Te mennyit keresel?

október 1, 2005

Tapasztalatcsere az AdSense működéséről

Ezen az oldalon névtelenül megoszthatod tapasztalatod másokkal arról, hogy mekkora bevételed származik az AdSense programból, hány látogatód van naponta, mennyire vagy továbbá elégedett a megjelenített hirdetésekkel, stb. Egyszerűen csak szólj hozzá az oldal alján található űrlap segítségével! Ha követni akarod a fejleményeket, akkor pedig iratkozz fel a lapra!

Kereseted mértékét nyilvánosságra hozhatod!

Régebben valóban nem lehetett közölni, hogy mekkora bevételt hozott a programban való részvétel, azonban ez a szabály már megváltozott.

Arra kérlek, hogy a „Google AdSenseTM Online – általános felhasználói feltételek” 7. pontjában leírtaknak megfelelően járj el hozzászólásod során: „Azokat a pontos bruttó összegeket azonban nyilvánosságra hozhatja, melyeket a Google a Program értelmében juttat Önnek.” A neked juttatott összegen kívül csak olyan adatokat közölj, mely oldalad látogatottsági statisztikáinak kimutatásait tükrözik, ugyanis olyan adatokat nyilvánosságra hozhatsz, „melyekhez bizonyíthatóan a Google Bizalmas Információkhoz való hozzáférés nélkül, függetlenül jutottak el”.

Az idézetek a „Google AdSenseTM Online – általános felhasználói feltételek” november 6-án érvényes változatából valóak. Az program feltételeinek esetleges változásait (márcsak saját érdekeből is) figyelemmel fogom kísérni.

A fentieknek megfelelően a kereseteden kívül csak olyan adatokat közölj, melyek oldalad látogatottsági statisztikáiból is kiderülhetnek! (Minden egyebet törölni fogok 🙁 lásd: ***** )

Mennyi bevételhez jutnak mások?

Admoolah.com

http://www.admoolah.com/index.php

Ez egy adatbázis, ahol egyrészt különböző kiegészítő információk mellett be lehet írni a keresetek mértékét, másrészt e plusz információk szerint (nyelv, téma, látogatottság, PageRank érték, stb) lekérdezhető, hogy mennyit fizet az Ad Sense a hirdetésekért.

Problogger

http://www.problogger.net/archives/2005/12/19/adsense-earnings-for-november-poll-results/

Ez egy szavazás, ahol a látogatók megjelölhetik, hogy mennyi pénzt keresnek a program segítségével. A hozzászólásokba beleolvasva további érdekes információkhoz lehet jutni.

Régebbi hozzászólások

A tavalyi és a tavalyelőtti tapasztalatok külön bejegyzésben kaptak helyet: Te mennyit kerestél? (2005.-2006.)

A „Te mennyit keresel?” című bejegyzést 2005. 10. 01. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2013. 02. 03., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Külföldi szakik

2007. 01. 10. 18:53 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra nagy örömömre, eddig csak külföldi oldalakon olvasgattam az AdSense-es tapasztalatokról. Hallott már vki Joel Comm-ról ? Megszállotja az AdSense témának 🙂 Abból (is) él 🙂 Állandóan tolja a reklámleveleket az AdSense témákról és az ahhoz kapcsolódó termékeiről, amikből szerintem jóval többet keres mint magával az AdSense-zel :)Bevételekről: én kb. 2 hónapja foglalkozom az egész AdSense-zel, napi 6.000-10.000 letöltésem van, sajna nem valami jól fizető hírdetésekkel, így most 2 hónap után tartok 140 dolcsi körül, ja és persze várom a csekket 122-ről, mert annyival vagyok lezárva decemberre :)Egyszer engem is megdorgáltak az AdSense csapattól, mert a kezdetekben mint kíváncsi hülyegyerek kattintgattam a saját oldalamon lévő hírdetésekre, hogy lássam hogyan pörög a számláló 🙂 Aztán beszóltak, én válaszoltam egy udvarias hangvételű levélben, hogy szánom-bánom bűneimet, én csak kíváncsiságból, és hogy soha többet, becsszó! 🙂 Azóta békénhagytak, remélem nem fognak zargatni ezután sem…

hajszál

2007. 03. 01. 08:27 · Névtelen hozzászóló →

Hajszál híja volt… a februárt 100,59 dolcsival zártam. Féltem, hogy átcsúszok 1 hónappal. Meglesz az első csekkem, nagyon várom már! 🙂

hírdetések színei

2007. 03. 12. 07:51 · Névtelen hozzászóló →

nem sok tapasztalatom van a google adsense-el, van 5 alacsony látogatottságú oldalam, 2 napi 30, 2 napi 50, 1 napi 100-200 egyedi látogatottságú oldalam, és így szerzek napi 0.6 dollárt/nap a google adsense-el.Szerintetek ez a napilátogatottság/bevétel arány normálisnak megfelelőnek számít?

Másik kérdésem hogy milyen hírdetésekre kattintanak a legtöbben? arra amely beleolvad a szövegkörnyezetbe, vagy amely élénk és figyelemfelkeltő?

hírdetések színei

2007. 03. 12. 07:59 · Longhand →

napi 300-400-as forgalomra A 0.6 usd kevés.Én szerintem jobb ami „beleolvad” általában ilyeneket teszek, de olyan szin is ó ami harmonizál az oldallal éskiemelt, kontrasztosabb kicsit a többi tartalomhoz képest. Kísérletezgess ezzel 🙂 http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html

színek

2007. 03. 12. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem is kevés. Az a baj, hogy sok kislátogatottságú lapod van, sokkal szerencsésebb lenne egy, amire a napi 300 látogatót kapnád. Ha hasonló a téma, én összevonnám a helyedben. Az én 1 szem lapomon fele annyi a látogató, mint nálad összesen, de a másfél-két dolcsi meg szokott lenni.

Megeri nekem?

2007. 03. 13. 10:31 · Névtelen hozzászóló →

Szamomra megeri igen, mert tulajdonkeppen hobi oldalam termel egy kis penzt. De en is ugy erzem, hogy itt iszonyatosan keveset ad a Google azoknak akik megjelenitik a hirdeteseit. Mi az arany amit a google mond, tudja valaki? Ugye a weblaptulajdonos nem kap 50%-ot. De a 40% korrekt lenne de jelenleg szerintem en sokkal kevesebbet kapok.A mai napomat nezve ***** erteket kapok akkor ha valaki az egerevel olyat csinal, ami penzt hoz nekem.De ez az utobbi napok kiemelkedoen jo fizetese, sajnos mostanaban es lehet, hogy estere ez is lemegy a 60%-ara.Na mindegy … azert jo ez a kis penz is, csak sajnalom, hogy nem tudom mennyivel kapok kevesebbet, mint amennyit kaphatnek … vagy mi.

Re: Megeri nekem?

2007. 03. 13. 10:36 · Névtelen hozzászóló →

Addig ameddig lehet 2 azaz ketto forintert is ($0.01) hirdetni az Adwordson a tartalmi oldalakon, es keves a hirdeto igy a verseny is, addig ez lesz.

Psimagan

Re: Megeri nekem?

2007. 03. 13. 10:49 · Névtelen hozzászóló →

Nekem nincs panaszom a Google-re, nem tudom mennyi az arány, de most már felfejlődtem odáig, hogy napi $150-$250 szokott bejönni, kicsit nagy a szórás, de általában a kettő között mozog.

Magyar nyelvű oldalak, de abból jó sok… 158 jelenleg. De most készülök 3 angol nyelvűt csinálni, szerintem angol nyelvű oldalakon többet ér egy klikk…

2007. 03. 13. 11:22 · Névtelen hozzászóló →

Khm. Lehet rosszul sejtem, de azért megkérdőjelezném annak a 158 oldalnak a létjogosultságát… Azt persze ne vegyük figyelembe, hogy az a cél, hogy a gazdája gazdag legyen 😉

2007. 03. 13. 11:30 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nagyon is van létjogosultságuk, hiszen elég jó bevételt hoznak 🙂 Ez már csak elég indok, nem ? 🙂

angol vs magyar

2007. 03. 14. 05:21 · Longhand →

„Magyar, de abból jó sok… 158 jelenleg.”

oh, ilyen jól bejönnek a tartalom generátoros scriptek 😉

Longhand

Összehasonlítás az adverticum-al

2007. 04. 15. 07:47 · Névtelen hozzászóló →

2004 óta stabilan működő techno zenei oldalunk van, melyen az elmúlt évben egy magyar hírdetési rendszert helyeztük el (nem írnám a nevét). A jó bevétel érdekében minden lehetséges helyen ment egy-két banner, ill popup is volt – amit nagyon utálok. Az eredmény nagyon siralmas volt: az első negyedéves elszámolásnál kb 10kg kenyér ára jött volna be, melyet ráadásul csak számla ellenében adtak volna szerződés írás, céges papírok ellenében. Ez mondhatni egy havi tárhelypénz felét fedezte 3 havonta… 🙁

Csaknem 1 hete próbálkozok az AdSense-el, és az itteni oldalakat végigolvasva próbélok lassan, de okosan elhelyezni minden oldalunkon megfelelő hirdetéseket. Az első néhány nap eredménye alapján kijelenthetem, hogy a régi rendszerhez képest legalább háromszoros lesz a bevétel.

És még csak 2 Adsense kontextus van kint, még 1 kontext, linkes, és kereső és 2 hivatkozó is megy majd ki.

Adatok: napi oldalletöltés (nem adsense szerinti) 2000-3000, egyéni 150-200, és ehhez a mostani 2 hirdetéssel 0,5-1 dolcsi közötti bevétel. Tetszik a rendszer, de nem akarok elszállni. A cél az lesz, hogy a havi tárhélypénz bejöjjön, tehát 1 doll/nap átlagot elérjük, amit nagyonis reálisnak érzek… 😀

Epox

Ohh és a targetálás

2007. 04. 15. 07:57 · Névtelen hozzászóló →

Még annyit tennék hozzá, hogy 4-5 nap alatt kellemesen változott a megjelenő linkek típusa: az mp3-as, csengőhangos már csak az oldal alján van, helyette Dance/Trance CD-s kerülzt előre. Azt viszont nem tudom, miért jelenik meg néha minden helyen angol szövegű hirdetés. 🙁

Ohh és a targetálás

2007. 04. 15. 08:01 · Longhand →

Napi 2000-3000 oldalmegjelenítéssel inkább olyan napi minimum 10 usd is lehet reális cél

Ohh és a targetálás

2007. 04. 15. 08:16 · Longhand →

lehet hogy kevés a témában a magyar hirdető, de idővel majd biztos javul a helyzet.

Összehasonlítás az adverticum-al

2007. 04. 15. 09:09 · Névtelen hozzászóló →

Jobban mondva nem írnád a nevéd a tárgymezőbe, csak a címbe. „Összehasonlítás az adverticum-al” :))))))

Összehasonlítás az…

2007. 04. 24. 16:44 · Névtelen hozzászóló →

Igazad van, csak mire láttam, már elküldtem…

Azóta különben majd’ minden helyen elhelyeztema hírdetéseket (bár még a kis linkdoboz nincs kint sehol) és így az eddigi átlag fél pénz felett van, de jelentősen konvergál az egy pénz felé. Amúgy igen: nagyon nincs a témához illő hírdetés, de mindenképp kell bővítenünk, úgyhogy előrelépónk, és ha a Google is terjed majd tán mégjobb lesz a dolog. Mindenesetre továbbra sem tartom célnak a megélést ebből, csak legyen mit visszaforgatni az oldalba.

Fejlődési tendencia

2007. 05. 04. 15:50 · Epox →

Amit változtattam az elmúlt héten:- minden jelentős látogatottságú részen kihasználtam a maximális AdSense lehetőségeket- betettem a linkboxot mindig látható jobb oldali helyre- elhelyeztem a keresést

Ennek hatására egy dolcsi feletti az átlag, de a keresés pl semmit sem hoz… Kíváncsi lennék arra a 10 dolcsi elérésére! Jah, és megjelent egy ingatlanos hírdetés, ami tán már jobb pénzt hoz majd…

10 dolcsi

2007. 05. 05. 02:31 · ManiAc →

Azért nem mindegy, hogy azt a 2-3000 oldalletöltést hány egyedi látogató generálja, ettől függően az sokmindent jelenthet.

Bevétel

2007. 05. 12. 10:33 · demox →

Nekem napi 200 látogatásom van és a bevétel 0,3 – 0,6 $ között mozog, eléggé el vagyok keseredve.

Nem tudom mit csinálok rosszul. Reménykedem, hogy idővel beindul egy kicsit jobban.

http://www.marketivaforex.extra.hu/

Bevétel

2007. 05. 12. 10:35 · demox →

Nekem napi 200 látogatásom van és a bevétel 0,3 – 0,6 $ között mozog, eléggé el vagyok keseredve.

Nem tudom mit csinálok rosszul. Reménykedem, hogy idővel beindul egy kicsit jobban.

http://www.marketivaforex.extra.hu/

Forex

2007. 05. 12. 11:57 · Gabber →

Szóval jó dolog ez a forex? Láttam már sok oktató culát hozzá.

Weblappal kapcsolatban. Legfontosabb, hogy pont rosszul optimalizáltad a reklámtömböt. A legláthatóbb helyre kell tenni, te éppen elrejtetted, mivel kell egy page down gombot nyomnmi mire látszik. Másik, hogy azt írja felül. NO TITLE. Ne viccelj, gyorsan állíts be valami weblap címet. Harmadik hiba, ingyenes tárhely, bár talán ez itt nem olyan nagy gomd, mert úgy látom extra nem csinál felső frame-et. Egyéb design hibák is vannak, alul pl sok üres doboz, de mind1.

Kérdés még, hogy hány kattintással éred el azt a fél dollárt naponta. Másrészt biztos e, hogy 200 egyedi látogatód van, és nem oldalletöltésed.

Végezetül pedig ez egy magyar lap, tehát össze sem lehet hasonlítani a külföldi oldalak bevételeivel.

AVN Ads

2007. 05. 13. 13:25 · RR →

ez én weboldalam látogatosága napi: 350-450 egyedi látógató, oldalak látogatoság látogatónként: 6.3-7.7 közöt mozogaz oldalon [AVN Ads] van ha kibérelik a hirdetési felületeket akkor akár napi 5$ a bevétel, ha nem bérelik ki akkor álalában 0.2$

2007. 05. 14. 03:02 · karaiistvan →

Sokat olvastam és tanultam tőletek ,de arra lennék kiváncsi , hogy az alábbi oldalamon van e még vmi olyan dolog ami javításra szorulna vagy ötletetek arra, hogy növelhetném e még jobban a bevételeim nagyságát, mert így kb. 1-2 dollár között mozog. -a cím :www.agrarapro.hu

re agrarapro

2007. 05. 14. 03:29 · JazzBery →

Talán csak annyit, hogy mivel ajánlottad oldalad a keresőnkbe, a robot.txt tiltásai miatt robotunk csak az nyitó oldalad tudta indexelni. (jazz wyw.hu)

re agrarapro

2007. 05. 14. 11:09 · psimagan →

En baloldalra tennem a hosszu reklamot, es kozepen meg a cikk fole.

re agrarapro

2007. 05. 14. 11:12 · psimagan →

ja es raknek egy linkegyeseget is balra.

10 dolcsi

2007. 05. 21. 17:08 · Epox →

Az egyedi látogatók száma kb átlagosan 250 (GAnalytics). Az oldal címe, ha ránéznél esetleg technowar.hu. Mehjegyezném, hogy próbálkozok többfajta optimalizálással – ezért néhány helyen még káosz van. Szóval minden építő kritikát nagyon nagy köszönettel jutalmaznék!

visszaeses

2007. 06. 20. 08:05 · Névtelen hozzászóló →

juliusban hasonlo ctr es oldalmegjenelenes mellett kb felere visszaesett ecpmem mas nem tapasztalt ilyet?

visszaeses

2007. 06. 20. 08:09 · Névtelen hozzászóló →

persze juniusra gondoltam, remelem nem felezodik meg juliusban is 😉

visszaesés

2007. 07. 02. 07:04 · Névtelen hozzászóló →

Nem néztem így külön az ecpm-et, de azt látom hetek óta, hogy nő a kattintások száma, de a bevételek esnek… Ezt az utóbbi 2-3 hétben éreztem jelentősen.

Remélem csak a nyári pangás gyűrűzött ide is, és augusztus végén, szeptemberben újra beindul.

rekord

2007. 07. 05. 08:47 · Zsolti →

Végleg megdőlt a saját rekordom, 0,01 aranypénzt kaptam 1 db bal egérgomb lenyomás után. Ennél már csak a 0 a kevesebb. Remélem elég virágnyelven fogalmaztam, ha mégsem, nyugodtan töröld Oldalgazda!Egyébként próbálom figyelni az ingadozásokat. Úgy látom, hogy a fentit kivéve kicsit jobban kapok mostanában egy katt után, mint pl április-május hónapokban. A hétvégék is jobbak egy átlag hétköznapnál az egy kattra eső usd tekintetében.

Arany

2007. 07. 05. 09:09 · Névtelen hozzászóló →

Minden esetre a hozzászólásodban szereplő „aranypénz” szó hatására megjelent a Generali Biztosító Adsense reklámja felül:) Ráadásul el van gépelve, mert Aranyszárny helyett Aranyszány Biztosítás a reklám címe:)Elég érdekes, hogy egyetlen ilyen elvétve szereplő szó ennyit számít, főleg ha azt nézzük, hogy ez az oldal több100 szavas, szóval minimális a kulcsszósűrűség erre a szóra..

Arany

2007. 07. 05. 09:23 · Zsolti →

Nem semmi. 🙂 Igaz én nem látom, mert belépettként nem kapok reklámokat az arcomba. Ritka az ilyen oldal. 🙂

Mi a hiba?

2007. 07. 06. 05:30 · Névtelen hozzászóló →

Napi kb 100 látogatóval napi átlagban ***** keresek. Reális ez? Vagy mi a hiba az oldalon? www.manu5.hu. Hálás lennék minden javaslatért.

manu5

2007. 07. 06. 05:59 · Névtelen hozzászóló →

Hello!Hát az tényleg nem sok… szerintem túl „csicsás” az oldalad, egyszerűen elveszik a google hirdetés benne,túl sok tényező vonja el a látogató figyelmét, túl sok a kattintási lehetőség.Úgy kell megépíteni az oldalt, hogy mintegy „csatornában” terelje a látogatót a kattintás felé 🙂

2007. 07. 26. 03:34 · Névtelen hozzászóló →

Hál istennek beindult az oldalam /www.agrarapro.hu/, de próbálkozom különféle reklámokkal , amelyek mérik is a rájuk kattintási értékeket. Ezek nem is olyan rosszak 200 látogatóból 4-5 kattintás mindegyiken, tehát min. 12 kattintás naponta , viszont pénzt eddig nem hozott így vszínű maradok továbbra is az adsensenél.Mondjuk az is biztos, hogy ugyan annyit keresek ,így mint 100 látogatónál…Elveszik a reklámok a helyet, de egy sikeres üzletből jobban fizetne , mint 100 dolcsi.

hirdetési árak agroapro

2007. 07. 26. 03:58 · Névtelen hozzászóló →

Nem drágák kicsit a bannerhelyek az oldaladon? 10.000-es látogatószámú oldalakon szokott ennyi lenni, nem pedig egy napi 200-ason. Nem bántásnak szánom, csak fura.

2007. 07. 26. 08:05 · Névtelen hozzászóló →

Körülnéztem más oldalakon is,de szerintem kicsit lehet, hogy túlzóak,de az a kis 160×30-as banner 17 hónapig bérelték ki havi 3ért.Ő is lát benne fantáziát ,ezért tolom felfelé.Amúgy az adsense sokkal többet hoz így afölé kell, hogy lépjek.Végre ilyenek kell gondolkodnom, nem azon, hogy kattintott valaki ma, vagy fog-e…Az oldal még 4 hónapos , sztem decemberre meglesz a napi ezer látogatóm.

valóban

2007. 07. 26. 08:09 · Névtelen hozzászóló →

Azt valóban érdemes kiszámolni, hogy az adott helyen, az adsense mennyit hoz egy hónapban. Mindenképp afölé kell helyezni árban egy bannert. Mert ugyebár a pénz az mindenkinek pénz.

:)))

2007. 07. 27. 04:50 · Névtelen hozzászóló →

A (iker)párja:ingyen_mp3_zene_letoltes.blogter.hu/

de már mindkettőt BAN-olták a Google keresőből.

Spam

2007. 07. 27. 12:00 · Névtelen hozzászóló →

Na ez sem szól semmiről!ingyen-mp3.blog.comVigyázat spam!

Török és cseh hirdetések

2007. 08. 06. 07:44 · akosmagus →

Sziasztok!

Lassan fél éve használom az Adsense programot egy kb. 2000 egyedi látogatót számláló kutyás portáloldalon. 5 napja azonban a bevétel harmadára esett. Az oldalon flőleg török és cseh nyelvű hirdetések kezdtek megjelenni. Magyar hirdetés egy aloldalon sincs. A kontextusos hirdetéseim jobb alsó sarkán ciril betűvel jelenik meg hogy (reklama ot google). As Adsense preview eszköz is ugyanezeket az eredményeket adja.

Tudtomal minden a Google által megadott szabályt betartok.

Megköszönném, ha segítenétek.

Üdv

Ákos

mérgelődés

2007. 08. 10. 02:22 · Névtelen hozzászóló →

Komolyan mondom, mintha érezné a google, hogy kifizetési limit felé közeledek. Napról napra kevesebb lóvét kapok ugyanolyan kattintásszám mellett. De már pofátlanul keveset. Forintban nézve is 1 számjegyű lenne az egy kattintás után kapott összeg. :(((((A hirdetők ráadásul tök ugyanazok hetek óta.

2007. 08. 10. 18:36 · Gabber →

Ezek után érdemes lenne ha levennéd 1-2 napra a hirdetéseket, majd új csatornákat hoznál létre és az ezeket a csatornákat tartalmazó hirdetéseket illesztenéd be újra a weblapodra. Ez a dolog bozonyos esetekben újra vosszahozza számodra a korábbi kattintási értékeket.

Szóval röviden, kitrölöd a weblapból a reklám kódokat, 2 nap múlva generálsz új kódokat új csatornákkal, és ezeket az új kódokat ismét beilleszted a weblapra.

mérgelődés

2007. 08. 13. 04:01 · akosmagus →

Köszönöm a tippet! Megpróbálom.

Egy érdekes dologra lettem figyelmes. A lapomat a Google keresője a „kutya” szóra 3., 4. helyen hozza. Eddig a 20. 30. lehetett. A lista elejére ugrás és az értéktelen Adsense hirdetések megjelenése egy időre esik. A lapon nem nagyon változtattam és az offsite SEO is elhanyagolható volt. Nem lehet, hogy a Google már képes kezelni a kulcsszavak ragozott formáit? A kutya és a kutyák szavak eddig különálló kifejezésnek számítottak. Most már úgy látom nem így van. Ebben az esetben viszont lehet hogy már az Adsense számára sok a kulcsszó és SPAM-nek veszi.

Vagy lehet hogy pihennem kéne egy kicsit és kimenni a szabadba! 🙂

Ákos

Kérdés!

2007. 08. 30. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Most vettem egy domaint. Azért vettem meg, mert , ha rákeresek erre a kulcsszóra, akkor 12500000 találatot dob ki.Mivel .hu .com .stb címeket /egyre rákérdeztem és 1 misiért adták volna /lefoglalták, így .be címmel vettem. A fent említett címekkel nem működik honlap. Szerintetek van e esélyem az első 10-be bekerülni hamarosan és befolyásolja e a hirdetéseket ,hogy .be-s címem van.A kulcsszó maga a domain név.

Kérdés!

2007. 08. 30. 09:42 · Névtelen hozzászóló →

Peeersze! Van esélyed! Sőt! Valószínűleg nem kell tenned semmit és az első 3-ban leszel! 😀 Komolyra fordítva: megfelelő ember kezében a bzhbcxr5t4gtd.hu domain is az első 10-be kerülhet bizonyos kulcsszavakra, nem megfelelő kezében pedig a hihetetlen gyakran használt kulcsszóval sem lesz nagy eredmény. Szóval a kérdést neked kell megválaszolnod saját magadnak! Teszel e érte annyit, hogy oda kerüljön, vagy sem.

Rajtad áll Pajtikám

2007. 08. 30. 09:51 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem sikerül, mert négy hónapos odlalt feltornáztam 6000 egyedi látogatóra :DCsak az a lényeg, hogy magyar hirdetések legyenek rajta!

De kíváncsi vagyok

2007. 08. 30. 14:34 · Névtelen hozzászóló →

Áruld el az oldal címét. Kíváncsi vagyok, hadd tanuljunk. Kösz.

Ez az:

2007. 08. 30. 15:19 · Névtelen hozzászóló →

www.agrarapro.hu

Ez az:

2007. 08. 30. 15:20 · Névtelen hozzászóló →

ja, nem 4 hónap, hanem 5! sorry

re: ez az

2007. 08. 30. 16:54 · Névtelen hozzászóló →

Ezt az oldalt 6000-en nézik meg? Minek?Azonkívül: tele comment-el, nem külső fájlba rakott javascriptel…

Ja hogy havonta 6000… most látom.

2007. 08. 30. 17:00 · Névtelen hozzászóló →

A hírdetést meg ki kellene javítani a bg_header.jpg-ben. 😉

2007. 08. 31. 00:16 · Névtelen hozzászóló →

Jól van na! Vannak hibák, de időm kevés.Majd kijavítom.Nem vagyok a gép előtt 14 órát! Az a lényeg, hogy az adsenseből hoztam össze az egészet és hozza a net előfizetést , tárhely és még 2 domain havi árát. Prutty. Nem vagyok fő programozó. Olvasgattam , próbálkoztam , 1 évbe került /www.extra.hu/ oldalról kezdtem, semmi befektetéssel.Köszi!

re: ez az

2007. 08. 31. 03:28 · Névtelen hozzászóló →

Akkor csak így tovább! Haladj úgy, hogy jövőre azt is leírhasd, hogy az agraraproval kezdtem.

agrárapró

2007. 08. 31. 13:07 · Névtelen hozzászóló →

Annyit lehetne javítani az oldalon, hogy a hirdetés feladás menüpont mellett legyen egy hirdetések olvasása is, mert én egyből nem jöttem rá, hogy a hirdetéseket a hirdetés feladásnál kell keresni..

2007. 08. 31. 14:01 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a tanácsot! Lehet , hogy ki kellene emelni valamilyen színnel, csak az abaj , hogy nemtom hogy kell!

egész jó

2007. 08. 31. 15:27 · Névtelen hozzászóló →

2006. október xx. – 2007. augusztus xx.6 xxx xxx 79 xxx 1,1x% US$ 0,9x US$ 6 2xx,xx ~1.178.000 huf

mikor elkezdtem 1-1,5 dollár volt a napi, most átlag 22 dollára legtöbb eddig 4x dollár volt / nap, tavasszal gyakori volt a napi 35 dollár körüli összeg :)most nyáron ingadozott 20-27 dollar között

egész jó ?

2007. 08. 31. 19:04 · Névtelen hozzászóló →

Milyen weboldallal érted el ezt az eredményt ?Publikus számunkra az oldal, meg lehet nézni ?

egész jó

2007. 09. 01. 07:02 · Névtelen hozzászóló →

hello, nem szeretném publikussá tenni ezt.

egész jó ?

2007. 09. 01. 07:36 · Névtelen hozzászóló →

Hm, kár.

Akkor csak a témakörét esetleg ?

2007. 09. 01. 10:18 · Névtelen hozzászóló →

elég sok okot irhatnék, hogy miért nem, de nem teszem.megértéseteket köszönöm.

igen

2007. 09. 01. 17:21 · Névtelen hozzászóló →

Megértelek, hogy nem publikálod az oldalad. Én egy hajszálnyival többet keresek, de én se írom ide, milyen oldallal. Sajnos sok a rosszindulatú ember, illetve akinek nincs saját ötlete, és csak másolni tud.

secret

2007. 09. 01. 18:07 · Névtelen hozzászóló →

Én havonta általában 500.000 és 1.000.000 között keresgetek „adsense birodalmammal”. Elég sok munkámba került, mire sikerült mindent kitapasztalni és felépíteni megfelelően. Teljesen egyetértek, én sem adnám ki a titkokat, rontaná a helyzetemet.

Óóó

2007. 09. 02. 00:14 · Névtelen hozzászóló →

Ez azért picit kétélű dolog. Gondolom teljesen egyedi volt az ötletetek amire az oldalatok épült, hasonló oldal még egy darab se volt akkor a neten. Valószínűbb, hogy inkább ti féltek attól, hogy kiderül melyik oldalt másoltátok vagy csak attól féltek, hogy más esetleg még jobban csinálná azt amit ti most csináltok valahogy. Nem mintha engem izgatna, hogy ki milyen nagy számot ír ide. Írhatnék én is, de nem sok értelmét látom.

tudjuk mi azt

2007. 09. 02. 02:57 · Névtelen hozzászóló →

Tudjuk mi azt, csak nem konkrétan, hogy melyik oldal(ak) ezek. Gondolom némiképp járatosak az ide írogató emberkék a nagy hálón. El tudjátok képzelni, hogy napi pár százezres egyéni látogatóval rendelkező oldalról még nem is hallottunk? Mert havi egy millához ennyi minimum kell (számoljunk!). Ha meg nem, akkor pár száz kis oldal. Azokat meg csak nem írogatja ide senki. (Ne is!)

tudjuk mi azt

2007. 09. 02. 04:11 · Névtelen hozzászóló →

Bocs, vissza az egész! Egy nullát tévedtem!

Re: Óóó

2007. 09. 02. 05:25 · Névtelen hozzászóló →

féltek attól, hogy kiderül melyik oldalt másoltátok vagy csak attól féltek, hogy más esetleg még jobban csinálná azt amit ti most csináltok

Te fantasztikusan bölcs vagy.

A hozzád hasonló tudatlanok képzelik, hogy a komoly Adsense-pénz egyetlen titka az, hogy valami külföldön bejáratott zsíros ötletet lekoppintottak. Ez is lehet – de nem feltétlenül – része, viszont egy ilyen történet ennél sokkal-sokkal összetettebb. Elég sok mindent kell jól csinálni ahhoz, hogy odáig eljusson valaki, mint a havi egymillás srác (vagy lány).

A nyerő biznisz titkait pedig senki sem adja ki szívesen, csakhogy amíg egy offline „pénztermelő gép”-et, vagyis egy jól menő hagyományos céget nagyon nehéz lemásolni (ezért könnyebben dicsekszenek vele), addig egy internetes weboldal szinte 100%-osan kivesézhető (tartalma, promóciója, hirdetéselhelyezései stb.), emiatt nem nagyon pózolnak vele nyilvánosan.

Persze, idehazudhatnál te is valami nagy összeget, de ennek nem ez a lényege. Hanem a motiválás: hogy így a többiek is látják, lehet nagyobb pénzt is keresni Adsense-szel.

Ja, és attól természetesen mindenki tart, hogy más jobban csinálná, mint ő. Ezzel sem mondtál sok újat. Ez az egyik ösztönzőerő a versenypiac mögött. Ezért fejlesztesz, ezért töprengsz új és új dolgokon, ezért figyeled a piacodat – és részben nyilván ezért titkolózol is.

copy

2007. 09. 02. 07:22 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudom miért baj az, ha vki lemásolja, ami már működik. Sok olyan embertől hallottam, aki elért vmit, hogy nem kell újra feltalálni a kereket, és maximálisan egyetértek velük. A másik: miért kell tartani attól, hogy vki más jobban csinálja ? Hadd csinálja, a lényeg, hogy én a saját eredményeimmel meg legyek elégedve.

Re: copy

2007. 09. 02. 08:06 · Névtelen hozzászóló →

„miért kell tartani attól, hogy vki más jobban csinálja”

Talán azért, mert egy kis piacon ezt csak a másik rovására lehet.

bravo

2007. 09. 02. 10:00 · Névtelen hozzászóló →

Hu, akik itt írogatják, hogy szerintük mi külföldi oldalakat másoltunk le, mert miért baj az, hogy lemásolják, azoknak csak gratulálni tudok.. Hajrá, copyzzatok más oldalakat.. Az a probléma, ami lehet, hogy egyáltalán nem tetszik nektek, hogy ez ugyanúgy a munkáról szól. A Google nem egy fejőstehén. Egyébként nekem kb. 120.000-150.000 a bevételem havonta, és nem tévedtem nullát.

2007. 09. 02. 10:10 · Névtelen hozzászóló →

Már hogyne lenne fejőstehén, úgy tejel mint állat 🙂

2007. 09. 02. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

Lol. Akkor te miért fejed? Meg a másik illető akik havonta fél millió, milliót fej tőlük havonta? Annyit dolgozott vele, hogy ennyire jön ki az órabére? Ne nézzük már egymást hülyének. Egy jó oldal többszörösen visszahozza a befektetett munkát, ha jól csinálja az ember, itt is van már rá pár példa. Azonban utána úgy beállítani mintha ez lenne a világ legnehezebb munkája, elég álszent és unszimpatikus dolog.Másik dolog pedig az, hogy azt a pénzt nem a Google-tól veszed el, hanem a hirdetőktől akik abban a hiszemben fizetnek, hogy olyan emberek kattintanak majd a hirdetésükre akiket érdekel a szolgáltatásuk. Sőt, tulajdonképpen a Google örül nektek, mert nektek csak a töredékét fizeti ki annak az összegnek amit a hirdetőktől beszed… Na, de ezt mindenki tudja aki ide jár.A titok abban rejlik, hogy hogyan lehet olyan oldalt csinálni ahol a legjobban fizető hirdetések fognak majd megjelenni.

2007. 09. 02. 10:24 · Névtelen hozzászóló →

Ki mondta, hogy ez a világ legnehezebb munkája ? Pont az a jó benne, hogy alig kell vmit csinálni és dől a lé.

2007. 09. 02. 10:31 · Névtelen hozzászóló →

Ez igaz, de ha sokat dolgozol, még több dől. 🙂 És jó, ha sok döl, mert ki tudja, meddig lesz még AdSense, meddig lesznek népszerűek az oldalaid, meddig kattintanak a magyarok AdSense-re, stb., rengeteg bizonytalansági tényező van. A fejést azzal kapcsolatban írtam, hogy nem úgy kéne, hogy más oldalát lemásoljuk, az úgyse vezet sehova, a saját ötlettel lehet sokat szakítani.

Re: …

2007. 09. 02. 11:02 · Névtelen hozzászóló →

Ennyi ostobaságot leírni… Nem ez a világ legnehezebb munkája, de az sem igaz, hogy alig kell valamit csinálni. Éppen attól izgalmas, hogy rövidtávon kell egyrészt nagyon sokat dolgozni (sokkal többet, mint a tipikus láblógatós, agyatlan rutinmunkával teli munkahelyen), másrészt okosan dolgozni (vagyis az energiádat, idődet hatékonyan befektetni, valóban jó célra lőni), és aztán hosszútávon – már relatíve kevesebb munka mellett – is jól jövedelmez.

Nem az átverésről szól, még akkor sem, ha a kívül rekedt nyálcsorgatók ezt önigazolásképpen így feltételezik („aki gazdag, nyilván lopott/csalt/hazudott” szindróma). Ugyanis többségében tényleg „olyan emberek kattintanak majd a hirdetésükre akiket érdekel a szolgáltatásuk”, máskülönben hosszútávon nem működne a modell.

Az pedig harmadlagos jelentőségű, hogy másol valaki, vagy saját ötlete van. Csinálja jól, szorgalmasan, kitartóan. A tipikus sikeres üzlet szerintem amúgyis a másolás és a saját ötletek keveréke, nem vagy egyik, vagy másik.

2007. 09. 02. 11:08 · Névtelen hozzászóló →

„Az pedig harmadlagos jelentőségű, hogy másol valaki, vagy saját ötlete van. Csinálja jól, szorgalmasan, kitartóan. A tipikus sikeres üzlet szerintem amúgyis a másolás és a saját ötletek keveréke, nem vagy egyik, vagy másik.”Na, ezt szerettem volna már olvasni valakitől! Ezért nem értem miért kell ennyire titkolni az oldalt. Nyílván úgy érzi az illető, hogy ha egy látogató más oldalt is néz akkor hozzá már nem fog menni, tehát a másik oldal tőle lopta el a látogatót, azaz a pénzét. Jó hogy nem jelenti fel rögtön a másik oldal készítőjét 😉

Az óvatosság indokolt

2007. 09. 02. 11:26 · akosmagus →

Én azt gondolom, hogy jogos az óvatosság. Felfedsz egy jól menő oldalt a fórumon és többen rámoccannak a témára. Ezzel saját magadnak gerjesztesz konkurenciát. Nekem fél éven keresztül 50-60 Ft-ot hozott a Google egy oldalnál. Szerencsés témaválasztás. Most tervezem, hogy csinálok több minőségi angol és magyar portált. Szeretnék legalább addig eljutni, hogy egy minimális de biztos megélhetést adjon, ami mellett másban is vállalkozgathatok. Meguntam a csicska alkalmazott létet, nem bírom tovább. Szerintem különben ez sem egy könnyű kenyér.

Azoktól kérdezném, akik ebből élnek. Jellemzően angol, vagy magyar nyelvű oldalakat csináltok?

ÜdvÁkos

2007. 09. 02. 12:14 · Névtelen hozzászóló →

Félév alatt 50-60 forintra azért még ne tervezz megélhetést 🙂

Titkolózás

2007. 09. 02. 12:17 · Névtelen hozzászóló →

Még annyi: ha valaki elárulja, milyen weblappal mennyit keres, azt elég könnyű megnézni, hogy kié a weboldal. Amíg az alkalmazottak névvel, címmel ide nem írják, hogy melyik munkahelyen és mennyi a fizetésük, addig nem kéne a weblaptulajdonosokat sem b*sztatni.

..

2007. 09. 02. 12:36 · btamas →

Azt észrevettétek, hogy a feliratok.hu – ról eltüntek az adsense hirdetések?Pedig jó sokáig ott voltak…

Elírás …

2007. 09. 02. 12:36 · akosmagus →

hehe aki a kicsit nem becsüli … 🙂

Elírás volt. 50-60 eFt akart lenni.

egész jó

2007. 09. 02. 12:47 · Névtelen hozzászóló →

utolsó beírásomból szép kis vita kavarodott 🙂

a lényeget leirta mindenki, sokat nem lehet hozzáfűzni,kicsi piac / sok kopizó / rossz indulatú emberek

„féltek attól, hogy kiderül melyik oldalt másoltátok vagy csak attól féltek, hogy más esetleg még jobban csinálná azt amit ti most csináltok”

ehhez én is csak annyit tennék hozzá hogy:”Te fantasztikusan bölcs vagy.” :))

igen, egy komolyabb adsense jövedelem sok munkával jár ás sok jó ötletednek kell lenni ahhoz, hogy egyre több legyen a napi bevételed. én kb 1 éve foglalkozom adsense-el és még ma is tanulok újakat (saját magamtól jövök rá sok dologra, külföldi anyagok nélkül). jó érzéssel tölt el hogy ennyi a napi bevétel, mert tudom hogy az elmúlt x hónapnak ez az eredménye. másrészt tudom, hogy a legutóbbi 4-5 hónap munkája csak most fog igazán beérni.

hogy koppintottunk-e valami vagy nem, csak 1 része a dolognak, ha még koppintassz is, akkor is sok munka és idő amíg eljutsz 1 magasabb szintre. nem ma kezdtem az „ipart” megvannak a módszereim és ezeket már tudom ötvözni az adsense-el. nem a koppintas a titka, mert ez egy nagyon összetett dolog. csinalhatsz 1 oldalt az enyém mintájára, mégsem hiszem hogy sokra mennél vele. max 2-3 év után, vagy ha már profi és van vagy alapod amire építkezhetsz. ha nem járatos az internet világban hiába gyártassz oldalt mások mintájára. onnantól kezdve még nagyon sok meló és „trükk” van. 🙂

butaság lenne amúgy ebbe tovább belemerülni. mindenki kaparja ki magának a tűzből a gesztenyét.aki ügyes megtudja csinálni, aki meg kopizik és ügyes az is. aki meg csak kopizni tud az űgy is b*****tja…. 🙂

re: copy

2007. 09. 02. 13:30 · Névtelen hozzászóló →

pl. Microsoft. Gyakorlatilag mindent vett vagy másolt. És persze sokat hozzá is adott.De nem viszem el a témát. Minden ötlet, valaki munkájának a megtanulása után, és valamiről jut eszébe az embernek. Tehát az, hogy az Ő ötlete, már eleve csúsztatás!Azután a munka (ha esetleg másolás is) az amitől lesz belőle valami. Óóó mennyi embertől hallottam már, hogy ez az én ötletem, nekem már ez sokkal hamarabb az eszembe jutott… és? ittál rá egy sört és kész! Az ember, ha igazán jó weboldalt akar csinálni, 20 percenként kell jó ötletének lennie és azután meg is kell csinálni, szép sorban! Még ha ez az ötlet olyan is, hogy: hol is láttam..? Valaki tudja, hogy a magyar lakosság hány százaléka olvas bármit idegen nyelven a neten? Én nem tudom, de igen kevés. És ahogy manpság terjed a szélessávű Internet előfizetések száma (napi 1000 új! Magyarországon!), így egyre rosszabb lesz ez az arány. Tehát, egyértelműen rossz, ha valaki más (külföldi) ötletét lemásolom?!

legnagyobb osszeg egy kattintasert

2007. 09. 08. 04:16 · Névtelen hozzászóló →

Nagy orom, de gondolom csak egyszeri, hogy egy kattintasert tobb mint **** kilo kenyer arat kaptam, meghozza a megnovekedett kanyerarak mellett.

Masnak hasonlo tapasztalata?

kenyér

2007. 09. 08. 04:25 · Névtelen hozzászóló →

előfordul a ilyesmi 🙂 nekem múltkor **** kattból volt **** dollár. meg volt a kenyér mellé a 2 liter tej is… 🙂

keco

2007. 09. 08. 04:26 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is tegnap történt elsőnek ilyen/ doboz cigi ára/, de szerintem kajak véletlen lehetett. Amúgy mostanában angol hirdetések jelennek meg a kezdőlapon és lehet, hogy valaki véletlen kattintott rá!Azért lehetnének ilyen véletlenek többször is 😀

Hat ezaz

2007. 09. 08. 10:57 · Névtelen hozzászóló →

Ennyivel tobbet fizetnek az angol reklamok?Csak meg kell tanulni angolul, hogy tudjam angolositani az oldalakat.

secret, adó

2007. 09. 10. 06:13 · Névtelen hozzászóló →

secret! Én ugyan nem vagyok közel a te eredményedhez, de aggaszt az adózási kérdés. Lehetne veled beszélni valami eldobható email címen erről?

Mások tapasztalatai/megoldásai is érdekelnének.

secret

2007. 09. 10. 10:03 · Névtelen hozzászóló →

Mi aggaszt az adózási kérdésben ?

keco

2007. 09. 10. 11:29 · Névtelen hozzászóló →

Nekem 2 hónap alatt jön össze a szász , de úgytom ,hogy 800.000. Ft alatt nem vagy köteles adózni.Tehát nem járok hozzá közel így adózni se akarok annyira.

keco

2007. 09. 11. 03:31 · Névtelen hozzászóló →

-kérdés-

Ki tudom e szűrni azt, /a adsense konkurenssel/ hogy csak a legtöbbet fizető hirdetések jelenjenek meg?

secret

2007. 09. 11. 05:53 · Névtelen hozzászóló →

secret: Az aggaszt, hogy nem tudom, hogy lenne érdemes ezt az egész kérdést kezelni. Nem akarok ráfázni sem, de balek sem akarok lenni. Szoktatok-e? Ha igen, melyik országban és mennyit.. Ilyesmi érdekel.

RE:keco

2007. 09. 12. 14:45 · OldalGazda →

A szűréssel kapcsolatban a Konkurens hirdetés szűrő bejegyzés elolvasását javaslom.

2007. 09. 14. 13:35 · Gabber →

Talán ez még nem hangzott el. Ha egy olyan hirdetés jelenik meg a weblapodon ami MFA oldalra mutat, akkor nyugodtan szűrheted azt az oldalt, és többet nem jelenik meg nálad. Ez azért jó mert ez a hirdető a lehető LEGKEVESEBBET fizeti egy kattintásért, tehát nincs rá szükséged. VISZONT, negatívan is értinthet ez, mert ha pl 100ból 99ember erre a hirdetésre kattintott eddig, akkor már nem lesz mire kattintsanak.

Ennyi röviden.

Adsense preview tool segít a kutatásban, mert így nem kell neked kattingatni a saját hirdetésedre h kiderítsd az urlt, és ugye ez az önkattintás tilos.

MFA

2007. 09. 14. 13:42 · Névtelen hozzászóló →

Mi az az MFA oldal ?

Re:MFA

2007. 09. 14. 13:45 · OldalGazda →

MFA = Made for AdSense oldal

Egyébként szeretnék egy gyakori félreértést tisztázni: gyakorlatilag minden AdWords hirdető a lehető legkevesebbet fizeti a hirdetéseiért, erről maga a rendszer gondoskodik. Ha például 50 centet adok meg, akkor a legritkább esetben fogok a kattintásért ötven centet fizetni. Emiatt a logika miatt szerintem teljesen fölösleges bármi alapjánis szűrni a hirdetőket.

2007. 09. 15. 01:52 · Névtelen hozzászóló →

Értem, akkor tényleg nagyon gyerekcipőben jár mégaz adsense, mert az oldalomhoz nagyon kevés olyan hirdetést helyez ki , ami tényeg ahhoz illik…Sajnos..

valaki.

2007. 10. 04. 01:32 · Névtelen hozzászóló →

Ha valaki nem becsülné az a pénzt amit kap csapjon a hóna alá egy mappát és kezdjen el házalni mint hírdetés szervező. Akkor tudni fogod hogy mi meló valakit meggyőzni hogy adjon ki néhányezer forintot. Ugyanakkor nem árt megnézni hogy néhány ezer látogatottság sajnos nem sokat ér a mai marketing piacon. Lehet hogy neked ez életed műve de a marketing piac szabájai elég nyersek. üdv

Keco

2007. 10. 04. 05:43 · Névtelen hozzászóló →

1 katt. ***** ,na ezt is megértem, új rekord 😀 ebből 30cat

pangás

2007. 10. 06. 09:39 · Névtelen hozzászóló →

úgy tűnik kb 1 hete igen nagy pangás ült a piacra, a hirdetesek iszonyaotsan gyengén fizetnek.nem csak nálam, ismerősöm is szenved.

vagy 3 hete valami internet ellenes nap lehetett, mer senki nem netezett vagy 3-4 napig,most meg szinte ingyen lehet hirdetni az adwords-el.

nektek mi a tapasztalatotok? nálatok is visszaesett a forgalom?

pangás

2007. 10. 06. 15:01 · Névtelen hozzászóló →

jaja, most nagyon visszaesett.

bár két hete meg csúcsokat döngetett. Egyszer lent, egyszer fent, csak sajnos az ember az ilyet nehezen viseli 🙁

: )

valaki

2007. 10. 07. 12:52 · Névtelen hozzászóló →

Nekem hónap elején egész jól megy egy másfél hétig aztán visszaesik a következő hónap elejéig. Ez így megy már vagy 4 hónapja.

pangás

2007. 10. 08. 05:48 · Névtelen hozzászóló →

igen! nálam, is ez volt. minden frankó volt, kezdett szépen felkúszni, hogy bejött a rossz idő, aztán meg plattty…..csak nézek. 1 évvel ezeleőtt a termelt ennyit a gépezetem, kevesebb oldallal, kevesebb látogatóval és még a szárnyait bontogató komolyabb optimalizációval. Most meg, mikor mindent tökéletesre csiszoltam, itt van a nagy büdös pofáraesés 😀

Ingadozás stb.

2007. 10. 13. 16:02 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is eléggé ingadozik a napi bevétel. Van hogy egyik nap az átlag felére esik vissza, és van, hogy az átlag 4(!)szeresére nő. Érdekes. De ez nem csak a reklámok árának váltosása miatt van (sztem) hanem az oldal látogatottsága és az átkattintási arány változatossága miatt (is). Bár az oldal látogatottsága nem annyira változatos mint az átkattintási arány.

Az átkattintási arányt meg lehet osztani egymással vagy azt is tiltja a szabályzat? (már nem emlékszem)Ha meg lehet, akkor nektek kb mennyi? Ha nem lehet megosztani, akkor nem szóltam 🙂

lassan de biztosan

2007. 10. 14. 08:43 · Névtelen hozzászóló →

4 -5 hónap alatt jött össze nekem a $. Most már kézbe kaptam az első csekket. Amugy szívesen fogadok bármilyen optimalizálási tanácsot. csikportal.uw.hu

lassan de biztosan

2007. 10. 14. 13:07 · Névtelen hozzászóló →

Mennyi a napi látogatószámod?

lassan de biztosan

2007. 10. 15. 15:58 · Névtelen hozzászóló →

A link egységek nálam 100%-ban relevánsnak mutatkoznak, azzal gond nem lehet, úgyhogy véleményem szerint a látogatószám-emelésre kéne ráfeküdnöd. Kövesd pontosan a linknépszerűség-növelése topicban leírtakat!

lassan de biztosan

2007. 10. 16. 15:11 · Névtelen hozzászóló →

A napi látogatószám 50-150 között változik…a látogatószám növelése lenne szerintem is a legfontosabb. csikportal.uw.hu & csiksomlyo.uw.u

lassan de biztosan még valami

2007. 10. 17. 08:05 · Névtelen hozzászóló →

A title részeket is írd meg rendesen minden egyes oldalon! Legyen informatív, jó kulcsszavakkal. Hidd el, sokat dob a keresési rangsorban. Ez önmagában hoz szerintem + 20% növekedést. Legalábbis az én lapomnál volt a tapasztalatom. A linkkatalógusokba regisztrálás pedig nagyságrendekkel többet.

lassan de biztosan még valami

2007. 10. 17. 09:32 · Névtelen hozzászóló →

Milyen linkkatalógusokba érdemes szted regisztrálni?

katalógusok

2007. 10. 17. 10:53 · Névtelen hozzászóló →

Mondjuk ezekbe : Tematikus katalógusok

Bevétel csökkenés

2007. 10. 31. 15:09 · Névtelen hozzászóló →

Hello,

nem tudom ti hogy vagytok vele, de szeptember óta leesett a napi bevétel. Sőt, annyira brutálisan lement a kattok ára, hogy jelenleg (több oldallal, oldalletöltéssel és kattintással), kevesebb a bevételem mint 1 évvel ezelőtt! És nem csak én szenvedek ezzel.

Szerintetek mi lehet a háttérben ? (Azon kívűl, hogy mondjuk kevesebb a hirdető stb. alacsonyabbak az árak)

Re: Bevétel csökkenés

2007. 10. 31. 17:47 · Névtelen hozzászóló →

Nekem nem esett le, kb. 1 éve stagnálnak az egy kattintásra jutó összegek, sőt, nyár óta növekedést tapasztalok, mintha több lenne a hirdető.. de szerintem egyszerű.. függ a témától is, nyilván ha naptejekkel foglalkozó oldalad van, az nem fog annyit hozni októberben. 🙂 Lehet, hogy most kevesebb a hirdető a nichédbe. Esetleg lehet, hogy half-pricingot kaptál, valamelyik gyengébb oldalad miatt az egész accountot büntették. Mivel nem csökkent a látogatottság, és a kattintás, arra, hogy 1 kattintásra kevesebbet kapsz, csak ez állhat a hátterében. Ja, meg, ha statikus oldalad, állítólag jó néha megújítani az egységeket.

Re: Bevétel csökkenés

2007. 10. 31. 19:38 · Névtelen hozzászóló →

köszi a választ, ez nagyon „erdekes”. meg nem is hallottam rola. half pricing, mar csak ez hianyzott. mi okozhatja es van belőle kiut??? dinamikus oldalaim vannak. telleg szinte feleannyit hoz mint eddig, sőt.mit lehet ezzel tenni? HELP!

Csökkenő bevételek

2007. 11. 01. 00:33 · Ibrahim →

Nekem van egy webáruházam, és ott is jelentősen visszaesett az eladások mennyisége még a nyárhoz képest is. A magyar gazdaság hihetetlen takarékra lett véve, minden (nem virtuális) kereskedő ismerősöm is panaszkodik, hogy nagyon gyatra a forgalam. A gyermekeim beiskolázása mellett nekem sem marad pénzem semmire vásárolgatni. Így meg mi a gyíknak hirdessenek a cégek?A másik oldalon: hirdettem az AdWords programban, de abbahagytam, mert a Google Analytics kimutatta, hogy az oldalamra így betérő látogatók az egyik termékcsoportban átlagosan 0,1 másodpercig vannak az oldalon. Feltehetőleg valamelyik konkurensem áldott meg azzal hogy a hirdetéseimre klikkelgetett, vagy kidolgozott valaki egy klikkelgető programot. Mindenesetre akkor kezdtem el inkább a SEO-ra és nem a reklámozásra koncentrálni. Ezzel csak azt akarom mondani: gondolkodjatok a másik oldal fejével is. Adsense csak akkor hoz bevételt, ha van AdWords hirdető.

bevétel csökkenés

2007. 11. 04. 14:57 · Névtelen hozzászóló →

na rájöttem közben mivan, de half price, hanem smart price és tenyleg az van.

Adsense bevétel csökkenés

2007. 11. 22. 13:26 · Epox →

Ugyanúgy visszaestek nekem is a bevétel a felére. De én két napra kivettem a konkurenciaszűrést hónap elején – mondván ki kell próbálni és múlt hónapban a minimumot nagyon meghaladtuk, nem lehet gond. Most úgy állok, hogy ha így marad, nem lesz havi bevétel. Pedig a PR frissítésnél rengeteg oldalam kapott végre egy kegyelem 2-est az eddigi 0 helyett.

De megnézem ezt a smart priceingot én is.

smart pricing

2007. 11. 27. 05:29 · Névtelen hozzászóló →

kellemetlen 1 dolog, az tény. foleg ha sok munkat fektettel bele es nem akar helyre allni a dolog.

amugy itt van a leirasa:webni.innen.hu/SmartPricing

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 13:36 · Névtelen hozzászóló →

Napi 300-400 látogatóval alig hozott valamit az Adsense. Mindenkinek ajánlom az ETARGET hirdetéseket. Bárki beléphet és elég jo az átkattintási arány is. 1000 megjelenésre átlag 120Ft-150Ft keresek. Nekem sokkal bejött jobban mint az AdSense. Kb. 60%-kal növekedett a bevételem.

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 13:36 · Névtelen hozzászóló →

Napi 300-400 látogatóval alig hozott valamit az Adsense. Mindenkinek ajánlom az ETARGET hirdetéseket. Bárki beléphet és elég jo az átkattintási arány is. 1000 megjelenésre átlag 120Ft-150Ft keresek. Nekem sokkal bejött jobban mint az AdSense. Kb. 60%-kal növekedett a bevételem.

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 13:37 · Névtelen hozzászóló →

Napi 300-400 látogatóval alig hozott valamit az Adsense. Mindenkinek ajánlom az ETARGET hirdetéseket. Bárki beléphet és elég jo az átkattintási arány is. 1000 megjelenésre átlag 120Ft-150Ft keresek. Nekem sokkal bejött jobban mint az AdSense. Kb. 60%-kal növekedett a bevételem.

re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 14:22 · Névtelen hozzászóló →

Én meg elmentem inkább árufeltöltőnek, napi 4-5000Ft is megkeresek, napi 1 megjelenéssel! Bárki beléphet, több üzletben is van ilyen! Nekem bejött, a segélyhez képest 60%-al növekedett a bevételem.

re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 14:47 · Névtelen hozzászóló →

Igen?

Remek kis hozzászólás! 🙂

rand

re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 18. 18:20 · Névtelen hozzászóló →

1000 megjelenésre 120-150 Ft? 🙂 A kutyafáját, de jó ez az etarget! Az azt jelenti, hogy akkor kb. 1 százalék lehet az átkattintási arányod, ha 12-15 Forintos kattintási árat veszünk. Vagy legyen 3 százalék, és akkor 5 Forint egy katt? Mindjárt beleszédülök. Én inkább maradok az AdSense-nél, ahol 1000 megjelenésre azért szinte mindig megvan az 1000 Forint..

re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 19. 02:12 · Névtelen hozzászóló →

Hát ja, gondolom nem hirdetett az oldaladon más, mint a jamba, a mobi.dada és társai. Legszívesebben letörölném őket a föld színéről. Még a közhasznú hirdetéseket is szívesebben látom, mint ezeket. De azért legtöbbször nekem is megvan 1000 megjelenésre az 500-1000 Ft.

Re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 19. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem ez teljesen az oldal témájától függ. Három honlapom van Adsense, az egyiken 1000 megjelenésre 1280, a másikon 350, harmadikon 200 Ft a februári átlag.

hmmmm

2008. 02. 19. 03:42 · Névtelen hozzászóló →

Tudjátok, az a baj, hogy sokan azért vágnak bele az adsense-be, mert: A haver mondta, hogy az ő lapján is van adszensz és csomó pénzt keres vele. Nosza csináljunk egy oldalt, hiszen értünk a html-hez, dc-ről leszedtük már a dreamveawert. Aztán az oldal mégsem hozza a hozzá fűzött reményeket. Ilyenkor két út van: megkérjük az ismerősöket, hogy kattintsanak. Pillanatok alatt jönnek a szép bevételek, 20 látogató, 90% átkattintás, napi 3-4 dolcsi. Aztán max 1-2 hónap, de általában az első csekk előtt bukta. A másik út: nem adjuk fel és tanulunk, sok fórumot olvasunk, tanulunk. Az elején még csak szigorúan olvasunk és nem okoskodunk bele. Aztán már kérdezni is lehet. Én az utóbbi utat járom, saját mércémmel jól. Kb egy éve, 3 hónap alatt jött össze a csekkre való, most havonta megvan másfél csekknyi és szerencsére a tempó gyorsul.Lényeg, hogy ne úgy álljunk hozzá, hogy ezután nem kell melóhelyre menni, mert majd az adsense kitermeli a havi bért. Ezért is meg kell dolgozni. Pár szerencsésnek valóban tetemes bevétele van, de én megelégszem azzal, ahogy már régebben is írtam, hogy a nyaralás teljes költségét fedezi.

2008. 02. 19. 03:46 · Névtelen hozzászóló →

Az árufeltöltős példa nagyon jó volt. 😀 Van benne igazság, ha azt nézzük, hogy vannak akik szimplán az adsense-re támaszkodva akarják feladni az állásukat. Szép dolog az adsense, meg valóban lehet keresni vele pénzt, de azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy bármikor kivághatja a Google az Adsense programból és akkor viszlát 100-200-400 ezer forintos havi fizetés.

Tanulságos lehet ez mindenki számára: www.richtwinpoortwin.com/banned-from-google-adsense-lost-200000.html Ha valaki nem tudna angolul, arról szól a cikk meg az oldal, hogy hogyan vesztet el egy testvérpár $200,000 dollárt (cirka ennyi volt az Adsense accountjukban) hála a Google-nek, amely kirakta a szűrüket.

Üdv,Lacipenzem.com

Re: ingyenjatekok.hu

2008. 02. 19. 05:20 · marcobazze →

Hmmmm. Valamit ti nagyon jól csinálhattok, vagy én nagyon rosszul. Számtech játékokkal foglalkozó oldal, tesztek, cikkek, hírek. Átlagban 1000 megjelenésre jut 1 dolcsi.Vagy tényleg nagyon specifikus, mire milyen jól fizető reklámok jönnek. Vagy lehet, hogy már túl durva a Konkurens hirdetés szűrőm!:)

re: marcobazze

2008. 02. 19. 05:44 · Névtelen hozzászóló →

Biztos, hogy nem mi vagyunk a profik és te csinálod rosszul. Ezt a lehetőséget kizárnám.Lassan kezdem belátni, hogy a hirdetés szűrő nem is olyan fontos. (Na jó, jamba és társai nálam is kizárva.) Fontosabb a jó elhelyezés és színösszeállítás. Ezzel kísérletezz, ha megtalálod a tutit, akkor sokat javul az átkattintás. Én nagyon sokat variáltam, mire ez összejött. Saját tapasztalat, nem tudom, hogy a többieknél mi a helyzet: Nálam a linkegységek magasan verik a többi formátumot. A hirdetéseknél nem használok keretet. Sokkal jobban teljesítenek anélkül. A hirdetések színvilága alkalmazkodjon a lap színeihez. Ne a megtévesztésig, mert abból gond lehet.A kiabáló színeket viszont nem szeretik az emberek. Másoknál tapasztalat?

re: marcobazze

2008. 02. 19. 06:03 · marcobazze →

A színek jól belőve és az elhelyezés is jó, ezt a ctr is bizonyítja (******). Ez nem olyan sok, de hasonló tartalmú lapoknál még rosszabb szokott lenni, ahogy én tudom. A probléma inkább az, hogy hihetetlenül alacsonyan fizetnek az ide reklámozók. Külföldi reklám lenne bőven, de azokat kiszűrögetem, mert úgy se értik sokan. Pedig az hozna a konyhára. Az angol nyelvű látogatók száma meg igen alacsony, ezért nem érdemeskint hagynom.

A keret nélküli reklámokért én már kaptam figyelmeztetést (72 órás ultimátum!:)), azóta vannak keretek. A vicces az, hogy azóta jobban kattintgatnak a hirdetésekre…

re: marcobazze

2008. 02. 19. 06:25 · Névtelen hozzászóló →

CTR: Ha jól tudom, nem szabad publikálni a szabályzat szerint, de annyit elárulok, hogy nekem kb a duplája a tiédnek. Ne szűrd meg annyira a külföldi hirdetőket. Próbáld meg 1 hétig szűrés nélkül. Az én lapomnál két kezemen meg tudnám számolni a releváns magyar hirdetőket, rengeteg az angol hirdetés. Viszont a látogatók 95%-a magyar, a többi szlovák, román. Úgy tűnik, mégsem gond az angol hirdetés.Egyébként valóban keveset kapunk a hirdetők után. Ezt ellensúlyozni a látogatószám növelésével lehet, mert így közvetve, de a nagyobb számú kattintás miatt, nő a bevétel.

re: marcobazze

2008. 02. 19. 07:12 · marcobazze →

Hu ba.., télleg! Oldalgazda, pls töröld a CTR-es számot! Köszi!

Hmmm. Ok, köszi a tanácsot, megpróbálom szűrés nélkül. Kíváncsi leszek nagyon, hogy alakul. Ma kikapcsolom a szűrést, legalábbis a nagyrészét, és pár nap múlva beszámolok, mi a helyzet. Egy próbát megér…

re: marcobazze

2008. 02. 19. 07:18 · Névtelen hozzászóló →

Várjuk a fejleményeket. Egy próbát mindenképp megér. 🙂

saját tapasztalat

2008. 02. 19. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

nálam a kontextus jött be, a link vhogy nem működik, nem szeretik ^^valóban, a szín és a jó elhelyezés sokat dob a dolgon. ne rikítson, de legyen szem előtt.a szűrésről annyit, h nem szűrök, nem láttam olyan hirdetést ami problémás lehetne a látógatóknak, még.

remélem segíthettem ^^

Re:saját tapasztalat

2008. 02. 19. 08:30 · OldalGazda →

CTR törölve, egyébként meg a Konkurens hirdetés szűrő tényleg nem arra való, amire sokan használjátok. Használata szerintem csökkenti a bevételeket.

re: marcobazze

2008. 02. 19. 09:00 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes rákeresni a Googleban a „Kulcsszó választó eszköz”-re. Ebből sok információt lehet szerezni (hirdetői verseny, kulcsszavak értéke).

Ingyenjatekok.hu

2008. 02. 19. 10:12 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudo mit csinálok rosszul, de nekem sokkal alacsonyabb bevételem va, mint Nektek. Remélem nem az oldal témájával van bj, ugyanis azon nem szeretnék változtatni. Az árufeltöltős példáról annyit, hogy Én sem a „reklám bizniszből” szeretnék megélni. Csak hobbiból szerkesztem az oldalt és ha már van lehetőség miért ne keresnék vele valamennyi pénzt is (még ha nem is sokat). Az Etarget nekem azért is tetszik, mert nem hallani, hogy kidobják az embert, mint az AdSensenél (néha indoklás nélkül). Ráadásul nincs kifizetési minimum se. Ha kevés pénz keresek akkor is megkapom.

még valami – Ingyenjatekok.hu

2008. 02. 19. 11:49 · Névtelen hozzászóló →

Egy korábbi hozzászólásban említettem, hogy mennyit kapok átlag 1000 oldalletöltésre. Hozzá kell tenni, hogy azt egy hirdetési blokkra kapom. Jelenleg 3 felületen futnak hirdetések. Tudom ez így se sok, de több mint amit az AdSensenél kaptam.

konkurens szűrő nélkül

2008. 02. 21. 06:40 · marcobazze →

Hát megpróbáltam, kivettem a szűrőt. Azt tapasztaltam, hogy a ctr ugyanolyan alacsony maradt. De ráadásul a bevétel még tovább csökkent. Visszatettem a szűrésbe a csengőhang őrületeket. Akkor nőtt a bevétel, ctr mégmindig ugyanott. Egyébként február 16 óta alacsonyabb a ctr-em, azidőtájt módosítottam valamit az oldalon, amit most kiveszek, és megpróbálom újra anélkül. De kötve hiszem, hogy az lenne.

A másik amire gondolni tudok, hogy a google megint valamit trükközik, mert egyik napról a másikra miért csökkenne felére a ctr? Ennyire hirtelen nem lehetnek ennyire érdektelen hirdetések. Az egésuhez még hozzátartozik, hogy a látogatottság nőtt, de eddig ez sosem befolyásolta a ctr-t, sőt…

A konkurens szűrőlistámat visszatettem. A kifizetett összegek/klikk legalább úgy ahogy álljanak vissza… Ergo, ez nem jött be. Kell az a szűrés.

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 25. 02:40 · Névtelen hozzászóló →

Nos hölgyeim és uraim!Annyi szó esett már itt az etargetről, gondoltam én is kipróbálom. Ugyanazon a lapomon, ahol az adsense nagyon jól teljesített, egy hétre kiraktam az etargetet. Az adsensevel azonos formátumokat, színeket alkalmaztam. Az eredmény? Egyszerűen siralmas. Gyakorlatilag az oldal témájához kapcsolódó hirdetés egyáltalán nem volt és ez önmagában aláásta az eredményességet. Elég sűrűn figyeltem a dolgok alakulását. Az egy hét alatt nem értem el 1%-os átkattintást sem. A kattintásonkénti összeg, amit kaptam 20-30 Ft között mozgott. Így egy hét alatt még 1000 Ft sem jött össze, adsense-vel naponta bőven összejön az 1000 Ft. Mivel a színek, formátumok nem változtak, így én kizárólag a kevés hirdetőre alapozom az eredménytelenséget. Talán majd egy év múlva újra kipróbálom az etargetet, addig pedig marad a jól bevált adsense. 🙂

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 25. 04:12 · OldalGazda →

Köszi, hogy megosztottad velünk értékes tapasztalataidat az Etargetről!

ingyenjatekok.hu

2008. 02. 25. 04:20 · Névtelen hozzászóló →

Nincs mit. Örülök, ha valamit hozzátehetek a fórumhoz, mert sokat tanultam már itt. Ha gondolod, nyugodtan rakd át a bejegyzésemet az etarget alá. Azért írtam ide, mert az inygenjátékos oldallal példálózó fórumtárs ösztökélt az etargetes regelésre, no meg persze a kíváncsiság.

etargetről még

2008. 02. 25. 10:41 · Névtelen hozzászóló →

Én most kóstolgatom az Etarget-et. Van adsense, és etargetes oldalam is. Az Etargetnél az átkattintási arány kevesebb, viszont bőven magasabban fizet, mint az adsense. Egy hónap múlva majd meglátom. Eddig nagyon jó. Nem beszélve az átutalásos fizetésről, nem beszélve, hogy kontakt szemény megadva, emaillel, képpel. Az adsense robotjaival nem nagyon lehet csevegni…. Hiányzik viszont a linkegység… Szerintetek adsense linkegység, a 728×15, vagy 468×15 -ös mehetne együtt az etargettel? Felül szépen a linkegység az oldal alján etarget hirdetés 768×90, ill 468×60.

Nemtom

2008. 03. 04. 09:34 · Névtelen hozzászóló →

Van 3 oldalam. Az egyiknek 3 prja /18e junik-hó/ a másik kettően 2 prja /össz: 5e junik-hó/ van. Átlagban 1 hónapban 1 % a ctr.Nagyon keveset hoz, 1 hónapja leszedtem a hirdetéseket a másik két oldalról,de a helyzet változatlan.Mit kellene tennem, hogy növekedjen bevételem egy keveset…

Nemtom

2008. 03. 04. 09:42 · Névtelen hozzászóló →

Az 1% szerintem nagyon kevés.”Mit kellene tennem, hogy növekedjen bevételem egy keveset…” Mondjuk megveszem a weboldaladat. 🙂 Na jó, ez csak vicc volt, de akár komolyan is veheted.Olvasgasd itt a topicokat, a lehetséges okok le vannak írva, rossz elhelyezés, rossz szín, nem releváns hirdetések, idegennyelvű hirdetések, stb.

jailhouse

2008. 03. 05. 09:50 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Van egy oldalam aminek viszonylag nagy a havi oldalletöltése cca. 250000 de nagyon kevés a kattintás és a kereset havi kb 5 dollár.Tudnátok valamilyen optimalizációs tippet adni?Sajnos az oldal phpnuke-ra épül,ami nem a legjobb platform,de nincs lehetőségem megváltoztatni.A címe : www.fiatcoupe.hu

Re: jailhouse

2008. 03. 05. 09:56 · Névtelen hozzászóló →

Hasznalj linkegyseget baloldaldalt felul. Az az egy folso reklam, az nagyon keves es eleg rossz helyen is van szerintem.

Psimagan

jailhouse

2008. 03. 05. 11:35 · Névtelen hozzászóló →

Van egy másik nagy hiba az oldalon. A kis szerény, sallangmentes adsense reklámok elvesznek a rengeteg villogó animált banner között. Nagyon kell az a sok egyéb banner? A fuvaros, meg a selenia banneren kívül mindet kivágnám. Gondolom cserébe vannak a bannerek. Kétlem, hogy, aki fiattal kapcsolatos infót keres, átkattint a randevús bannerre. Anno az én oldalamon is voltak bannercserés hirdetések. Aztán a statisztikából szépen rájöttem, hogy sem az autószalon, sem a fogtechnikus weblapokról nem kattintanak át az én oldalamra. És ez ugyanígy működött visszafelé is. Úgyhogy ezek helyett a bannerek helyett kiraktam adsense-t, és így az én kis havi 50000 oldalletöltéses lapommal havonta jön a csekk.

Re: jailhouse

2008. 03. 05. 17:57 · Névtelen hozzászóló →

A látogatók futkosását állítsd le, és a -Fórumok- felirat alá rakj egy linkegységet. Amúgy, úgy néz ki jó a látogatottság, de az oldalon (kód) lenne mit piszkálni…A pl. stílusok css-be, és a keywords-el a Google egyáltalán nem foglalkozik, de szerintem negatív irányban igen… , tehát 200 karaktertől kevesebb és valami értelme is legyen… nem kevésbé a title és a description, mert azok meg fontosak!

re: jailhouse

2008. 03. 05. 19:49 · Névtelen hozzászóló →

Gondolom, módosítottad azóta, így most jobb lett. De az olyan oldalak, ahol sok a visszatérő látogató, ott kevés a bevétel. De az 5 dollár akkor is abnormális, napi 5 dollárnak kéne lennie (minimum). Ha a CTR 2-3% alatt van, akkor mindig módosítgatni kell.

jailhouse

2008. 03. 06. 03:22 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok hasznos hozzászólást!Ez egy közösségi oldal, a napi egyedi látogató kb 100-200 között van, tehát a visszatérő látogató sok. Senkit sem kérek, hogy kattintson az oldalon és az animált bannerekre is alig kattintanak. Pl van 2 webreklámos bannerem, amire megrendeltek 500 kattintást ( kb. 700 ft ért ,mert leakcióztam 🙂 ) és egy fél év alatt kb 20 -szor kattintottak,de amig nincs meg az 500 ,nem vehetem le a bannert 🙁 a többi banner reklámcserés, vagy pedig más oldalaimat reklámozza (blogozz.com, gyorsrandevu.hu,olcsofuvar.hu,kataszter.net )

A legnagyobb baj, hogy annak idején php-nuke-ra építettem az oldalt és utólag jöttem rá, hogy nagyon rossz választás volt. Most meg már nem tudom módosítani. Mindenesetre köszönöm a sok hasznos tanácsot. le fogok ülni és újra fogom tervezni az egész koncepciót.

jailhouse

2008. 03. 06. 03:32 · Névtelen hozzászóló →

Egy kicsit segítek, hogy előbb meglegyen az 500. 🙂 De tényleg igyekezz megszabadulni a villogós bannerektől, mert azok nagyon elnyomják az adsense-t.

gavallér

2008. 03. 06. 03:55 · Névtelen hozzászóló →

Tegnap, közel hetven látogató, 196 oldal letöltés 1,87 dolcsi egy oldalból. Az oldal cétéer egész jó. Másfél hónapos az oldal. Még kis taknyos. 🙂 Ez egy blog -ha meglátod nem mondod meg hogy blog- ami egy témával foglalkozik, minden technika beleépítve ami eddig fellelhető a neten. A téma miatt nagyon sokan vannak versenyben, de az általam választott kulcsszavakra jó helyen hoz ki a „barátunk”. Vannak értékesebb -több látogatót hozó- kulcsszavak, de az hosszabb csata lesz. 🙂 Van mellette több oldalam is, de ő lesz az aranytojást tojó …oldal. 🙂 Most olvastam elsőnek ezt az oldalt, egész jó. Ha 50000 oldalletöltésem lenne havonta, ba…i több csekk is jönne havonta. 🙂 Má’ csak azért is leírom ezeket, szerintem nagyon össze lehet hangolni az oldal tartalmát a hirdetésekkel. Rajtad áll.A következő téma amit megcsinálok: tetőbox. Ezt most ingyen kaptad. :)Jó mi? Nézd meg a konkurenciát, gyenge a verseny. Érdemes beszállni azért a 4-5 hirdetőért is. És nem kell lustaságra kényszerítő kéjwörd eszköz. Persze, kreativitás annál több kell.És némi szándék, hogy elkészítesz egy oldalt. Egy profi oldalt. Ami értékes információt tartalmaz, és a hirdetések okosan vannak elhelyezve, így mindenki boldogan élhet egymás mellett.Sok sikert.písz forevör

gavallér

2008. 03. 06. 04:07 · Névtelen hozzászóló →

Csak csínján azzal a ctr-el, mert nálad elég magas lehet. Bizonyos szint fölött (sajnos nem tudom) kivágnak érte.

Bizony,

2008. 03. 06. 04:25 · Névtelen hozzászóló →

ha az ember nem tud valamit pontosan, elkezd találgatni. Ez egy túlélési ösztön. És emellett elkezd általánosítani. Most félnem kéne’? 🙂 Gondolkodj logikusan és rájössz, hogy ennek nem sok értelme van. Érzi azt az ember melyik a helyes út a gondolatmenetben, az élet minden területén így van ez. De ugye mindig oda jön még az eredetei gondolathoz B gondolat, C gondolat, stb… és a végén oda lyukadunk ki, hogy lezsibadunk. 🙂 Nem ma kezdtem 🙂 a ctr elég magas hónapok óta. Ha az egész a száz, annak kb harmada és attól kicsit lejjebb még. De ahogyan gondolod, tartsd alacsonyan a ctr-ed. písz

Keco

2008. 03. 10. 06:22 · Névtelen hozzászóló →

Tegnap olvastam egy oldalt, ahol egy gyerek 132 ezer zöldet keresett, aszem meg van az inspiráció.Mondjuk nem derül ki , hogy 1 hónap -6 vicces lenne- alatt vagy egy év alatt szedte össze.

Keco

2008. 03. 10. 06:32 · Névtelen hozzászóló →

Pont ma bukkantam hasonló oldalt, porsche meg mindenféle le volt fényképezve, hogy mindet az adsenseből vette. Na persze…

132 ezer $

2008. 03. 10. 07:22 · Névtelen hozzászóló →

A 132 ezer nem kamu.. adsensetop.com/images/Jeremy%20Schoemaker_shoemoney132k.jpg

új divat?

2008. 03. 12. 08:46 · Névtelen hozzászóló →

Új divat a googlenél a ***** aranypénz/katt? Mostanában szinte csak ilyenjeim vannak. Napi ****** kattintásból 2-3 dolcsit keresek. Egy csöppet bosszant…

új divat?

2008. 03. 12. 14:38 · Névtelen hozzászóló →

Hidd el, van ez lejjebb is! Ma volt egy 0,00 USD-s kattom. Ilyen még sosem fordult elő. Ez mitől van? Mondjuk érzékelte a rendszer, hogy egy bot kattintott? Vagy mi lehet az oka?

Érdekes

2008. 03. 17. 02:26 · Névtelen hozzászóló →

Ha én futtatom az adwordsömet ,akkor a napi átlagkeresetemnek az 5szöröse a bevételem ugyanannyi kattintás után, mondjuk így is a befektetett összegeimnek az 1/3 jön vissza.Viszont üzlet és markeing szempontból nem olyan rossz ez, ha közben akad kéttő-három vásárlóm is..

mindennapok

2008. 04. 15. 05:06 · mindennapok →

Üdv mindenkinek.2007 októberi beírásoknál olvastam, hogy többen keresnek havi 100.000 Ft felett az Adsense-vel.Jól hangzik.Én napi 450 egyedi látogatóval havi 8 (nyolc)dollár körül kaszálok.Végigolvastam az egész blogot és rögtön átállítottam a szineket úgy, hogy beleolvadjon a környezetbe + levettem a keretet,Ez bejött, mert aznap nulla ! klikk lett a vége az addigi 4-5 helyett.Valamit tuti rosszul csinálok,bár tudom, hogy a napi 450 egyedi elég karcsú, de reális ez a 8 dolcsi?Kukkantsatok rá légyszi az oldalra és írjatok valami tippet, mert nemn jutok egyről a kettőre.köszi előre is !http://www.mindennapok.hu/

Re:mindennapok

2008. 04. 15. 05:21 · Névtelen hozzászóló →

Hasznalj link egyseget, ha tudod rakd be boxba ugy ahogy a tobbi van. A hirdetesi egyszeget is boxba tennem, es persze az oldalba simulo szinekkel.Hirtelen ennyi.

mindennapok

2008. 04. 15. 05:28 · Névtelen hozzászóló →

Ezt már valahol máshol is írtam: Túl sok a színes banner, ami elvonja a figyelmet az adsense-ről. A helyedben sok kép linket szövegesre cserélnék. Iwiw, mywip logó tök fölösleges. Kb ugyanennyi látogatóval nekem havonta jön a csekk.Sok hasonló kép link volt az oldalamon, aztán döntöttem. Akikkel nem vagyok kapcsolatban kölcsönösen, azokat mindet letakarítottam, szöveges linkjeik maradtak csak. Nálam megérte, habár nem linkgyűjtemény jellegű az oldalam.Fent említett link egység, oldalba simulás pedig tuti jó, nálam is így megy!

Re: mindennapok

2008. 04. 15. 05:52 · Névtelen hozzászóló →

Félreértetted a környezetbe olvadást. Úgy kell megcsinálni, hogy a látogatókat érdeklő tartalomhoz hasonlítson. Nem azért, hogy véletlenül rákattintsanak, hanem azért, hogy egyáltalán vessenek rá egy pillantást (mert akkor van rá esély, hogy felkelti az érdeklődésüket).

Te úgy olvasztottad a környezetbe, hogy jóformán strukturális díszítőelemeknek tűnnek, vagyis a látogatóid 99%-a tutira átsiklik fölöttük.

mindennapok

2008. 04. 15. 06:10 · mindennapok →

Köszönöm a gyors reakciót és a hasznos infókat !Átalakítom.

mindennapok

2008. 04. 15. 06:20 · Névtelen hozzászóló →

Majd számolj be a fejleményekről! Ne lepődj meg, ha 1-2 nap alatt nincs sok változás, de 1-2 héten belül érezhetőnek kell lennie.

mindennapok

2008. 04. 15. 11:06 · Névtelen hozzászóló →

Én még ajánlanám ,hogy a google keywords-tool segítségével nézz utánna melyek azok a kulcsszavak mejek a legjobban fizetnek lehet nyugodtan angol is(Pl:ruhák helyett clothes-ez még belefér a magyar felhasznállóknak).És helyezd el az adsens linkek közelébe.Nekam bejött!kb 1 hétig duplaannyit értek a klikkek!Üdv!bakerman.

ez milyen

2008. 04. 15. 14:25 · Névtelen hozzászóló →

Ez milyen?!

Oldal megjelenések – 7 Kattintások – 8 Oldal CTR – 114,29%

Valaki visszalépett, hogy mégegyet kattinthason! 🙂

mindennapok

2008. 04. 18. 06:33 · mindennapok →

Leszedtem a felesleges bannereket amelyek havonta 30 látogatót „küldtek” (a linkek azért fent vannak)és valóban úgy néz ki, hogy elvonták a google hirdetésről a figyelmet, mert máris javult az átkattintások száma.Köszönöm a tippet.Remélem a további átalakítások is meghozzák az eredményt.Abban tud valaki segíteni, hogy meg tudom-e nézni, hogy a szöveges vagy a képes google hirdetésre kattintottak-e a látogatók, mert nálam van mind a kettő.

Üdv.: Zoli

mindennapok

2008. 04. 18. 06:41 · Névtelen hozzászóló →

Azt nem tudod megnézni, hacsak nem az van beállítva, hogy a fekvő, az mindig képes legyen, a felhőkarcoló pedig szöveges. Mert akkor a neveikből kiderül a jelentéseknél. Egyébként nagyon hasznos csatornát hozzájuk rendelni, azzal is egyel több támpontod lesz a kattintások irányáról. Ahol a laza rádió és a topjob van most, én oda mindenképp raknék egy felhőkarcolót, de az oldal színéhez nagyban hasonlító szürke háttérrel, fekete betűkkel. Lényeg, hogy ne reklám szagú legyen. Pl az a neonzöld szöveg nem mindig bejövős dolog.

mindennapok

2008. 04. 24. 14:55 · mindennapok →

Miért nem „mennek” annyira a képes hirdetések, mint a szövegesek!??

Üdv, Zoli

mindennapok

2008. 04. 24. 14:59 · mindennapok →

Miért nem „mennek” annyira a képes hirdetések, mint a szövegesek!??

Üdv, Zoli

mindennapok

2008. 04. 24. 14:59 · mindennapok →

Miért nem „mennek” annyira a képes hirdetések, mint a szövegesek!??

Üdv, Zoli

2008. 04. 24. 15:08 · Névtelen hozzászóló →

Kérdezd meg még egyszer, hátha kiderül 😉

re:mindennapok

2008. 04. 24. 18:41 · Névtelen hozzászóló →

gyors kezed van…

banner vakság

2008. 04. 24. 21:08 · Névtelen hozzászóló →

Olvass utána a banner vakságnak..és ha már ott jársz akkor még a duplikált tartalomnak is.. 😛

mindennapok

2008. 04. 25. 08:51 · mindennapok →

Bocsika a „triplázásért” nem volt szándékos, de már legalább fél perc eltelt és még mindig nem „vitte be” amit írtam.Valószínűleg türelemből volt kevés a részemről.Köszi az infót a bannervaksággal kapcsolatban – megnézem !

Zoli

vélemény

2008. 04. 27. 06:04 · mindennapok →

A fórumon küldött tanács szerint leszedtem a kevésbé fontos partnerek bannerjeit (link maradt csak)amik elterelik a figyelmet az Adsenséről és ahogy várható volt természetesen volt akinek nem tetszett és szintén levette az enyémet, de a lényeg egy partnerem véleménye ezzel kapcsolatban :

„Google nem azért nem fizet amúgy, mert elmegy a figyelem, hanem mert szarul fizet mindenkinek. Nekem a tavalyinak a 30%-a a bevételem abból. Mindenki panaszkodik. Amilyen jó volt korábban, most olyan rossz.”

Az oldal nevét nem írnám le, de elég profi és régóta megy, ezért talán érdemes lehet a véleménye, bár tudom a többség válasza úgyis az,hogyha nem tetszik az Adsense, akkor ne használd, de gondoltam leírom.

Üdv.: Zoli

Re: vélemény

2008. 04. 27. 07:39 · Névtelen hozzászóló →

Valoszinu sokkal nagyobb aranyba nottek a megjelenitok (adsense), mint a hirdetok (adwords). Erdemes lenne megnezni a hirdetesi oldalt, ott valoszinuleg az egy kattintasra eso arany is csokkent rendesen. Amit lehet tenni, hogy hirdetni az adwordsot, hogy meg tobb megjelenito legyen.

számból vetted ki

2008. 04. 27. 12:12 · Névtelen hozzászóló →

Eléggé kezdő vagyok ebben az internetes „szakmában” , de én is pont ezt akartam javasolni csak féltem, hogy hülyeséget mondok, de ezek szerint másnak is ez a véleménye.Az enyém 1 linkgyűjtemény és a marketing dobozban az 1. helyen nyomom az Adwords-öt, de most bannervakság ide, bannervakság oda kirakok 1 Adwords-ös bannert is.Egyébként az ismeretségi körömben megkérdeztem kb.: 30 embert akik átlagos felhasználónak számítanak és fogalmuk sincs mi az a Google Adsense vagy Adwords !!!Van még mit reklámozni ezen a téren.

Re: vélemény

2008. 04. 27. 14:49 · OldalGazda →

Az, hogy valakinek a bevételei csökkennek, annak alapjában véve kétféle oka lehet: Egyrészt ha jobban nő a hirdetésmegjelenítők száma, mint a hirdetők száma, akkor a kereslet-kínálat piaci szabályai szerint lejjebb fognak menni az árak: az, amit te keresel, meg amit ők fizetnek. Másrészt pedig az AdWords-öt használók egyre több tapasztalatot halmoznak fel, ahogy telik az idő, és egyre hatékonyabban fogják tudni elkölteni a pénzüket, ráadásul ezt a Google is támogatja a maga eszközeivel (jó, persze mindig lesznek újonnan jöttek, akik eleinte sok összeget adnak egy kattintásért). Szóval attól, hogy tavaly többet kerestél még nem feltétlenül a „szarul fizető” Google tehet: lehet, hogy csak a piac normális működéséből fakad: például ugyanabban a témában megjelent még X más, a partnerodénál akár nagyobb weboldal is az AdSense felhasználók között.

vélemény

2008. 04. 27. 15:03 · Névtelen hozzászóló →

O, ó! Félreértettél! Az olyan oldalak képes bannereit szedd le, akik pl nem linkelnek viszont rád. Tehát nekem pl eszembe sem jut, hogy ha az origót akarom megnézni, akkor előbb egy másik oldalra (mindennapok) menjek, hogy ott az origo bannerére kattintva jussak el a célba. Azt viszont mérd fel, hogy aki rád viszont linkel, az érezhető látogatószámot hoz -e neked. Ha nem, akkor könyörtelenül szedd le a bannerét nálad…szerintem. Fontos, hogy minél tovább maradjon a látogató nálad és ne lépjen le egy bannerre kattintva. Kivéve, ha az egy adsense hirdetés. :)))) Egyébként a színválasztás sokkal jobb, mint a régi neonzöld.

Re: vélemény

2008. 04. 28. 05:03 · Névtelen hozzászóló →

„a kereslet-kínálat piaci szabályai””a piac normális működéséből fakad”

Oldalgazda, ott sántít a magyarázat, hogy a Google hirdetőprogramja éppen affelé tendál, hogy EGYRE KEVÉSBÉ legyen piacon kialakult, és egyre inkább a Google által meghatározott az árszint. Ld. quality score (amiről egyébként csodálom, hogy néhány mondatnál több nem olvasható a Webni-n, mert az Adwords szempontjából – sajnos – már központi fontosságú).

A kereslet-kínálat piaci szabályai szerint például 2 Ft-ot kellene fizetnem arra a kulcsszóra, amire senki más nem hirdet, valójában viszont gyakran ilyenkor is 20-30-40 forintot határoz meg a rendszer minimumként.

Persze benne van az is a pakliban, hogy a tartalomszolgáltató partnerek esetében (= Adsense) a Google valóban érvényesíti a piaci logikát, csak akkor nem, amikor 100%-ban a saját zsebébe folyik a zsé (= Adwords).

Re: vélemény

2008. 04. 28. 05:20 · OldalGazda →

Azért én azzal vitatkoznék, hogy a Google arrafelé tendál, hogy felverje az árakat. Az Etarget például sokkal többet tesz ennek érdekében a maga 20 forintos minimumlicitjével 🙂 A Quality Score pedig igazad van, megér egy hosszabb misét, úgyhogy azt én nem keverném bele ebbe az eszmecserébe, mert csak fölöslegesen elbonyolítjuk a dolgot.

Igazad van, hogy látszólag az AdWords esetében nincsen piaci nyomás, azonban, ha belegondolsz, akkor de:az AdSense hálózatban megjelenő és a Google oldalain megjelenő hirdetések a hirdetőknél ugyanis egymás versenytársai: ott hirdetek, amelyik hatékonyabb: ha olcsóbb a tartalmi hálózaton hirdetni, akkor ott megy el a keret nagy része. A másik tényező (ami összefüggésben van a Quality Score-vel), hogy ha az általad említett esetben 2 forintért lehetne hirdetni a Google keresőfelületén, akkor ott számtalan rossz minőségű hirdetés jelenhetne meg (rossz minőségű weboldalakra, gagyi szolgáltatásokra mutató), például mobil csengőhangok majd’ minden találati rangsorban.

Igenis, lehet hirdetni két forintért: a tartalmi hálózaton — És pont ezért lehet az, hogy panaszkodik egy hirdetésmegjelenítő 🙂

Re: vélemény

2008. 04. 28. 06:30 · Névtelen hozzászóló →

„Az Etarget például sokkal többet tesz ennek érdekében a maga 20 forintos minimumlicitjével”

Első ránézésre talán így van. De lehet, hogy korrektebb hozzáállás azt mondani: 20 Ft a hirdetés, mint azt, hogy „Nincs minimális ráfordítás – Ön döntheti el, mennyit fizet az AdWordsért” – ez ugyebár egyszerűen valótlan állítás, mégis az Adwords-program nyitóoldalán olvasható.

„ha az általad említett esetben 2 forintért lehetne hirdetni a Google keresőfelületén, akkor ott számtalan rossz minőségű hirdetés jelenhetne meg”

Ez is csak félig állja meg a helyét. Ha boldog-boldogtalan 2 forintért hirdethetne, akkor bármire keresnél rá a Google-ben, nyolc csengőhang- meg egyéb hulladékhirdetés figyelne a jobboldalon – ami tényleg rontaná a(z észlelt) szolgáltatásminőséget.

Viszont többnyire nem tudsz hirdetni 2 forintért (sőt 5-ért vagy 10-ért sem) még a saját nevedre, domainnevedre sem.

A legrelevánsabb kulcsszavaidra – melyekre amúgy első tízben-húszban szerepelsz az organikus találatok között – sem tudsz sokszor 30-40 forintnál olcsóbban hirdetni.

Ez is mind rossz minőségű hirdetés volna?

„ha olcsóbb a tartalmi hálózaton hirdetni, akkor ott megy el a keret nagy része”

Ebben van valami.

Re: vélemény

2008. 04. 28. 07:10 · OldalGazda →

A „Nincs minimális ráfordítás – Ön döntheti el, mennyit fizet az AdWordsért” szerintem azért nem akkora csúsztatás: egy olyan bonyolultságú rendszerről, amiről úgy tudok egy azt nem ismerőnek fél órás előadást tartani, hogy aztán is csak az alapvető összefüggésekkel lesz tisztában, nos nehéz pár mondatban halálpontos kőkorrekt leírást adni. Egyébként ehhez csak annyit lehetne hozzátenni, hogy „Ha netalán keveset fizetne, akkor ne csodálkozzon, hogy nem jön majd látogató.” 🙂

Az egyes hirdetések minőségét pedig nem kattintás alapon kell nézni, hanem úgy, hogy pl. 1000 megjelenítésből mekkora bevételt tud hozni egy adott hirdetés. Szerintem teljesen logikus hozzáállás, hogy amennyiben 1000 megjelenítésből kevesebb bevételt termel a — különben 30 forint/kattintásos — hirdetésed, mint amekkoráról úgy gondolják a Google-ék, hogy érdemes ezért cserébe „rontani” a felhasználói élményen, akkor inkább lemondanak arról a bevételről. Azért azt is vedd figyelembe, hogy amennyiben egy minimális licittel megakadályozzák, hogy megjelenjen a hirdetésed egy mások által nem használt kulcsszóra, maguk is bevételtől esnek el. Nyilván megvan erre a jó okuk, mint például valami olyasmi, hogy a felhasználók figyelmét Te ne vedd el a többi, jobban jövedelmező hirdetés elől.

2008. 07. 25. 15:48 · Névtelen hozzászóló →

Nekem napi 100-200 látogató körül van és és 60$/nap.Remélem fitenek majd mert elég borsos összegre várok 😀

re:…

2008. 07. 25. 16:37 · Névtelen hozzászóló →

Tehát 1800/hó havi 3000-6000 látogatóval?!

re:…

2008. 07. 26. 07:04 · Névtelen hozzászóló →

Már bocs, de ez teljesen valószerűtlen. 🙂 1 látogató kb. 1-20 Ft-ot hoz. Nálad ez 80.. Tehát ha 50 százalék is kattint, ami valószerűtlen, 160 egy kattintás?

re:…

2008. 07. 26. 09:42 · Névtelen hozzászóló →

Egy kattintó látogatóra gondoltál igaz?Mert ha nem, akkor 5 százalékos átkattintás esetén lehet 400 is e katt, már a leírtak szerint…

csúfos

2008. 07. 29. 03:07 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudom, másnál mi a helyzet, de az ehavi és a múlthavi bevételeim drasztikus csökkenést mutatnak emelkedő látogatószám /ehavi új rekord lesz/ és emelkedő kattintásszám mellett. Nemegyszer 3 kattintásért képesek voltak nagytesóék 0,01 petákot fizetni.

2008. 07. 30. 13:20 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok.

Először is elnézést, ha nem a megfelelő topic-ban teszem fel a kérdést.Üzemeltetek egy oldalt, ahol az adsense hirdetések mellett saját bannerek is el vannak helyezve, ezért az összes hirdetést egy Openads szerveren keresztül jelenítem meg. Az adsense kód az Openads szerverben html reklámként lett mentve, ami azért szükséges, mert az adott zónában a megadott feltételektől függően vagy az adsense, vagy a saját hirdetés jelenik meg. Tökéletesen működik a rendszer, viszont azt figyeltem meg, hogy az Openads által regisztrált kattintások kb. a háromszorosai az adsense oldalán mért értékeknek. Ez a statisztika napi, heti és havi szinten is megállja a helyét. Az világos, hogy a google kiszűri az érvényleten kattintásokat, de azt nem tartom reálisnak, hogy ez ilyen mértékű legyen. Igyekeztem mindent a szabályzat szerint csinálni, nem kattintgatok hirdetésekre, ismerősök nemigen használják az oldalt (tehát nincsenek „kattintgassunk neki egy kis pénzt” jellegű akciók), előfordul, hogy hetekig nem nézek az oldal felé, akkor is ez az eredmény.Ha volt már valakinek hasonló tapasztalata, esetleg ötlete mi lehet a háttérben azt szívesen venném.

Köszönöm előre is:Zoli

Az Openx mér rosszul

2008. 07. 30. 16:18 · harzol →

Én az Openads új verzióját (OpenX) próbáltam és ugyanarra jutottam amire te.Először persze bennem is felmerült, hogy ez az arány azért túlzás, de nem volt mit tenni.

Aztán mikor egy új oldalamon ügyködtem és kitettem OpenX segítségével az Adsense kódot, akkor is bemért a 300 oldalletöltéshez 5 kattintást az OpenX. Megnéztem az oldal saját webstatisztikáját és egyedül én jártam a kérdéses időben az oldalon (ami nem is csoda, mert a mai napig nincs rá bejövő link hisz egy félkész oldal) és én még véletlenül sem klikkeltem a saját hirdetéseimre. Pláne nem 5x.Én arra a következtetésre jutottam, hogy az Openads nem tudja megfelelően mérni az Adsense hirdetések kattintásszámát, így inkább ki is kapcsoltam és csak a megjelenéseket méri.

Többi hirdetést persze jól méri az OpenX, de mondjuk könnyebb dolga is van.Remélem megnyugtattalak, de azért örülnék ha más is megerősítené mindezeket.

nehéz idők

2008. 11. 05. 02:19 · Névtelen hozzászóló →

Másoknál is borzasztó kicsik a kattintások utáni öszegek mostanában? Napok óta kb harmada jön össze az eddigi napi átlagoknak.

nehéz idők

2008. 11. 05. 06:42 · Névtelen hozzászóló →

Valóban érezhető, de a dollár most erősebb, ennek is szerepe lehet a csökkenésben. Esetleg a hirdetők is visszafogják magukat?

re: nehéz idők

2008. 11. 05. 07:00 · btamas →

Pontosan elsejétől ugye? Ez már velem is előfordult, augusztus 1. volt a gyászos dátum. A neve azt hiszem smart pricing. A megoldás az, hogy szedd le az összes olyan oldaladról az adsense-t, ami nem, vagy nagyon rosszul keres, tehát rontja az átlag kattintási arányod. Jó 2-3 hónap múlva visszaáll.

re: nehéz idők

2008. 11. 05. 07:37 · Névtelen hozzászóló →

Nem elsejétől van ez, már múlt hónap vége is ilyen volt. Egyetlen oldalam van, azon van adsense, így az nem lenne nyerő, ha onnan levenném. :(Eddig minden hónapban simán megvolt a kifizetési limit. Igaz, múlt hónapban épphogy 0,04-el lépte át a bűvös határt. Ez alatt a novemberi 5 nap alatt 8 dolcsit kerestem. Negatív rekord. 🙁 Máskor 2 nap alatt megvolt simán.

re: nehéz idők

2008. 11. 05. 08:24 · Névtelen hozzászóló →

A smart pricing-ot azért nem lehet mindenre ráhúzni, de ez is lehet az oka, meg az is, hogy aug. 20 után kezdenek el hirdetni bizonyos (elég sok) téren, tehát akkor van lóvé, most pedig spórolnak (-hatnak) a hirdetők a kötelező karácsonyra.És olvastam még valamit… mindjárt utána nézek… igen, okt. 30-al változott a „quality score algorithm”, amiről konkrétan az nincs írva, hogy ennek közvetlen hatása valamely irányban lehet súlyos (mert ugye a harmadolás az) bevétel (kiadás) csökkenés, de kérdem én, pár emberen kívül van aki tudja, hogy mi változott valójában?

re: nehéz idők

2008. 11. 05. 08:37 · Névtelen hozzászóló →

Ja, és még a smart pricing-ról…Ebben az egészben azt nem értem (ha valóban élő dolog ez), hogy akkor mi van az olyan weboldalakkal, amik napi 1-100 új oldalt „termelnek” (pl. híroldalak, aktív blogoldalak a hozzászólásokkal együtt, stb.), az új oldalak nyílván nem teljesítenek jól, akkor ne rakjak rá hirdetést, vagy ne csináljak új oldalt?

re: nehéz idők

2008. 11. 05. 09:01 · btamas →

Nem tudom, szerintem nem az oldal számít, hanem a domain. A smart pricing pedig nekem az egyetlen magyarázat volt, hogy aug 1-től miért lett fele a bevétel.

Itt is

2008. 11. 07. 12:51 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is lekúszott az eCPM 🙁 , dehát ez várható volt, a hirdetők többsége magyar, aki forinttal fizet a hirdetésért.

Bár ha a bevételeket is forintba nézem akkor is látható csökkenés :S

re:ennél lejjebb már nincsen

2008. 11. 28. 14:46 · Névtelen hozzászóló →

Most vagyok nagy átalakítás közben, és épp nekem is ilyen „bevételeim” vannak.Így legalább nem biztos, hogy az átalakítást érzi az oldalam.

De amúgy valóban egy moslék, közben minden mutatóm egyre jobb… attól félek ha egyszer elkezdenek emelkedni a kattintásonkénti dollárok, belefulladok a sok pénzbe.

De tényleg, növekszik az egyedi látogatók száma, növekszik az átlagos oldalmegtekintés, növekszik a webhelyen töltött idő, csökken a visszafordulások aránya, növekszik az átkattintási arány és közben csökken a bevétel. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

régen jobb volt

2008. 11. 28. 15:03 · Névtelen hozzászóló →

Amikor még kaptuk az Adsense-be a beszervezés után a pénzt ***** $ / kattintás volt az átlag (szerintem azért, hogy elégedettek legyünk). Ahogy megszűnt a beszervezéses konverzó 2 hónap alatt ez lement *****-ra majd az utóbi 4 hónapban jelenleg ****** $. A régi ***** centes korszak óta most a legjobb, nálam.

Hirdetés-ellenőrző központ

2008. 11. 29. 04:09 · Névtelen hozzászóló →

Hirdetés-ellenőrző központ – van aki ezt használja?

problémák

2008. 11. 29. 05:54 · Névtelen hozzászóló →

Valószínűleg valami gond lehet az oldalatokkal, vagy rossz a téma, vagy rossz maga az oldal, és smart pricing lehet, vagy olyan a téma, amire nem nagyon van hirdető. Én ****** dollár alatt nagyon rég kaptam 1 kattintásra, de jobb napokon sokkal több.

Lap

2008. 11. 30. 04:44 · Névtelen hozzászóló →

Milyen lapokat kell készíteni, hogy legalább havi 500 dollár bejöjjön?

re: Lap

2008. 11. 30. 09:28 · Névtelen hozzászóló →

🙂 Ez jó kérdés, tőlem is hetente 1-2x megkérdezik. És nagyon nehéz, és sokat kell vele foglalkozni. Ha lenne recept, már mindenki AdSense-milliomos lenne. Olyan, eredeti szöveggel rendelkező, jól optimalizált, érdekes, tartalmas, jó oldalt készíts, ami legalább napi 2000 látogatót vonz, és vannak rá releváns, jól fizető hirdetések is. Ha minden összejön, akkor is kell vagy 1 év. Rengeteg kutatást, és tapasztalatot igényel.

re:re: Lap

2008. 11. 30. 10:56 · Névtelen hozzászóló →

Ha lenne recept, akkor 1-2 évig lennének sokan adsense milliomosok, aztán már nem működne a recept.Ha lenne recept, akkor az egész rendszer nem működne.

Általában, ha lenne recept a milliomosságra, az egész világ nem működne, mert kell egy bizonyos hányad (kb. 99%), aki nem tudja a receptet, és elmegy kalauznak, rendőrnek, esztergályosnak, pincérnek, péknek, ácsnak, webdizájnernek, pécéboltosnak, stb., hogy ne pusztuljon éhen és működtesse a világnak azt a részét, ahol a milliomos elkölti a pénzét.

Nincs recept.

Tanulj, dolgozz, ba### el sokszor, közben találd ki magadnak a saját recepted!

Megéri.

re:re:re:Lap

2008. 11. 30. 11:05 · Névtelen hozzászóló →

Ja. Nekem is van receptem, és szerencsére működik is. Majd amikor kezd lefutni, nem működni írok belőle egy e-bookot, DVD-t, könyvet és árulom, mint a mai Goldmann Dávidok, meg milliomos leszel receptet árulók. Amíg megy a recept addig senki nem adja ki. 🙂

2008. 11. 30. 11:15 · Névtelen hozzászóló →

Na, már itt is felbukkan Goldmann Dávid… 🙂 2 „projektjét” követtem figyelemmel, vicces volt.

goldmann

2008. 11. 30. 11:23 · Névtelen hozzászóló →

A legnagyobb húzása a fogadásos volt. fOGADOTT EGY BARÁTJÁVAL, HOGY 21 hét alatt 1 millió forintos (tiszta hasznot) weblapot(okat) készít. Ja, és megoszta a receptet online.A végére volt volt 2-3 drupalos ronda lapja, pár ezer forintos adsense bevétellel. Ja a feliratkozásból, hogy ezt égést végignézd, az volt valami huszonezer(vagy többb – már nem emlékszem)A végén annyit mondott, bocs elvesztettem a fogadást. Lehet, hogy csak egy pezsgőbe, vagy annyiba sem fogadott.Na ez a recePt 🙂

goldmann

2008. 11. 30. 11:38 · Névtelen hozzászóló →

Valóban így volt, 29eFt volt a részvételi díj, de max. 290 Ft-ot ért az egész. A legszebb az egészben, hogy jónéhány embert sikerült meghipnotizálnia, akik egyenesen itták a szavait és az internetes pénzkeresés gurujaként tekintettek rá, csak azt nem vették észre, hogy éppen őket nyírja mint a birkákat :)))Egyébként nem mondom, hogy 100% hülyeség, amit próbál „tanítani”, mert ha össze tudsz állítani egy viszonylag egyszerű ellenben tényleg értelmes és hasznos infóterméket, internetes szolgáltatást, akkor azzal lehet szép pénzeket keresni (én szép pénz alatt most azt értem, hogy mondjuk megkeres az ember még1x annyit mint egy átlagos fizetés).

goldmann

2008. 11. 30. 11:49 · Névtelen hozzászóló →

5 hozzászólással ezelött leírták a receptet. „Olyan, eredeti szöveggel rendelkező, jól optimalizált, érdekes, tartalmas, jó oldalt készíts, ami legalább napi 2000 látogatót vonz, és vannak rá releváns, jól fizető hirdetések is. „

Na ezt lehet bővíteni, nyújtani infoterméket írni rá. Konkrét példát úgysem kapsz, max, a hitel, nyaralás, ingatlan példákat, de ott már labdába sem rúgsz.

rerererererere

2008. 11. 30. 14:02 · Névtelen hozzászóló →

Valaki tulajdonképp egy teljesen abszurd kérdést feltesz, és dől rá a „válasz”.Értelmes kérdéshez alig-alig szól valaki…

Nem tudom ki írta le előszőr „Content is King”, de ettől tömörebben és jobban valóban nem lehet megfogalmazni.

Csinálni kell egy olyan oldalt amire szüksége van minél több embernek. Ez igazán egyszerű :-).

Az aranyemberhez meg csak annyit, hogy képzeljétek el mi lett volna, ha pl. a Google az első algoritmus megírása után elkezdte volna ezt tanítani és infotermékben eladni.

Szóval azért van abban valami, hogy aki tudja az csinálja, aki nem tudja tanítja.

adsensearanyember

2008. 11. 30. 14:48 · Névtelen hozzászóló →

Igen, az előző hozzászólás igaz, nem MFA oldalakat kell csinálni, hanem valóban jókat, hosszú távon az éri meg. Az Aranyember pedig valójában Hegedűs, csak nem meri vállalni a nevét: bennfentes.wordpress.com/2008/07/06/a-milliomos-szuletik-piszkos-hattere/ . Én is belenéztem legújabb projektjébe, de azért azt is kár lenne tagadni, hogy voltak benne hasznos dolgok is. Nem a szakmai anyagban, hanem a hozzáállás, motiváció terén (vonzás törvénye, tervek készítése, vizualizálás, célmegvalósítás, célkűtízés, stb., ilyenek).

Lapok

2008. 12. 02. 06:20 · Névtelen hozzászóló →

Nem mindenkinek van ideje, tehetsége bonyolult lapokat összeállítani.Az ő számukra kellene biztos tipp.Blogokkal is elérhető egy jó átlagkereset? Angol nyelvű lapokat milyen témában érdemes?

Mitől?

2008. 12. 02. 06:30 · Névtelen hozzászóló →

Az én lapomon 2 éve van adsense, a felfutási időszaktól eltekintve a mostani november volt a legrosszabb bevétel szempontjából, holott minden mutató növekedést mutat.Az oldal témája egy sportág köré épül. 1 éve 0,1/klikk alatt nem volt hirdetés, most ha már 0,3mat eléri, örülök, de jellemzőbb a fent is említett 0,0x. Lehetséges, hogy olyanok is hirdetnek az adott szavakra, akiknek a szegmensében túl drága a hirdetés, és itt próbálkoznak? Konkrét példa: jópár ingatlanos hirdetés is megjelenik nálam, holott az oldalnak sport lévén köze nincs hozzá. Viszont a hirdető berakja pl a strandlabdaháló-t is az ingatlanhirdetése kulcsszavai közé, így az ingatlanhirdetésért fizetendőnek töredékéért hirdethet pl nálam. Az más tészta, hogy nálam nem igazán találja meg a célcsoportot. Nagy hülyeséget mondtam evvel?

rerererererere

2008. 12. 02. 08:18 · Névtelen hozzászóló →

A whysoft-ra gondoltál? Már tanítják is…

rererererererererererererere

2008. 12. 02. 09:01 · Névtelen hozzászóló →

Ecsém, de beülnék egy ilyen oktatásra!

De komolyan, akinek ezt iskolában kell oktatni, az ne foglalkozzon vele!Erre (azt hiszem Lao Ce) egy keleti tanító mondása jut eszembe: Akinek kifejtem a probléma egy sarkát, és a másik hármat nem tudja belőle kibontani, azzal nem foglalkozom.Itt megkapják mind a négy sarkot, aztán két év múlva meg semmit nem ér az egész.Ezek szerint a problémák négyszögűek :-).

…és még…

re:Lapok

Ez olyan mintha azt mondanád, hogy jójó sokat kell edzeni évekig, és aztán olimpiai bajnok lesz az ember, de akinek nincs erre ideje az mit csináljon?

Kapáljon b*meg! Ahhoz biztos nem kell idő.Vagy gondolod, ha lenne olyan biztos tipp amivel gyorsan, egyszerűen, könnyen lehet pénzt keresni, akkor is a nehezet választaná bárki, pusztán azért mert van ideje?Szánt rá, azért van neki.

Gyors kereset, sok pénz, siker: Adsense!

2008. 12. 02. 11:14 · Névtelen hozzászóló →

Átlagosan jó keresetet biztosító Google Adsense megoldások érdekelnek.Konkrét tippekkel.Olyan oldalak bemutatásávak akik már sikeresek lettek.Értelmes válaszokat várok gondolkodó és értelmes emberektől.

Gyors kereset, sok pénz, siker: Adsense!

2008. 12. 02. 11:19 · Névtelen hozzászóló →

El vagy tévedve.Szerezz napi 10.000 egyedi látogatót bármilyen témában (szexet kivéve) és akkor már jó úton haladsz.

Ilyen hozzáállással viszont én is csak a krumpliszsák cipelést tudom javasolni. 🙂

RE:Adsense’

2008. 12. 02. 12:05 · Névtelen hozzászóló →

Hogyan lehet napi 10 ezer látogatót szerezni. Erre csak nagy portálok képesek ahol sokan dolgoznak: Origo,Index,Stop.hu

re:Gyors kereset, sok pénz, siker: Adsense!

2008. 12. 02. 12:19 · Névtelen hozzászóló →

Te komolyan gondolod, hogy erre kapsz választ?Hogy ez így megy?Hogy itt mindenki egyszer csak ilyen stílusban, mondjuk pl. ezen a helyen megkérdezte, kapott is választ, és azóta azt nyomja?És gondolod kapsz konkrét tippeket, tehát valaki tudja mi a tuti, és azonnal ingyen, leírja ide, hogy azonnal konkurenciát teremtsen?

  1. egyedi látogató meg lósz*r, még egy oldalnál se nagy valami, csinálj tizet, és kész.Ez szerinted blogból, a leggyorsabban, tartalommal feltöltve, optimalizálva mennyi idő?És mindezt úgy, hogy értessz is a témákhoz (ha meg nem értessz, megtanulod), hogy ne gagyi mocskot csinálj.Szerinted ez egy hónap pl? Hát nem!Ha azt írom, hogy két év, még biztosan lenne aki azt írná, hogy több. És kell is hozzá érteni, meg be kell fektetni a pénzt és az időt is…. és az idegeskedést.

re:Gyors kereset, sok pénz, siker: Adsense!

2008. 12. 02. 12:22 · Névtelen hozzászóló →

Az az 1. az meg tízezer, nem tudom mit formázott át.

Ha olyan dolgot keresel, ahol munka nélkül és gyorsan meg lehet gazdagodni, akkor rossz helyen jársz.

RE:Adsense’

2008. 12. 02. 12:23 · Névtelen hozzászóló →

Megint el vagy tévedve.10000-et elég sokan összehoznak, csak szolgáltatni kell: webforditas.hu propeller.hu utonalterv.hu poll-r.hu ideokep.hu …

Ezek mind hozzák a napi 10000-et, de még lehet többet is. A sor elég hosszú lenne ebben a témában.

Gyors kereset, sok pénz, siker: Adsense!

2008. 12. 02. 12:58 · Névtelen hozzászóló →

„Átlagosan jó keresetet biztosító Google Adsense megoldások érdekelnek.”Ahaa… Melózok reggeltől estig, vagy 4 éve, mára elértem azt hogy elmehetek sielni két hétre és mire hazajövök összekattintották a következő két hetemet és akkor kéred a receptet. :))) Hahaha és hahaha! Félre ne érts, ha konkrét problémád van nyilván sokan segítenek, de a két aranytojást tojó tyúkomból ne kérd már el az egyiket. Mivel teccel nekem, de csak azért… adok egy tanácsot! Találd ki hogy mi érdekel és csak azzal foglalkozz! Ha van affinitásod a disznó inszeminációhoz, akkor álj rá arra, de keményen és milliomos leszel. Hidd el tökmindegy, hogy mit csinálsz, de szagadj meg a melótól és sikeres leszel. Én is megszakadtam.

smart pricing próba

2008. 12. 08. 09:19 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is a fenti gondjaim vannak. Az adsense bevételem drasztikusan csökkent az utóbbi időben. Most 2 hétre csak az eddigi legjobban teljesítő lapomon hagyom fent a hirdetéseket. Ugye hetente vizsgálják felül a smart pricinget?

elegem van

2008. 12. 09. 02:50 · Névtelen hozzászóló →

Feljebb valaki okostojás lehurrogásképp írta, hogy ő 800 kitkattból ***** zöld pénzt kap és ő mekkora májer! Barátom, számolj utánna, te sem kapsz ******-nál többet egy csettintésért!Amúgy meg a bevételek visszaesése szerintem nem a smart pricing-el függ össze, én is csatlakozok a mérgelődők táborához, ilyen keveset, mint mostanában, még soha nem fizetett gugli barátunk.

re: elegem van

2008. 12. 09. 03:59 · Névtelen hozzászóló →

Ő is azért írta, hogy milyen kevés… te.Tehát, hogy 800 kattintása van és azzal is csak ennyi…

re: elegem van

2008. 12. 09. 04:48 · OldalGazda →

Forintban is keveset kaptok, vagy dollárban is? Gondoljatok bele, hogy pl. a magyar hirdetők forintban fizetnek, abból a Ti jövedelmetek dollárban jelentkezik. Nos volt olyan is, amikor 150 forint körül volt egy dollár, most meg 200 forint felett van.

Mellesleg azt se feledjétek, hogy recesszióban először a reklámköltésen farag mindenki…

sorry

2008. 12. 09. 05:12 · Névtelen hozzászóló →

Bocsánat, akkor félreolvastam. Elnézést mégegyszer.Nálam az a gond, hogy stabilan megvolt a havi csekkem, 110-130 pénz között. Novemberben már csak 70 volt a vége, de ha arányosítva számolok és nem történik valami csoda, akkor a december is 70 körül lesz. Ez pedig rendes visszaesés. 🙁

re: elegem van

2008. 12. 09. 06:18 · Névtelen hozzászóló →

Hol ebben a veszteség?

(az egyszerűség kedvéért 70 százalékkal és 10000 Ft-al számolok)

ha 150…10000:150=66.67×70%=46,67×150=7000

ha 200..10000:200=50×70%=35×200=7000

Neked a köztes 46,67 és az 35 közöti különbség nem tetszik.

re: elegem van

2008. 12. 09. 06:20 · Névtelen hozzászóló →

.. meg az egy t… közötti természetesen.

árfolyam

2008. 12. 09. 06:41 · Névtelen hozzászóló →

Értem én, hogy volt 150 a dolcsi, most meg 200, de az adsense bevételem dolcsiban lett kevesebb kb 30%-al és ez a szomorú.

árfolyam

2008. 12. 09. 06:50 · Névtelen hozzászóló →

A szomorú az, hogy nem érted.

A hirdető forintban fizet a hirdetésért. Eddig fizetett egy kattért 20 Ft-ot, ami 0,13 dollár volt. Megváltozott az árfolyam és a 20 Ft-os kattintása már csak 0,10 dollárt jelentett 200-as árfolyam mellett, holott ő ugyanannyit fizetett.

Te ennek a pénznek kapod meg x %-át.

Eddig kaptál 130 dolcsit mondjuk havonta x 150 Ft= 19500 FtMost kapsz 100 dollárt, x 200 Ft-al: 20000 Ft

Kinek és miért kell mindez után sírnia?

pro

2008. 12. 09. 09:37 · Névtelen hozzászóló →

„Eddig kaptál 130 dolcsit mondjuk havonta x 150 Ft= 19500 Ft Most kapsz 100 dollárt, x 200 Ft-al: 20000 Ft

Kinek és miért kell mindez után sírnia?”

Az a baj, hogy ebben az esetben most nem 100-at kapsz, hanem csak 70-et!! . 70 x 200 = 14000Ft. Min 30%-os visszasés az árfolyam korrekción túl!!!!!!

ez az!

2008. 12. 09. 09:48 · Névtelen hozzászóló →

Hiába próbáljuk ezt a matek nyelvére lefordítani és kihozni, hogy ugyanolyan jó most, mint eddig, a tény az, hogy sokunknak közel 30%-al estek vissza a bevételei USD-ben, az, hogy most épp jó az árfolyam, szerintem nem vigasztal senkit. Ja persze, ha még az árfolyam is szar lenne, akkor még jobban sírhatnánk. Így inkább örülnünk kéne?

ez az!

2008. 12. 09. 10:00 · Névtelen hozzászóló →

Lehülyézhetlek?

Ha eddig 130-at kaptál, akkor abból miért 70 lesz, ha 30%-al csökkent a bevételed dollárban?

Még ha a 30%-ot felülről számítjuk is, akkor is 91 dollár!

De, hogy jobban megértsd. Azt állítod, hogy „az adsense bevételem dolcsiban lett kevesebb kb 30%-al”.

Mondjuk 100 helyett lett 70. A 100 dollár eddig ért 15000 Ft-ot, most a 70 ér 14000 Ft-ot. Ez pedig máris nem olyan döbbenetes csökkenés. 10% alatt van!

De ha feltétlenül akarod, akkor ezt a 10% alatti bevételkiesést ráfoghatod a válságra.

ez az!

2008. 12. 09. 10:10 · Névtelen hozzászóló →

Egyetértek! A bevételeket forintban kell számolni és nem dollárban, így mindjárt kisebb a visszaesés. A válságról meg annyit, hogy a cégeknek pont most lenne nagy szüksége reklámra, ugyanis minden ügyfélért meg kell „küzdeni”, sokkal jobban, mint eddig. És a több reklám több ügyfél!

2008. 12. 09. 10:13 · Névtelen hozzászóló →

Szokták mondani, hogy a hülye mindig a vonal másik végén van…Ezen a fórumon eddig sem volt szokás a hülyézés, szerintem ne vezessük be!Szereted sarkítani a dolgokat, látom. Ha téged vígasztal, hogy köszönhetően az árfolyam szerencsés változásának, forintra átszámolva közel azonos a bevételed, akkor örülj magadnak. Engem nem vígasztal. Mert, ha a dollár bevételem maradt volna ugyanannyi, akkor esetleg most örülhetnék az árfolyamnyereségnek, de ez nem az.

Ha kereskedő lennél, aki mondjuk exportból él, akkor értenéd, hogy miről van szó.Akkor mondok én is egy példát:Eddig a gömbölyű fakockáért, amit gyártottál, kaptál 1 dolcsit darabonként. De most a vevőd azt mondja, hogy: magyar tesókám, mivel ilyen jó most számodra a dollárárfolyam, ezentúl csak 0,7 dolcsit adok a fakockáért! Mit szólnál hozzá? Azt, hogy semmi gond? Rossz kereskedő lennél akkor.

2008. 12. 09. 10:21 · Névtelen hozzászóló →

1. Magyar weboldalon magyar cégek hirdetnek.2. Magyar cég magyar pénzben (Forint) határozza meg mennyit fizet 1 kattintásért az AdWords-ben.3. Te ennek bizonyos fix százalékát kapod meg AdSense-ben.4. Ezt a bizonyos összeget a Google átváltja neked dollárra.5. Mivel az 1-es pontban szereplő hirdető ugyanannyit fizet forintban, mint eddig és 1 Ft jóval kevsebb dollárt ér, így a te számládon ezt a csökkent összeget írják jóvá dollárban.6. Mivel te a dollárért több forintot kapsz, így ugyanott vagy nagyjából, mint eddig.

A te elméleted (maradjon a dollár bevétel, magasabb árfolyamnál) egyszerűen képtelenség. Ha így lenne, akkor a magyar hirdetőknek lenne hatalmas pluszkiadásuk.

Re: ez az!

2008. 12. 09. 10:26 · OldalGazda →

A felettem szólónak részben igaza van, csak annyit azért hozzátennék, hogy itt nagy mértékben azért nem exportról van szó, csupán egy szimpla elszámolási kérdésről. Aki magyar nyelvű oldalon jelenít meg hirdetést, az jó esetben leginkább magyar nyelvű, tehát nagy valószínűséggel forintban hirdetők által kifizetett forint összeg alapján kapja meg az AdSense átutalás révén a forint összeget. Az a tény, hogy közben a rendszer dollárban jeleníti meg a keresetedet, az csak egy technikai részlet, aminek senki éleslátását nem kellene megzavarnia. Persze más a helyzet, ha külföldi hirdetők hirdetnek inkább az oldaladon.

re: izé + akármi

2008. 12. 09. 11:03 · Névtelen hozzászóló →

Itt nem arról van szó, hogy most itt teljeskörűen valaki megmagyarázza mindenki weboldalának a bevétel csökkenését, de annyi mindent nem lehet megmagyarázni SEO, adsense kérdésben (legalábbis 100%-osan nem), és végre (?) van egy amit igen. Ez az, az árfolyam ingadozásból, de kizárólag dollárban keletkező bevétel kiesés.Ez 100% biztos, ha ettől az aránytól nagyobb a kiesés, akkor a plusz százalékokon lehet agyalni, de ez biztos.Ez azért már eredmény!

és pe

2008. 12. 09. 11:14 · Névtelen hozzászóló →

És persze a magyar oldalakon magyar hirdetők esetében persze, ahogy a gazdi írta, mert máshol az ebből adódó kiesés (már ahol nem kell átszámolni) 0 dolcsi (dolcse :-)).

Vannak azért még pl. olyan dolgok amiket én észrevettem, hogy kezdenek már kiokosodni a hirdetők (vagy egyre többen dolgoztatnak „ügynökség”gel). Nem mindenki, nem mindig, nem mindenhol hírdet. Ha nincs pénz, maradnak a szecska hirdetések.Megfogják a pénzt, de én sem hiszem (legalább is értelmes cégvezetés nem így tesz), hogy lenne értelme kevésbé hirdetni. Kevesebben akarnak venni, és én meg kevesebbszer mondom el, hogy vegyenek? Abszurd. Az viszont valószínű, hogy finomodnak a technikák, amire az adwords bőven ad lehetőséget!

parlament

2008. 12. 15. 04:18 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem ebből a topicból lehetne új kormánytagokat gyűjteni. Az egyik sopánkodik, hogy milyen keveset keres mostanában a googlival (rosszabbul élünk…), a másik pedig elmondja, hogy csak másképp kell számolni és kiderül, hogy sokkal jobban keresünk (dübörög…)Jót nevettem ezen a fenti kis vitán. 🙂

Éelektronikus utalás

2008. 12. 15. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Kezdő Adsense-s vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy általában hanyadika körül kapjátok meg a pénzt? Vagy esetleg ez egyénileg változik?

re: Éelektronikus utalás

2008. 12. 15. 08:35 · Névtelen hozzászóló →

Az utalás hónap végén sokott érkezni, 28-31-e között, esetleg néha elsején.

Re: Elektronikus utalás

2008. 12. 15. 08:36 · Névtelen hozzászóló →

Eddig négyszer kaptam így: 3 alkalommal hónap első napján, egyszer 31-én.

Re: Elektronikus utalás

2008. 12. 15. 08:42 · OldalGazda →

Régebben én is a hónap utolsó napjain kaptam, de most a legutóbbi hónapokban elsején. Tehát pl. most december elsején kaptam meg az októberi keresményemet.

Re: Elektronikus utalás

2008. 12. 16. 10:31 · Névtelen hozzászóló →

Hali!Nekem megjelent egy olyan tipp az adsense oldalamon, hogy ha nem kaptam meg múlthavi kifizetését e hó 25.-ig, akkor lépjek velük kapcsolatba. Ezekszerint nem 25-ig kéne megjöjjön a pénz?

Re: Elektronikus utalás

2008. 12. 16. 10:44 · OldalGazda →

Az nem a csekkre vonatkozik? Tehát ha november 15-ig beikszelted, hogy fizessék ki az októberi keresményeddel bezárólag a kereseteid, és december 25-ig nem kapod meg a csekket, akkor kérheted annak újraküldését.

Re: Elektronikus utalás

2008. 12. 16. 10:46 · Névtelen hozzászóló →

A múlthavi kifizetésed nem a múlthavi kereseted. Tehát akkor kell velük kapcsolatba lépni, ha pl. az októberit, amit november végén utalnak, nem kaptad meg december 25-ig.

Tuti recept -MACILACI

2008. 12. 18. 10:10 · Névtelen hozzászóló →

Fentebb olvastam hogy valaki elárulhatná a tuti receptet és érkezte krá jó válaszok is de viszont egy napi 2e fős látogatottságot „kicsit” problémásabb létrehozni mint egy napi 2-3százas látogatottságot!A recept ülje és olvas olvas és olvas először magyar oldalakat aztán ha módodban ál külföldi oldalakat ne vásárolj erről szolo könyveket hiszen a blog egy sokkal jobb találmány.amikor majd eltelik a varázslatos 6 hónapos tanulási idő akkor csinálj 5-10 jól fizető témakörre 5-10 weboldalt (51-100 weboldal)és linkelj linkelj.lehet hogy én nem tanultam jól de 19 honapja havi 750e és 1.3m forintot keresek.Út. Szívesen minden milliomos jelöltnek.

Recept

2008. 12. 18. 12:07 · Névtelen hozzászóló →

Köszönjük.Weboldalakat érdemes-e csinálni vagy blogokat?

Tutirecept-2-MACILACI

2008. 12. 22. 01:58 · Névtelen hozzászóló →

én mind kettőt csináltam de ha most csinálnám Csak Web Oldalakt csinálnék mert igaz hogy kicsit több idő de később sokkal több pénzed lehet az oldalból.(PL. banner + mivel átrágod a témaköröket ezért valamilyen szinten érteni is fogsz hozzá és kitudsz találni valamilyen + szolgáltatást vagy valamivel jobb szolgáltatást mint a versenytársaid!!!!!!!!)JA ÚT!!!!!!!!!!! NAGYON FONTOS NE OJAN TÉMAKÖRÖKET VÁLASZ AMIK AKÁR 100 IS ADNAK A ZSEBEDNEK MERT MINDENKI AZT CSINÁLJA ÉS CSAK MAGADDAL TOLSZ KI!!!!!1-2 PÉLDA ingatlan, hitel, nyaralás befektetés, biztosítás+++++ !!!!!4

2008. 12. 22. 06:24 · Névtelen hozzászóló →

Senkit nem akarok bántani, de mielőtt beküldene egy hozzászólást ugyan olvassa már el egyszer, hogy értelmes-e az amit írt

„AMIK AKÁR 100 IS ADNAK A ZSEBEDNEK” ez mi akar lenni ? 🙂

re: …

2008. 12. 22. 06:58 · Névtelen hozzászóló →

Pont ezt akartam írni…Az egésznek semmi értelme, és a hejesiras…?!

Amúgy visszatérve…

Próbál a gugli a „felhasználó” fejével gondolkodni, mert ugye akkor van a legközelebb az igazsághoz.Blogot bárki, bármiről, bárhol, ingyen, 10 perc alatt létrehozhat.Óriási előny és szabadság ez, és nem mondom, hogy nem lehet jól és hasznosan csinálni, de magyar nyelven és úgy, hogy nem szemmel, hanem matematikailag dől el a lényeg… szóval meglepne, ha erre nem gondolt volna a G.

Scipio Africanus

2008. 12. 22. 08:08 · Névtelen hozzászóló →

Én nem hiszek ebben az óriási keresetben amit itt leírt a hozzászóló, rossz helyesírással és néhány értelmetlen mondattal.

re: Scipio Africanus

2008. 12. 22. 08:29 · Névtelen hozzászóló →

Alapvetően nem lehetetlen, de kissé hiteltelen.

Ha (ahogy ő írta) az ember létrehoz 50-100 jó kulcsszóra oldalakat, azok ilyen ctr-el igencsak időlegesen teljesíthetnek jól. A másik, hogy azért én mégiscsak megtartanám azt az igényemet, hogy lehessen más haszna is egy weboldalnak mint a pénzkeresés.Jó-jó, persze nem akarok álszent lenni, azért hoztam létre őket, de van (legalább is nekem) az embernek lelkiismerete… ilyesmi, azonkívül hosszútávra szeretnék berendezkedni ezeken a piacokon és szolgáltatni.

Legszívesebben agyonütöttem volna azt az embert aki a múltkor egy kiránduló helyen eladott nekem egy kicsi, vékony szelet kenyeret reszelt (!) sonkával és sajttal + kecsappal melegszendvics gyanánt 600 forintért. Miért folytassam én is ezt a mocskos hagyományt? Mellesleg a weben mindig lesz alternatíva, ha időlegesen esetleg most még nincs is…

emelkedik

2008. 12. 22. 15:14 · Névtelen hozzászóló →

Csak a karácsony közeledte teszi, vagy valami más, nem tudom, de a bevételeim DOLLÁRBAN kezdenek visszaállni a megszokott szint közelébe.

re: emelkedik

2008. 12. 23. 06:05 · Névtelen hozzászóló →

Jaj, ez már túl lett beszélve.. Most 188 a dollár, míg pár hete még 200 felett volt.

RE: Scipio Africanus

2008. 12. 23. 08:34 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem csak az tud ennyire rosszul írni magyarul (és mégis képes internetezni), akinek az anyanyelve magyar, de más nyelvi környezetben szocializálódott, és nem volt lehetősége magyar iskolába járni, úgyhogy szerintem legyünk türelmesek vele.

segitség kérés

2008. 12. 23. 16:39 · Névtelen hozzászóló →

Én felszeretném mondania google adsense-t tartalom szolgáltató vagyok hol tudom ezt megtenni kérlek segitsetek

Brancaleone

2008. 12. 28. 03:24 · Névtelen hozzászóló →

Milyen az a témakör ami „akár 100 is adnak a zsebnek”?

kevés pénz jön be

2009. 03. 10. 06:06 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Van egy oldalam ( www.humorzona.hu ) napi 2-300 látogatóval, de februárban egész hónapban csak 1,15 dolcsi jött össze… Ahogy itt olvastam ez nagyon nagyon kevés:S Mit csináljak ? Itt a februári statisztika:megjelenés: *** katt:* CTR:**% bevétel:1,15 USD

Re: kevés pénz jön be

2009. 03. 10. 06:22 · OldalGazda →

Fogd ezt úgy fel, hogy mivel Te humort árulsz, ezért olyanok hirdetéseire tarthatsz számot, akik szintén humort, vagy valami hasonlót árulnak. Mivel a humor ára nem annyira magas, illetve ez nem annyira jövedelmező üzletág, ezért nagyon kevés hirdető van ebben a témában.

humorzona

2009. 03. 10. 06:29 · Névtelen hozzászóló →

de valahogy csak lehetne magasabb bevétel, nem? 1 dolcsi havonta …8 év alatt talán kijöhet a kifizetésem.Egyébként régebben sokkal magasabb bevétel volt

RE: humorzona

2009. 03. 10. 06:39 · OldalGazda →

Mostanában mindenki panaszkodik, hogy alacsonyak a bevételek a magyar nyelvű oldalakon, vélhetőleg a válság miatt kevesebb a hirdető itthon. Ettől függetlenül se várj sokkal több bevételt szerintem: egy ilyen témájú oldalt, ekkora látogatottsággal ennyire értékel kb. a piac. Ha több bevételt szeretnél tehát, akkor két út áll előtted: vagy nagyságrendileg több látogatottságot szerzel (értékes tartalommal pl.) vagy más, jövedelmezőbb témájú oldalba fogsz.

2009. 03. 22. 05:21 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon rossz helyen vannak a hirdetések, az áthelyezésükkel szerintem 20-30x ennyit kereshetnél.

Humorzsák

2009. 05. 21. 04:58 · Névtelen hozzászóló →

Jó ötleteket várok.

re:Humorzsák

2009. 05. 21. 06:57 · Névtelen hozzászóló →

Én is, és jönnek is…

Humorzsák

2009. 06. 07. 07:15 · Névtelen hozzászóló →

Milyenek? Itt elmondhatod őket bátran.

re:Humorzsák

2009. 06. 07. 07:28 · Névtelen hozzászóló →

Ingyenes tanácsadás?

„Te mennyit keresel?” ez a téma, nem az hogy, hogy mivel keresed.

keresgetek

2009. 06. 26. 16:38 · Névtelen hozzászóló →

Napi 3$ körül keresek, újabban már 4 is volt , lassan, de biztosan emelkedik.Nem nagy portálom van, hanem sok kicsi oldalam. Az én taktikám az, hogy nem egy oldaltól várok sokat, hanem sok kicsitől sok sokat.A témát azért leellenőrzöm: van-e rá kereslet, legalább havi 500 keresés, és nem túl sok találat: 50.000 alatt.Most várom az első kifizetést, nagyon izgulok.

Humorzsák

2009. 07. 02. 14:17 · Névtelen hozzászóló →

Milyen témákat kell választani, hogy sok kis oldallal legyen napi 4 dollár?Az odalak milyenek?

Humorzsa

2009. 07. 02. 14:24 · Névtelen hozzászóló →

Olyan témát válassz, ami érdekli az embereket… szex, warez, pornó kizárva…

Tutulj Messiás

2009. 07. 07. 12:02 · Névtelen hozzászóló →

Milyen oldalt, hol?Tehát először is milyen tárhelyre,hogyan kell elkészíteni és php vagy sima html vagy php nuke vagy?

Humorzsa

2009. 07. 07. 14:08 · Bugyli →

Ha sok kis oldalt akarsz és azzal akarsz keresni, javaslom regisztrálj itt:http://miez.info/?p=csabaxItt pon erre van lehetőséged, sok kis oldalt csinálhatsz egyszerűen.

Humorzsa

2009. 07. 07. 16:00 · Névtelen hozzászóló →

Ez lenne az affiliate ID-d? : csabax

Humorzsa

2009. 07. 07. 16:31 · Névtelen hozzászóló →

Igen, ezen a néven vagyok fent a miez.info-n, csak még cikket nem írtam. Nem tudok a hatékonyságáról szólni. Regisztráljatok alám, az a biztos…

Tutulj Messiás

2009. 07. 08. 08:41 · Névtelen hozzászóló →

Milyen látogatottsága van a Miez info lapoknak, megéri-e, van-e belőle google adsense bevétel??

Tutulj Messiás

2009. 07. 08. 10:12 · Névtelen hozzászóló →

Fogalmam sincs, még nem csináltam oldalt a miez.info-n. Majd lesz szabadidőm, lehet, hogy írok néhány cikket.Gondolom úgy van mint saját weblap esetében, minél jobban népszerűsíted linkgyűjteményekbe, itt-ott annál több lesz a látogató.Nameg persze olyan cikket köll írni, hogy üssön és szivesen hirdeti más is az értékes tartalom miatt.Lényegébe itt is aldomainra írsz cikkeket és kész, csak nincs gondod a tárhely és domain fenntartással.Ha jó cikkeket írsz, biztos hoz valami bevételt.

Nyerítés

2009. 07. 11. 17:45 · Névtelen hozzászóló →

Van még valami olyan másik portál hasonló ahol sok kis lapot lehet készíteni?

Nyerítve

2009. 07. 15. 04:56 · Névtelen hozzászóló →

Portálok?

Nyerítve szép az élet

2009. 07. 16. 12:54 · Névtelen hozzászóló →

Ez a miez info is egy nagy nulla lehet,talán tíz év alatt kereshetsz vele két dollárt.

ugyanaz vagy másik?

2009. 07. 24. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Arról van valakinek tapasztalata, hogy melyiket érdemes inkább:Egy új oldal, másik domain-en, erre felrakni a régi oldal hirdetését, csatornástól (egyedi, esetleg + másik csatorna), vagy csinálni mindenestől új hirdetési egységet, csatornát?

Templom egere

2009. 07. 28. 02:06 · Névtelen hozzászóló →

Mennyit kerestek mostanában, milyenek a bevételek, milyen lapokkal.

Templom egere

2009. 07. 28. 02:33 · Névtelen hozzászóló →

Jaaajj… Már alig várom, hogy elmondhassam! Úúú… mindjárt leírom! Mindjárt! Már itt a kezem a billentyűzet fölött. De izgi…

Templom egere

2009. 07. 28. 02:37 · Névtelen hozzászóló →

Ha ez segít, akkor elárulom, hogy a hatalmas áprilisi visszaesés óta ismét emelkedőben vannak a számok.

Templom egere az eredeti

2009. 07. 28. 09:55 · Névtelen hozzászóló →

Konkrétan mennyi dollár egy nap a bevétel?A lapok url címe is érdekelne vagy a támája, a látogatószám stb. st. részletes információk.

Templom egere az eredeti

2009. 07. 28. 09:58 · Névtelen hozzászóló →

Itt a topicban elég jól leírták az előző hozzászólók a pontos keresetet és lapjuk címét.Ezért lenne jó ha most is a válaszadók e nemes hagyományt folytatnák.Köszönöm előre is a pozitív hozzáállást és a segítőkészséget azazhogy miként lehetnék milliomos.

Templom egere az eredeti

2009. 07. 28. 10:01 · Névtelen hozzászóló →

Ezek pont azok az infók, amiket senki nem fog elárulni. 🙂 Egyet mégis, én 5 aranypénzt keresek/nap, mondjuk úgy szabadidő témában egy egészen kis lappal, de a lapom url-jét nem árulom el.Ne olyan oldalt akarj csinálni, ami jól fizet, de nem értesz hozzá, rövid időre lehet, hogy bejön, de nem sokáig. Olyan kell amit szívesen csinálsz. És ne ebből akarj milliomos lenni, mert az valószínűleg nem fog sikerüni.

Minden nagyon Gromek

2009. 08. 05. 05:08 · Névtelen hozzászóló →

Azért lenn jó, hogy milyen lapokat csinálnak a befutottak, hogy kb. milyent érdemes.Mert így a fene tudja.Legalább napi 10 dollár bevétel jó lenne,ez még nem nagy kívánság.Csak keveseknek sikerül?

re:Minden nagyon Gromek

2009. 08. 05. 05:32 · Névtelen hozzászóló →

Ha csak ezért kezdesz bele valamibe, akkor a 10 dollárt nehéz elérni, de egyáltalán nem számít magas keresetnek.Namármost az internet egy nagy falu, ezért nem fogja senki elárulni (ha már jól keres akkor főleg nem), hogy mivel és hogy lehet… Ha egy faluban sír a helyi kocsmáros, boltos stb. akkor többnyire csak a piacát védi, nehogy kedvet kapj. A neten ha elárulja valaki mivel foglalkozik, mindenképp a versenytársa leszel, hiába az egész világ a pálya.Ettől függetlenül találhatsz rá információkat, de keress és ne kérdezz, mert így nem fog menni!

re:Minden nagyon Gromek

2009. 08. 05. 10:37 · Névtelen hozzászóló →

Hol lehet ilyen információkat találni?Külföldi vagy magyar fórumon?

re:Minden nagyon Gromek

2009. 08. 05. 12:13 · Névtelen hozzászóló →

is-isattól függ milyen oldalt szeretnél…kezdetnek indulj el az adsense.lap -ról mondjuk…Van kulcsszavakról, kulcsszóválasztókról szóló doboza is.Aztán valahol csak ki kötsz… legtöbbször munka közben akad az ember valami jól fizetőre, kezd el valahol…

És ne várj eredményt pár hónap alatt, kitartás!

Warez?

2009. 08. 09. 23:37 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!

Egy ilyen oldal mint pl. alldj.org wareznek minősül adsenséknél,vagymehetnek rá a reklámok? Előre is köszi a választ.

A.

Gyevi bíró

2009. 09. 06. 06:20 · Névtelen hozzászóló →

Az érdekelne, hogy ki mennyit keres.Egészen pontosan .Így tudnánk azt, hogy most a gazdasági válság közeoén hogy áll a bál.

Gyevi bíró

2009. 09. 07. 02:30 · Névtelen hozzászóló →

Én nagyon sokat keresek egész pontosan, csak sosem találok semmit, pedig napi legalább 8 órát eltöltök kereséssel és néha, titokban még a guglin kívül mással is keresek. Egy új fémdetektor biztosan jól jönne.Ilyen kérdést feltenni…

Gyevi bíró

2009. 09. 09. 13:09 · Névtelen hozzászóló →

A topik címe: „Te mennyit keresel”.Akkor mi a különös? Miről beszéljünk itt, a gyeplabdáról?

re:Gyevi bíró

2009. 09. 09. 15:30 · Névtelen hozzászóló →

„Az érdekelne, hogy ki mennyit keres. Egészen pontosan.”Attól függetlenül ettől kicsit lehetne árnyaltabban is kérdezni, azt meg hogy válság ide vagy oda, kinek csökkent a bevétele a büdös életbe ki nem derítenéd a millió téma és összetevő miatt.

Gyevi bíró

2009. 09. 10. 04:06 · Névtelen hozzászóló →

Úgy látom mindenki magába fordult és csak számolgatja a bevételt halkan mormogva.

Gyevi bíró

2009. 09. 10. 04:11 · Névtelen hozzászóló →

Nem fordult magába senki szerintem, ez olyan, mintha megkérdeznéd az autókereskedőket, hogy hogyan megy az üzlet? Egész biztosan másképp megy a bolt a Dacia kereskedőnek, mint egy Maserati kereskedőnek. De egyik sem fog számokat mondani, az fix!

Gyevi bíró

2009. 09. 10. 13:44 · Névtelen hozzászóló →

Kivéve a Gyevi bíró!

Szamár Szilveszter

2009. 09. 13. 03:16 · Névtelen hozzászóló →

Halló Adsense mániákusok, egy kis segítség kellene, hogy az Adsense bevételeim rohamosan növekedjenek, mert mintha most általános pangás lenne…

re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 13. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

Ok, lökd az oldalad címét. Naponta hányszor kattintsunk?

re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 13. 04:53 · Névtelen hozzászóló →

„mert mintha most általános pangás lenne…”

Ez biztos, hogy nem igaz.Mármint az általános pangás.Áprilistól lassan növekedtek a bevételeim, mára már 2,5x-ese a tavaszinak.Ne kérdezd mit csináltam, mit nem, mert semmi különlegeset.Egy 7 éves oldal, és szép lassan gyarapszik.Az utóbbi egy hétben pedig még ehhez képest is másfélszeres a bevétel.Tehát az „általános” semmiképp nem igaz.

Év elején és tavasszal nem örültem a visszaesésnek, de a mostaninak már igen.

re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 13. 08:42 · Névtelen hozzászóló →

Jó ilyent hallani, márminthogy növekednek a bevételek.7 éves lapnál már biztosan jól fel van építve az oldal és ismert,azaz vonzza a látogatókat és be van regisztrálva keresőkbe, Google stb.Lehet tudni kb a napi bevételt?

re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 13. 09:25 · Névtelen hozzászóló →

Igen, tudom. 🙂

Re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 14. 03:57 · Névtelen hozzászóló →

Nálam a tavalyihoz képest fele a bevétel. 6 éves szakmai oldal, növekvő látogatottság mellett.

Re: Szamár Szilveszter

2009. 09. 14. 04:05 · Névtelen hozzászóló →

Mennyinek a fele?Most 10 dollár alatt van naponta?Itt el lehet mondani hiszen senki nem tudja milyen lapotok van.

óvoda

2009. 09. 14. 04:13 · Névtelen hozzászóló →

Nem akarok senkit megbántani de mostanában csak „amatőrök” írogatnak ide? Ha leírom, hogy egy autós oldallal keresek napi 30 pénzt, akkor nekiálltok autós oldalt csinálni? Ha azt írom, hogy van egy autós oldalam, napi 1 pénzt keresek vele, akkor meg nem álltok neki autós oldalt csinálni.Közben meg napi 50-et keresek egy bringás lappal és jót röhögök rajtatok.

Milliószor elhangzott: olyan oldalnak álljatok neki, aminek a témája érdekel is, mert adsense-ből nem egy hét alatt lehet eredményt kihozni.

óvoda

2009. 09. 14. 08:26 · Névtelen hozzászóló →

Senki se profiként kezdte, biztosan te sem voltál egyből sztár.Valahol el kell kezdeni de itt senki se mond semmit csak hallgatnak mint a csuka.

óvoda

2009. 09. 14. 08:37 · Névtelen hozzászóló →

Nem lettem egyből sztár, sőt most sem vagyok. Valahol el kell kezdeni, ezt jól írtad. Én pl rengeteget olvastam az adsense témáról, az egyik legjobb pont ez a fórum, ezt nem vicc, de 2-3szor komplett végigolvastam. Az összes topicot. A legtöbbet az itt leírtakból tanultam.Ezután pedig jöhet a próbálkozás a hirdetések elhelyezésével. Tapasztalatból mondom, hogy amíg az egyik oldalamon a leghatásosabbak a linkegységek, addig a másik oldalamon szinte senki nem kattint rájuk, viszont a tartalomban elhelyezett kis vízszintes, téglalap formájúakra igen. Azért hallgat mindenki, mint a csuka, mert ahány weblap, annyi variáció, tartalom elhelyezése, grafika, színek, látogatók korának/végzettségének összetétele, ez mind-mind számít és befolyásolja az adsense eredményességét.És mégegy dolog. Általános kérdésre sem itt, sem másik fórumokon nem fogsz érdemi választ kapni, konkrét kérdésre, problémára viszont jó esetben elég hamar.

re:óvoda

2009. 09. 14. 08:49 · Névtelen hozzászóló →

Igen. Az előttem szólónak teljesen igaza van.Mint láthatod van akinek nő, van akinek csökken a bevétele.A témától is függ, attól is, milyen idős az oldalad, a design-tól, mikor mit hol változtatsz, mennyire frissül… és még sok minden. És nehogy azt hidd, hogy most mondtam valamit…, ha sokszor frissíted az is lehet jó, ha ritkán, az is.Tapasztalni kell, és a saját oldaladon, a saját károdon megtanulni, aztán még egyszer megtanulni, ha valamit változtat a gugli, és a második, harmadik oldaladon talán már kicsit kevesebbet, de újra tanulni.

Ezért nem szól többnyire senki semmit, mert nem tud tuti dolgokat, esetleg a sajátjára… vagy arra sem.

Olyan még nem volt, hogy valaki elolvasta és megcsinálta.Elolvasott ezer dolgot és elkezdte kikísérletezni magán, olyan igen.És aztán sok dologra ma már azt mondja, amit olvasott hülyeség, vagy rá ez nem igaz.

És még mindig nem írtam semmit…

re:óvoda

2009. 09. 15. 04:08 · Névtelen hozzászóló →

Hogyan kell weblapot szerkeszteni és leginkább milyen programmal?

re:óvoda

2009. 09. 15. 04:34 · Névtelen hozzászóló →

Perl-ben vi-vel.

re:óvoda

2009. 09. 15. 04:35 · Névtelen hozzászóló →

Őőő… weblapot szerkeszteni legjobban kettes számrendszerben lehet. A dolog azért is egyszerű, mert csak 2 utasítást kell megjegyezni, és azok megfelelő kombinálásával kialakítod a weblapodat. Az adsense ezek után tényleg gyerekjáték lesz.

Félre a tréfát. Legjobb, ha leülsz egy lap elé, amikor van fél óra szabadidőd, és leírsz 10 dolgot, amivel legjobban szeretsz foglalkozni az életedben. Addig ne menj tovább, amíg meg nincs.

Ezután gondolkodj el rajta, hogy mi az a kettő ebből, amit tényleg a legjobban szeretsz csinálni és értesz is hozzá. Ha ez is megvan, akkor gondolkodj el azon, hogy hogyan tudnád ezt a két dolgot ötvözni egymással (pl. szeretsz vitorlázni, meg szeretsz horgászni. ezeket könnyű ötvözni).

Fogd magad, és kezdj erről blogot írni. Ez a legegyszerűbb, mert rengeteg ingyenes blog szolgáltató van, akik ráadásul engedik is az oldalaikon a saját adsense kód futtatását.Írj mindenről, ami csak eszedbe jut a témáról, de természetesen ne hülyeségeket. Legyen értelmes, de szórakoztató és mindemellett hasznos. Ossz meg tapasztalatokat másokkal. Ha nincs ilyen, akkor írd le, hogy hogyan képzelnéd el. Majd a látogatóid elkezdik kommentelni és elárulják, hogy ténylegesen hogyan kell. Neveld fel az oldaladat a folyamatos posztokkal. Nem lesz jövő kedden még bevételed belőle, de fél év múlva már lehet, hogy a blogszolgáltató látogatottabb oldalai közé fog tartozni a tiéd is.

Ha nem tudsz írni (mindenki tud, csak néhányan azt gondolják magukról, hogy nem tudnak), akkor csukd be a szemed és gondold végig, hogy mi az a téma, ami eszedbe jutott és leírnád. Ahogy a témára gondolsz, csak azt írd le a saját szavaiddal, amit a lelki szemeid előtt látsz. Ha így sem megy, igyál hozzá egy kis bort, vagy tegyél be egy jó, dinamikus lemezt a lemezjátszódba. Valahogy hozd olyan hangulatba magad, hogy elinduljon. Ha elindult, menni fog magától is.

Persze így lett egy adsenselő barátom majdnem alkoholista, mire megtanul írni, de szerencsére már megy neki alkohol nélkül is. 😀

Ha már van legalább 10 bejegyzésed, akkor kezdj el backlink-eket gyűjteni. Akkor csak ezen dolgozz 2-3 hétig (egy-egy poszt közbeszúrásával). Ja, és olvass. Sokat. Itt, máshol, vagy ha megy az angol, akkor angol nyelvterületen. Lehet, hogy egy év múlva már Te okítgatsz itt minket. 😉

re:óvoda

2009. 09. 15. 05:26 · Névtelen hozzászóló →

„Persze így lett egy adsenselő barátom majdnem alkoholista, mire megtanul írni”

Ez jó :-).

Nekem is volt december végi bejegyzésem amit azóta is szégyellek!Úgyhogy inni tilos, vagy legalább ne publikáld azonnal…

euro

2009. 09. 24. 02:39 · Névtelen hozzászóló →

Én is átálltam EUR-ra az adsense-ben. Egy valamit azért nem tudtam kideríteni: eddig 100 USD volt a kifizetési limit, most 100 EUR lesz, vagy 100 USD-nek megfelelő EUR?

euro

2009. 09. 24. 02:44 · Névtelen hozzászóló →

Pár kattintás és kiderül, hogy 70 EUR ezentúl a limit.

Weblap

2009. 09. 25. 12:31 · Névtelen hozzászóló →

Én a Jommla-ra esküszöm, némi php és kész a tökéletes honlap.Az Adsense két hete megy, kb 6% CTR-el. Még most se tudom ez jó-e vagy nem…

esküdj!

2009. 09. 25. 13:32 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudod, hogy jó-e vagy sem, de esküszöl rá?! túl sok itt a szakértő

Ügyefogyott

2009. 09. 26. 09:00 · Névtelen hozzászóló →

Aki megesküszik valamire annak azt vállalnia kell mint az egri várvédőknek a török elleni ostromot.A Joomlával sokat lehet keresni Adsense ügyileg?

re:Ügyefogyott

2009. 09. 26. 10:30 · Névtelen hozzászóló →

Ez olyan mintha az kérdeznéd, hogy a böngészővel sokat lehet e keresni, vagy a HTML-el…

re:Ügyefogyott

2009. 09. 26. 16:31 · Névtelen hozzászóló →

Böngészővel jól lehet keresni?

re:Ügyefogyott

2009. 09. 26. 18:34 · Névtelen hozzászóló →

Igen, és f(l)émdetektorral is.

asd

2009. 09. 28. 08:59 · Névtelen hozzászóló →

Körülbelül mennyi napi, egyedi látogató kell ahhoz, hogy ilyen havi 150-200 ezer összejöjjön?

napi?

2009. 09. 28. 09:16 · Névtelen hozzászóló →

havi 150-200 ezer egyedi látogatóhoz napi 5000 – 6666,6666 egyedi látogató kell 🙂

Re: asd

2009. 09. 28. 09:23 · Névtelen hozzászóló →

Ez témától is függ, attól, hogy mennyire jól fizetők a kulcsszavak. Nálam most napi 4000 látogató kellene. Tavaly a fele is elég lett volna.

Re: asd

2009. 09. 29. 02:16 · Névtelen hozzászóló →

Nekem meg majdnem 8000 kéne jelenlegi állás szerint, de én megelégszek a napi 800 látogatómmal, mivel kis oldal az enyém, havi 1 csekk megvan mindig és ez nekem jó. 🙂

Re: asd

2009. 09. 29. 12:51 · Névtelen hozzászóló →

Ez nagyjából mennyire jön ki napi 800-as látogatottságnál, mennyi dollar 1 hónapban kb.?

Re: asd

2009. 09. 30. 02:04 · Névtelen hozzászóló →

Számolgass egy kicsit, konkrétumokat nem lehet írni, de 100 usd a limit, ezt a fenti látogatószámmal könnyen el lehet érni.

Emelkedik, vagy csak káprázik a szemem

2009. 09. 30. 02:46 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok, Ti is tapasztaltatok némi bevételnövekedést az elmúlt hetekben?

Emelkedik, vagy csak káprázik a szemem

2009. 09. 30. 07:03 · Névtelen hozzászóló →

Én semmi ilyent nem látok inkább kissé kevesebbek a bevételek.Eddig is kevés volt de most már annyira kevés, hogy nevetséges.Én nem értem, hogy mások hogyan lettek sikeresek.

Luv -Trójai faló

2009. 09. 30. 07:06 · Névtelen hozzászóló →

Szóval én hitetlenkedek.Furcsa, hogy másoknak ennyire jól menő lapjaik vannak mindenféle reklám nélkül csak úgy dölnek a látogatók és sok ezer dollárt keresnek havonta.

Emelkedik, vagy csak káprázik a szemem

2009. 09. 30. 07:07 · Névtelen hozzászóló →

Volt egy emelkedés június-júliusban, majdnem a régi szintre, viszont most az ehavi bevételem nem sokkal jobb az áprilisi mélypontnál. 🙁 Látogatószám, átkattintás szinte állandó.

Luv -Trójai faló

2009. 09. 30. 07:11 · Névtelen hozzászóló →

Te azt miből gondolod, hogy nincs a bevétel mögött reklám? Semmi sem megy magától. Nekem, akinek csökken a bevételem, ugyanúgy dolgozok a lapomon, mint régen.Sok ezer dolcsit pedig szerintem kevesen keresnek havonta. Vagy tévedek?

Luv -Trójai faló

2009. 09. 30. 07:33 · Névtelen hozzászóló →

Külföldi Adsense fórumokon lehet olvasni olyanokról akik sok ezer dollárt keresnek havonta. Azt nem értem, hogy 1 vagy 2 lappal hogyan lehet olyan sokat keresni.

Luv -Trójai faló

2009. 09. 30. 08:51 · Névtelen hozzászóló →

Kicsi ország vagyunk, Drága Barátom! A magyar piac bő 10 milliós, kicsit több, ha a határon túliakat is meg tudod célozni. Angol nyelvű oldalakat 50x vagy 100x ennyien tudnak olvasni. Ha csinálsz magyarul egy oldalt egy témakörben és jön rá napi 500 látogató, csak a zsebpénzed kiegészítésére elég a bevétel. Ugyanerre a lapra angol nyelven kaphatsz 50000 látogatót is. Persze az angol oldalak közt a verseny is nagyobb…

Luv -Trójai faló

2009. 09. 30. 09:25 · Névtelen hozzászóló →

Ez a növekedés-csökkenés némely sokakat érintő pl. világválságtól eltekintve, erősen függ témától, évszaktól, stb.Szélsőséges példa: karácsonyi témájú oldalnak valszeg nem túl jó a bevétele augusztusban, de a lakás felújítás, nyaralás és szinte minden idény jellegű, ha pedig épp kevés a hirdető, akkor kisebb a verseny, tehát olcsóbban hirdetnek.A válság elején pl. biztos lement a hitellel foglalkozók ára, de aztán nem bírják sokáig az emberek, majd emelkedik, főleg karácsony előtt…

Amúgy valóban kicsi piac vagyunk, így a pénz is kicsi. A nagy pénzeket külföldön is vagy nagy ötletekkel keresik, vagy csak időlegesen, vagy jó sok oldallal.

Magyarországon is ez a recept, semmiképp nem 1-2, pár száz látogatójú oldal, amin van valami, leginkább olyasmi amiből van ezer.

Dolgozni, tanulni, kitartani, jó témák, sok látogató, több (5 a minimum) oldal és lesz ott pénz.

Re: Luv – Trójai faló

2009. 09. 30. 11:34 · Névtelen hozzászóló →

Az én oldalamnál szezonban is kevesebb volt a hirdető. Ez nemcsak azt eredményezte, hogy olcsóbban hirdettek, hanem azt is, hogy az oldal konkrét témájához kevésbé kapcsolódó hirdetések jöttek. Ez csökkentette le a kattintások számát.

Re: Luv – Trójai faló

2009. 09. 30. 11:58 · Névtelen hozzászóló →

Ezért írtam: „sokakat érintő pl. világválságtól eltekintve”, mert most sok mindenkit súlyt a válság.De pl. Ferrarit többet adtak el, tehát aki sportkocsis oldalt csinál, annak nem biztos, hogy csökkent a hirdetés.

Egyébként vannak érdekességek, mert nekem 1,5x akkora látogatottság mellett (tavasz óta), fele akkora az átkattintás (tehát a tavaszi fele), de nőtt a bevétel.Tehát kevesebb hirdető drágábban? Érdekes…

El Dorado

2009. 10. 14. 10:06 · Névtelen hozzászóló →

Van olyan akinek folyamatosan nőnek a bevételei, és lassan már nem győzi számolni a bevételt?

El Dorado

2009. 10. 14. 10:09 · Névtelen hozzászóló →

Már hogyne lenne! Pl én!

re:El Dorado

2009. 10. 14. 10:50 · Névtelen hozzászóló →

Én is, én is!

re:El Dorado

2009. 10. 14. 11:25 · Névtelen hozzászóló →

Biztos,hogy sokat kell számolni (napi 12 órát) dehát valamit valamiért.

2009. 10. 19. 08:13 · Névtelen hozzászóló →

Császtok!Összedobtam még régebben egy oldalt, de egyre kevesebb lét lehet leakasztani a hirdetőkről. Tudnátok tanácsot adni hogyan szakíthatnék több lét?fapadosutazas.extra.hu

fapados

2009. 10. 19. 08:24 · Névtelen hozzászóló →

Én váltanék a fapados extra-ról egy normális domainre, már csak az önmagában is lendítene a dolgon.Meg nyomtam egy kattot. 🙂

miért nyomtál?

2009. 10. 19. 08:34 · Névtelen hozzászóló →

Már megbocsáss, de miért nyomtál egy kattot? és ha már nyomtál, legalább miért nem hallgattad el, hogy éppen elloptál valakitől hirdetési pénzt azért, hogy 90% menjen a google-nak, 10% meg a fapadosnak, aki „több lét” szeretne?

Ráadásul a fórumot a google is látja, tehát nem biztos, hogy ezzel jót teszel például a „tőbb lét” kívánónak.

Vislekedj!

miért?

2009. 10. 19. 08:39 · Névtelen hozzászóló →

Nem nyomtam, ne aggódj! :)Csak pont olyan volt a hangvétele a hozzászólásodnak, mint aki kattot kér. Szóval nyugi, tényleg nem kattant a bal egérgomb.És az első tanácsom, hogy nyergelj át saját domainre, hidd el sokat számít. Én is így voltam anno és nem gondoltam volna, hogy mekkora a különbség már csak alapból is a google robot szemszögéből.

tunet

2009. 10. 20. 18:04 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Én fél éve kezdtem el foglalkozni Adsense-szel és ez a harmadik hónapom, hogy 1 hónap alatt elértem a 100USD-t, illetve ebben a hónapban lesz 140 is kb.Kíváncsi vagyok, hogyha nem csinálnék semmit, nem frissíteném az oldalakat friss tartalommal, akkor vajon mennyi idő alatt csúszik le szépen a kereset. Mert azt vettem észre, hogy amikor kicsit módosítottam valamit a weboldalon, akkor utána kb 1 héttel mintha jobban kerestem volna.Napi 4-5 USD között hoznak a lapok, első cél a napi 10USD, szerintem nem lehetetlen kis weblapokkal sem.Pá

tunet

2009. 10. 21. 02:46 · Névtelen hozzászóló →

Saját tapasztalat: kb ugyanilyen bevételű lapom van, illetve már csak volt. 3 hónapja nem frissítettem semmit és ebben a hónapban biztosan nem fogom elérni a limitet, viszont az előző 2ben simán megvolt. Tehát érdemes karbantartani a lapot, ha csak hetente raksz ki valami újat, az már elég lehet a szinten tartáshoz.Visszaesni könnyű, a bevételt növelni nehezebb.

Hakapeszi Maki

2009. 10. 28. 17:18 · Névtelen hozzászóló →

Akkor ha van egy jó lap.Egy jó lapot készíteni viszont több hónapos vagy éves munka legalább és nem biztos, hogy megéri ennyit dolgozni rajt ha a bevétel kevés.

Hakapeszi Maki

2009. 10. 29. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

Vagy éppen nulla.

Este

2009. 11. 07. 14:02 · Névtelen hozzászóló →

Mintha kevesebb lenne a bevétel az utóbbi napokban

Haupstadt Hörcsögtosznád

2009. 11. 09. 06:23 · Névtelen hozzászóló →

Hogy lehetne valamit.Lassan már semmi.

mennyitkeres

2009. 11. 09. 07:05 · Névtelen hozzászóló →

Jók ezek itt, hogy ki mennyit keres…. 🙂

Olyan mintha azt a kérdést tennénk fel, hogy milyen az élet?Hát, elég különböző válaszok születnének, és kinek lenne igaza?

Ugyanilyen a bevételesdi is…

Hány oldal, milyen régen, külön-külön mekkora és milyen idős, mi a témája, milyen a tartalma, milyen időnként frissül, milyen nyelvű, mely országban van a szerver, milyen a hirdetés mérete, színe, elhelyezése, darabszáma, a témák idényjellegűsége, milyen az oldalak szerkezete, mennyire olvasható a robotoknak, milyenek a link kapcsolatok, milyen gyorsan jöttek létre ezek, és még sok minden… és mindezek az összes oldalra és egyenként is nézve, és rossz lehet ha sok, ha kevés, minden szempontból…

Na csökken vagy növekszik ? 🙂

mennyitkeres … ja!

2009. 11. 09. 07:07 · Névtelen hozzászóló →

Ja, és a konverzióról nem is beszélve!

Rokker

2009. 11. 15. 03:10 · Névtelen hozzászóló →

Mi az a konverzió?

re:Rokker

2009. 11. 15. 06:15 · Névtelen hozzászóló →

A hirdető által megadott elérendő cél teljesítési aránya a konverziós ráta.Tehát ha a te oldaladról hirdetésre való kattintás által, sokan ellátogatnak a hirdető oldalára, de ott senki sem vásárol például, akkor ebből te nem fogsz meggazdagodni.Okos kis algoritmusok ezek…

Danny Zuko

2010. 01. 14. 13:51 · Névtelen hozzászóló →

Mennyit emelkednek vagy csökkenek a bevételek

Mi az, hogy keresek?

2010. 01. 14. 14:14 · Névtelen hozzászóló →

Egy évvel ezelőtt csináltam blogot, beüzemeltem, el is fogadták, de nem tudtam beüzemelni:Eljutottam egy hónap alatt 5$-ig, ami szépen elkopott a következő két hétben. Azóta is jelennek meg a hirdetések, de úgy veszem észre, kintről, nem látják a lapot. Néha megnézem, az meg is jelenik az összesítésben. Néha szeretnék belenézni a hirdetésekbe, de tartok tőle, hogy nehezményezik. Mármint az adsenséék. Pedig, engem érdeklő hirdetések jelennek meg.

Ne hagyd magad Pitkin!

2010. 03. 03. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Mik a jelenlegi bevételek azaz mi a pálya most?

Ne hagyd magad Pitkin!

2010. 03. 03. 09:30 · Névtelen hozzászóló →

Szasz… hogy mi a pálya most? Hát, tudod, nem nagyon szabad a bevételekről hadoválni, mert tiltja a szabályzat, de én azért annyit elmondhatok, hogy egy kattintásból új kocsit tudok venni. Van napi néhány ezer kattintásom. Most vásárolom fel a márkakereskedők elfekvő készleteit, hogy fellendítsem az ipart. Nálad mi a pálya?

Ne hagyd magad Pitkin!

2010. 03. 03. 09:32 · Névtelen hozzászóló →

…ok, az előbbi hozzászólás nem volt helyes a részemről, csak felbosszantottam magam egy újabb értelmes kérdéstől. Kérlek OldalGazda töröld a bejegyzésemet és mea culpa…

Patyomkin

2010. 05. 12. 05:00 · Névtelen hozzászóló →

Az igaz, hogy ebből meg is lehet gazdagodni, annyira, hogy juj?

re: Patyomkin

2010. 05. 12. 05:53 · Névtelen hozzászóló →

A lehetőség benne van…Sok tanulás, sok munka, sok év, sok kitartás.

Ingyenes ez a szolgáltatás?

2012. 12. 26. 03:32 · Névtelen hozzászóló →

A mai napon felvettem ezt az Adsense szolgáltatást de nem nagyon értem ezt az egészet. Nekem kerül ez valamiféle pénzbe? Nem szeretnék érte feleslegesen fizetni.