koncentrálni és megtapasztalni, hogy valóban tisztességes e az adott tag. A második szinten lennének azok akik már tapasztalattal rendelkeznek és tartós jelenlétükkel bizonyították, hogy megbízható, tisztességes megjelenítők. Nagyszerű lenne, ha egy nem megfelelő eljárás után a közösség vállalná, hogy pl. 1 napra szolidarításból levesz minden Google hirdetést. Egy ilyen akcióval talán a csepp vízből lehetnénk evőkanálnyi, de a tagság száma és minősége elhozhatná nekünk a hírértéket és akkor már megmozdulhat valami. Viszont szerintem probléma, hogy egy ilyen közösség csak azokat érdekelné akiknek már volt valamilyen problémájuk. Mindenki más inkább jogosan meghúzná magát azzal, hogy ő nem tervez semmilyen problémát senkivel 🙂

Más oldalról közelítve.Ne értsetek félre én szívesen részt veszek valamilyen közösségi dologban, de nem látom világosan az értelmét. Ha pusztán csak a közvetítők és megjelenítők közötti vitafórum, akkor nem tudom van e értelme. Szintén egy előző postra utalva a „Biztos megérdemelték..” gyülekezete lennénk. Vagy milyen egyéb képviselet lehetne? Tárgyalni a közvetítőkkel (Google, Etarget, Ctnetwork, Webreklám stb.) hogy többet fizessenek? Csökkentsék a saját jutalékukat vagy kérjenek több pénzt a hirdetőktől? Vagy az ügynökségek utáni ügynökség lennénk? Nem gúnyolódni akarok, de tényleg nem kerek.

Mindenesetre figyelem a fejleményeket, írjatok, kerekedjék a történet és szükség esetén szívesen veszem a személyes megkeresést is.

Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál.

2008. 04. 22. 13:10 · Névtelen hozzászóló →

Minden kérdést ami felvetettél meg lehet válaszolni.Egy funkcionális elemzést kell csinálni, hogy milyen pontokon érdemes összesíteni az erőket.Nem akarok millió történelmi példát, de összefogás nélkül nem lehet erőt felmutatni.

Számtalan eszköz van a szelíd vagy kemény nyomásgyakorlásra, és ez nem felelsleges erőalkalmazást jelent hanem jó tárgyaló képességgel rendelkező stáb jogi, szakmai felkészültségel képviselni tud egy most felfutó szakmát, amit tartalomszolgáltatásnak nevezhetünk.

Tartalom nélkül nincs hirdetés.Jó tartalom nélkül nincs hatékony hirdetés.

Az információs társadalom már ma is sokkal erősebb mint amit bárki gondolhatná. Az igazi erő a tartalomszolgáltatók kezében van. Minden egyéb szereplő csak azért működik ilyen hatékonyan mert a tartalomszolgáltatók nem szervezettek.Hívhatjuk „Virtuális vállalatnak is” amit javasoltam fentebb, és mint minden vállalat ezt is vezetni kell de a közös érdek egyeztetésével (on-line egyeztetve). Ha hatékonynak bizonyul akkor mindenki bekerülni akar, ha nem, akkor megszünik, mint minden rossz vállalat.Kezdetnek azt tudom elképzelni hogy valaki felvállalja a szervezést, akár ez az oldal is, és minden tartalomszolgáltató mondjuk kvázi részvényessé válik. A részvények számát akár az url-ek is jelenthetik amelyeket felajánl az együttműködés alapjául.Pld nekem 50000 felett van az oldalszámom, ebből garantálom 20000 oldal együttműködését, amely oldalakon legalább két hirdetési helyet alárendelek a közösségnek. tehát ez mondjuk a játék kedvéért 40000 pozíciót jelentene a vezetés szempontjából, ha jól megy adolog akkor növelem a részvételt.Ha van mondjuk 100 hasonló partner, akkor 4 millió hirdetést vezényelhetsz aminek a napi megjelenés száma már elég tetemes lehet (kiszámolni is szép feladat). Ez havonta több milliárd (magyar)megjelenést is jelenthet hirdetésszámban.

Ezt szerinted figyelmen kívül hagyják a nagy játékosok? (az elmélkedésem csak egyszerű kisérlet minden komoly felmérést nélkülöz, de valós becslésnek gondolom).

Marketing szempontból ekkora felületen nagyon nagy erővel lehet megjeleníteni egy egy hirdetési tartalmat.Ami plusz lehetőség kampányokra.

A lényeg tehát az hogy foglalkozzon a hirdetővel továbbra is egy csomó nagyvállalat, nekik ez jól megy, a tartalmak mozgatása és a hirdetési felület összefogása viszont hatalmas lehetőség – amíg ezt is magához nem rántja valaki. Erre kellenek a garanciák, mert egyébként a szakszervezeteteket is megveheti bárki kilóra.

Amiről beszélek – logikailag – biztonsággal megállapítható hogy létre fog jönni, kérdés hogy kié lesz a hatalom, egy demokratikus közösségé, vagy a pénzügyi befektetőké. A szerződéseken már látszik hogy a kizárólagosságra való törekvés megjelenik.

A rendszer lehetne franchise alapú is, nem csak vállalatszerű. Kell tehát 11 alapító atya, és a dolog elkezdhet működni. (na ez nem szokott nálunk menni, mert szervezni azt nem szeretünk))))

megvalósíthatatlan

2008. 04. 22. 17:30 · Névtelen hozzászóló →

:). Hát, nagyon szép elvek ezek, és nagy ötlet, de gyakorlatban sajnos elég megvalósithatatlannak tűnik számomra. Elöször is, majd mit fog csinálni ez a tartalomszolgáltatók egyesülete? Hogy fog nyomást gyakorolni a Google-ra? Azt mondja, hogy 1 napig nem jelenítünk meg AdSense-hirdetéseket, ha nem lesznek jók? 🙂 Szerintem igy a Google vagy kiröhögi, vagy rosszabb esetben kizárja egész Magyarországot. Ha sokan lesznek benne, akkor lehetne komolyan venni (ha egyáltalán.. mert még ha minden magyar AS-megjelenítő is belép, az a Google éves bevételének hány százalékát jelenti?), de megnézném én, hogy Pistike belép ebbe az egyesületbe, és valóban ő se fog aznap hirdetéseket megjeleníteni, vagy másrészt, a nagy portáltulajdonos, aki havi többezer dolcsit keres, belép, es 1 napra leveszi a hirdetéseit. Meg aztán levenni, és visszatenni a hirdetéseket.. hát az se egy kis munka/bonyodalom..

És pl. ok, vegyük úgy, hogy van 1 milliárd napi hirdetésmegjelenítés, és igy szava van az egyesületnek, most szakadjunk el a hirdetés-levételtől, tehát így már tényleg lehetne javasolni dolgokat.. De a Google ezt hol látja? Elkülditek nekik szépen az egyesületbe belépett tagok azonositóit? Vagy egyenként mind az 1000 ember küldeni fog e-mailt a Google-nek, hogy igazolva is legyen, hogy ők valóban tagok?

Nem hiszem, hogy egy magyar egyesület meg tudná változtatni a Google hirdetésmegjelenítőkhöz való hozzáállását.. Ennek akkor lenne értelme, ha nemzetközi szinten menne, és pl. ha annyi ember belépne, nagy portálok is, hogy pl. azok a tagok a Google AdSense-bevételének olyan hányadát adják (pl. 10%, csak mondtam egy számot), amit már komolyan megérezne az éves mérlegük. És így tényleg egy jó kezdeményezésnek gondolom, ha lenne egy okos vezető, aki reális igényeket támaszt, nem azt, hogy holnaptól legyen 2x akkora a bevételem, hanem tényleg, ami jogos, hogy a Google igenis listázza ki, hogy mi a probléma az adott oldallal, és egyéb, építő jellegű javaslatok, amelyek mindkét fél számára jók. Ezt megszervezni, és mire összejön elég tag.. hát, szép munka.

megvalósíthatatlan

2008. 04. 22. 17:42 · Névtelen hozzászóló →

szerintem meg a nagy megjelenítő portáloknak meg be sem kell ide lépniük, mert amúgy is ki van nylv nekik 🙂 már bocs a kifejezésért…

Csavard fel a szőnyeget

2008. 05. 07. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

A tartalom szolgáltatói egyesület nem a Google miatt érdekes. A hirdetési piac egésze miatt.A hirdetések mozgatása technikai kérdés.A korrekt nyomásgyakorlásnak vannak hagyományai és a kiszolgáltatottságnak is. A javító szándékú javaslatokat teljesen normális hogy lesöpri egy nagy cég, ha neki az munkát jelent de nem érinti lényegesen a gazdasági érdekeit.Számtalan példa van arra hogy a gyártó és a kisker közé nagykereskedők lépnek be (már a gáz értékesítése is ilyen). Hatalmuk attól függ mekkora a fogyasztói létszámuk.Persze hogy ez munka, marketing stb.Csak egy kérdés: VAN ma Magyarországon, Európában, stb. olyan szervezet amelyik összfogja a tartalomszolgáltatókat?Ha nincs ilyen, akkor helye van.A technikánk meg van ahoz (működik, de ipari szintre is gyorsan felhozható) hogy rugalmasan működtethessük egy hasonlót.Ebben az esetben az említett „Pistikének” is sokkal jobbak az esélyei, mint most.Szivesen résztvennék egy ilyen munkában, de nem szeretnék főnök fővállalkozó stb lenni, mert van sok más dolgom is, de ha van létjogosultsága akkor érdemes belemenni.Az EU nagy piac, és a jó dolgokra mindenki vevő. A nagy cégekkel való együttműködés tárgyalási kérdés, most a minta alapján ez nem olyan egyszerű dolog (megértve őket is). Nekik is egyszerűbb egy tárgyalással elintézni ezer cég dolgait mint mindenkivel vacakolni.

MIndeesetre ha valakinek most nehéz cserélgetni a dolgait akkor igen rossz helyzetben van ha kidobják, mert akkor is nehéz lesz pld 50000 oldalon átírni a Google kódot Etargetre. Nem irígylem. Nekem pár óra ))))

Re: Csavard fel a szőnyeget

2008. 05. 07. 04:00 · Névtelen hozzászóló →

Nem ismerem a konkrét tevékenységét, de van ilyen: Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete: www.mte.hu.

Re: Csavard fel a szőnyeget

2008. 05. 07. 12:52 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem ebben az esetben a Magyarorszagi Alternativ Tartalomszolgaltatok Egyesuletet kellene keresni vagy megalapitani 🙂

RE: Csavard fel a szőnyeget

2008. 05. 07. 12:54 · Névtelen hozzászóló →

Egyebkent az, aki par perc alatt nem tudja kicserelni a hirdeteseit az osszes weblapjan, az szerintem komoly technologiai elmaradottsaggal kuzd, szoval a gyors hirdetesvaltas maximum az elmaradott tartalomszolgaltatoknak problemas.

Zároltak

2008. 07. 21. 15:30 · Névtelen hozzászóló →

Elovastam a hozzászólásaitokat, és teljes mértékben áll az, hogy 1. gyenge lábakon áll az AdSense rendszere2. személytelen, sablon gépi válaszokat kapunk

  1. Mire alapozom? Egy évig használtam a hirdetéseiket. Nem igazán jöttek bevételek, teljesen korrektül jártam el, saját IP-ről nem kattintottam, nem kértem ismerőseimet, 3 hirdetési egységnél többet nem tartalmazott egy oldal stb.Aztán egyszer kipattant a szikra! Csináltam egy nagy közönség számára érdekes oldalt, feltöltöttem xml-ben a honlaptérképet, egy hét alatt a Google keresőben első helyre kerültem… Minden szép és jó volt, mindaddig, amig nem kaptam meg az értesítést a zárolásról. Persze semmi indoklás! 2. Kitöltöttem a fellebezést – amit csak sejtek, hogy egyből kukáznak. Lehetséges-e az, hogy a hirtelen növekedésemet látva egy hasonló érdekeltségű oldal üzemeltetője szándékosan túlkattintott volna? Én biztos vagyok benne, hogy ilyesmi előfordulhat!! A rendszerük pedig nem ér semmit, mert a becsületes embereket kitiltja, míg a csalóknak többszörösen fizet!

Személy szerint hatalmasat csalódtam a Google rendszerében. Szánalmasan gyenge alapokon áll. Rosszabb a hatásfoka mint egy demokráciának.

De a legrosszabb az egészben, hogy megvádolnak, bűnözőnek állítanak be, holott a saját hiányosságuk áldozata vagy. Le sem moshatod magadról a mocskot, mert nem kapsz második esélyt.

Zároltak

2008. 07. 22. 01:55 · Névtelen hozzászóló →

Ne mérgelődj, felesleges. Regeld magad újra más néven. (Név, lakcím legyen más.)

Zároltak

2008. 07. 22. 19:23 · Névtelen hozzászóló →

Felesleges. Nem gondolom, hogy ennyire sík eszűek lennének.Ott a fix admin IP a logban, ott a teljes site térkép Webmestereszközök alatt regisztráltan.Ha egy új IP tartományba is költöztetném a komplett tartalmat, a rendszerük biztosan hamar talál nagy fokú egyezőséget a tárolt előző változattal.Szerintem csak idő kérdése és zárolnak újra. Épp ez bosszant, hogy nincs tovább közös út.

Nekem 8

2008. 07. 23. 02:11 · Névtelen hozzászóló →

Ha nem a domain tartalmával van a gond (ezt neked kell tudnod), akkor nyugodtan regelj újra. Én édesanyám nevén regeltem újra, azóta eltelt 1,5 év és semmi gond nincsen. De a döntés a tiéd.

2008. 07. 23. 03:41 · Névtelen hozzászóló →

Elképzelhetetlen, hogy valaki megveszi, és a guglinak is tetsző módon -más székhellyel- működteti az oldalt? Ha nem (márpedig nem), akkor miért elképzelhetetlen, hogy pusztán a cím és a név megváltoztatásával működtetheted tovább? Ha pedig nem működtetheted, akkor érdekes a gugli üzleti modellje, mert idővel előbb-utóbb (ha más nem a kaszás miatt) minden oldalnak más lesz a tulajdonosa, és ha tegyük fel a gugli a legjobb hirdetési megoldás, akkor minek megvenni, megtartani, ha nem lehet vele keresni? Na jó én még azért a bankszámlát hozzácsapnám a változókhoz!

2008. 07. 23. 04:22 · Névtelen hozzászóló →

„Épp ez bosszant, hogy nincs tovább közös út.”

ez mér bosszant ha annyira suttyók?

sitty-sutty

2008. 07. 23. 04:25 · Névtelen hozzászóló →

Nem ez a megszokott hangnem itt, ha még nem vetted volna észre. Vagy értelmeset szólj a témához, vagy csak olvasd csendben.

sorry

2008. 07. 23. 04:27 · Névtelen hozzászóló →

Ezer bocsánat, elsőre úgy olvastam, hogy mi vagyunk a suttyók… ha a gugli az, az nem baj. 🙂 Oldalgazda, légyszíves nyomj DEL-t. Mégegyszer bocsánat.

Nekem 8

2008. 07. 23. 11:34 · Névtelen hozzászóló →

Rendben. Meggyőztetek :)Most már eléggé lehiggadtam. Persze a sokk bennem marad, hogy hasonló a jövőben is előfordulhat…Ezentúl minden nap átbogarászom az IP-ket 😀

Jó fejek vagytok! 🙂

Engem is kilőttek, de nem adom fel!

2009. 01. 14. 21:06 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Engem is kilőttek úgy ahogy benneteket, 🙁 sajnálatos a dolog mert én sem követtem el semmit, de hát na… Próbálkozni kell!

Am így el-el gondolkodok hogy ennek a honlapnak vagy mittom én mi ez, 😀 az üzemeltetője, a Józsi 😀 nem panaszkodik, pedig neki is ott vírít az adsense! :D:D Ő nem panaszkodik, bizti jól meg neki ez.. :D:DEz van, ezt kell szeretni, végül is magyarországon élünk… 🙁

KTomika!

Engem is kilőttek, de nem adom fel!

2009. 01. 15. 03:37 · OldalGazda →

Igen, nem panaszkodom, még akkor sem, ha egyébként lenne okom rá, mert panaszkodással nem lesz több pénzem. Konstruktív hozzáállással talán 🙂

re:Engem is kilőttek, de nem adom fel!

2009. 01. 15. 04:35 · Névtelen hozzászóló →

Általában arról van szó, hogy nem tudsz róla, hogy olyat tettél, amit nem kedvel a Google.Tehát nem arról, hogy nem tettél olyat.Ez (és még pár ezer magyar lap amit nem dobtak ki) hogy jön a te dolgodhoz nem értem.”ezt kell szeretni, végül is magyarországon élünk” ez meg végképp értelmezhetetlen.

Magyarországot a hétköznapi tapasztalatam szerint, egész nyugodtam átnevezhetnénk Jajországra.

Adsense ezért kizárhat?

2011. 06. 25. 13:13 · Névtelen hozzászóló →

Még nem zártak ki de nem is akarom,ezért teszem fel a kérdést.Ha nem arról az IP címről és gépről amelyikről regeltem hanem pl.mindig más netkávézókban,vagy mindig más ismerősnél kattingatok 1×1 ezért kizárhatnak?Pl.ma az egyik ismerősömnél következő nap egy netkávézóban,következő nap egy másik helyen utána 1-2 nap kattintási szünet.Ezért kizárhatnak?Válaszokat köszöznöm

Adsense ezért kizárhat?

2011. 06. 25. 13:13 · Névtelen hozzászóló →

Még nem zártak ki de nem is akarom,ezért teszem fel a kérdést.Ha nem arról az IP címről és gépről amelyikről regeltem hanem pl.mindig más netkávézókban,vagy mindig más ismerősnél kattingatok 1×1 ezért kizárhatnak?Pl.ma az egyik ismerősömnél következő nap egy netkávézóban,következő nap egy másik helyen utána 1-2 nap kattintási szünet.Ezért kizárhatnak?Válaszokat köszöznöm

Adsense ezért kizárhat?

2011. 06. 25. 13:13 · Névtelen hozzászóló →

Még nem zártak ki de nem is akarom,ezért teszem fel a kérdést.Ha nem arról az IP címről és gépről amelyikről regeltem hanem pl.mindig más netkávézókban,vagy mindig más ismerősnél kattingatok 1×1 ezért kizárhatnak?Pl.ma az egyik ismerősömnél következő nap egy netkávézóban,következő nap egy másik helyen utána 1-2 nap kattintási szünet.Ezért kizárhatnak?Válaszokat köszöznöm

Adsense ezért kizárhat?

2011. 06. 25. 14:43 · Névtelen hozzászóló →

Persze, hogy kizárhat. Remélem, hogy ki is fog! Nem tanítottak meg gyerekkorodban, hogy lopni nem illik?